Sfaturi de calatorie  »  Sibiu: 5 atracții de neratat

Sibiu: 5 atracții de neratat

Sibiu: 5 atracții de neratat

Cum să nu vizitezi Sibiu? Un oraș transilvănean divers, plin de istorie, un melanj  al culturilor locale prin tradițiile bine conservate. Fiind unul dintre cele mai importante centre culturale ale României și Capitală Culturală Europeană în 2007, te invităm să vizitezi cele mai interesante obiective turistice.

Nu știi de unde să începi?  Închiriază o mașină Enterprise și pregătește-te să îți faci selfies în următoarele locații:

Piața Mare din Sibiu

Este cea mai mare piață publică din orașul vechi, locul unde vei găsi turiști din toate țările roind. Vei înțelege rapid de ce, având în vederea frumusețea vechilor clădiri istorice. Aceasta  găzduiește multiple clădiri reprezentative, precum: Muzeul Brukenthal, Casa Haller, Casa Hecht, Casa Lutsch, Casa Weidner, Casa Albastră, Casa Generalilor, Primăria Sibiului, Biserica Romano-Catolică. Locul perfect pentru o plimbare în prima zi de descoperire a orașului!

Turnul Sfatului Sibiu

Turnul Sfatului este impunător și de o frumusețe incredibilă. Acesta a fost cândva poartă de intrare în oraș prin a doua centură de fortificații. Interiorul acestuia se poate vizita, unde, printr-o scară spiralată, se ajunge la etajele superioare. În turn se organizează adesea expoziții temporare și se poate admira vederea minunată a orașului transilvănean. După așa panoramă, nu ai cum să nu te îndrăgostești de Sibiu!

Muzeul Național Brukenthal

Muzeul Național Brukenthal este, de fapt, un grup de muzee din Sibiu. Principalele atracții sunt reprezentate de colecțiile de arta și cărțile baronului Samuel von Brukenthal, plus clădirea ridicată de baron pentru a le găzdui, anume Palatul Brukenthal. Muzeele regăsite sunt Muzeul de Istorie Naturală, Muzeul Cinegetic „August von Spiess”, Muzeul Farmaciei, Muzeul de Istorie Casa Altemberger și Muzeul de Artă Contemporană. Cu alte cuvinte, puteți petrece nu numai o zi, ci o întreagă săptămână doar vizitând muzeele și nu te vei sătura!

Podul Minciunilor

Nu se poate să vizitezi Sibiul, fără să treci Podul Minciunilor! Acesta se numără printre cele mai cunoscute obiective ale Sibiului, un loc popular unde localnicii și-au dat întâlnire de-a lungul timpului, dar și cel mai vechi pod din fontă construit în România, în 1859.

Acesta se află chiar în Piața Mică a Sibiului, zonă veche, cu toate clădirile declarate monumente istorice, unde se organizează nenumărate evenimente și unde, asemenea, se pot vizita Turnul Sfatului, Muzeul de Etnografie Universală „Franz Binder”, Casa Artelor, Sala Frescă, Muzeul de Farmacie.

Muzeul ASTRA Sibiu

Dacă ești primit de vreme bună și senină, Complexul Naţional Muzeal ASTRA este cea mai bună alegere, fiin unul dintre cele mai mari muzee în aer liber din țară. Acesta este o modalitate inedită de a explora viața rurală de pe întreg teritoriul ţării, având peste 400 de case, anexe gospodăreşti şi instalaţii tehnice, întinse pe 90 de hectare.

Ce zici? Pregătit de noua aventură?

Închiriază o mașină
Rezerva-ți mașina de care ai nevoie chiar acum!
Inchirieri contactless
Fă-ți check-in-ul online înainte de a veni să-ți preiei mașina.
Complete Clean Pledge
Ne angajăm să îmbunătățim protocoalele noastre de curățare.

Mai multe articole

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!