Sfaturi de calatorie  »  Top 5 atractii turistice din Transilvania

Top 5 atractii turistice din Transilvania

Top 5 atractii turistice din Transilvania

Cand toamna isi intra in drepturi si intervine monotonia, este momentul perfect pentru o escapada in tara. Noi ne-am gandit la frumoasa zona a Transilvaniei, pentru aerul curat, peisajele vii  si locurile superbe de vizitat impreuna cu cei dragi. Viziteaza, reconecteaza-te cu natura si cu originile romanesti printr-o excursie intr-o zona din care ne-a fost extrem de dificil sa selectam doar cinci obiective.

SALINA TURDA, TURDA

Un loc spectaculos, a carui magie pare ca te transporta magic intr-o alta dimensiune. Se afla la putin peste 400 de km de Bucuresti si la doar 5 km de Cluj-Napoca, asa ca daca sunteti din zona, nu aveti cum sa o ratati! Pe langa salina absolut impresionanta, Salina Turda iti ofera si activitati interactive, cum ar fi bowling, billiard sau o plimbare cu barca pe un lac subteran.

Mai mult decat atat, este un loc care da impresia unei calatorii in viitor, prin urmare este fascinanta pentru orice varsta!

VALEA VERDE RETREAT, SAT CUND, JUDETUL MURES

Satul Cund are o istorie indelungata, fiind de-a lungul timpului gazda pentru romani, germani si maghiari. Rezultatul este o fuziune de culturi si arhitecturi ce abia asteapta sa fie descoperite. Valea Verde Retreat ofera spatii de cazare clasificate cu doua sau trei margarete, pachete complete (precum cele pentru cupluri sau cel de spa), experiente autentice precum „1 decembrie traditional”, dar si posibilitatea de a organiza evenimente private sau corporate. Pentru mai multe detalii, face-ti-le o vizita pe site: www.valeaverde.com Cu siguranta este de pus pe lista!

COLOANELE DE BAZALT DE LA RACOS

O locatie la fel de spectaculoasa este si rezervatia naturala a Coloanelor de bazalt de la Racos. Vechimea acestei formatiuni care se aseamana cu o orga este estimata la aproximativ un milion si jumatate de ani, iar sentimentul de pace si comuniune cu natura oferit de acest loc il transforma intr-un obiectiv turistic de neratat! Aceasta zona este recomandata mai ales pasionatilor de fotografie, pentru cadrele atractive pe care le ofera.

PODUL MINCIUNILOR, SIBIU

Construit in 1859 deasupra strazii Ocnei, acest pod se numara astazi printre cele mai cunoscute obiective ale Sibiului. Modul in care a fost construit i-a adus denumirea de „podul culcat”, iar in germana, cuvintele „minciuna” si „culcat” sunt omonime. Astfel, a luat nastere legenda conform careia, daca este traversat de un mincinos, podul se cutremura pana cand acesta spune adevarul.

CETATEA SIGHISOAREI, MURES

Sighisoara reprezinta un alt motiv pentru care tara noastra se remarca in intreaga lume din punct de vedere turistic – este singura cetate istorica medievala inca locuita. Casa Vlad Dracul, Turnul cu Ceas sau Casa cu Cerbi sunt cateva dintre obiectivele de neratat in Sighisoara, insa si o simpla plimbare pe strazile inguste si pline de istorie poate aduce multa liniste calatorului.

Desigur, in preajma tuturor obiectivelor recomandate mai sunt alte zeci de locatii numai bune de vizitat, deci urcati-va in masina, deschideti harta si explorati-le pe toate. Daca pe parcursul calatoriei voastre descoperiti o locatie care merita a fi impartasita, ne puteti face o recomandare pe paginile noastre de Facebook, Instagram sau LinkedIn. Drumuri bune si distractie placuta!

Închiriază o mașină
Rezerva-ți mașina de care ai nevoie chiar acum!
Inchirieri contactless
Fă-ți check-in-ul online înainte de a veni să-ți preiei mașina.
Complete Clean Pledge
Ne angajăm să îmbunătățim protocoalele noastre de curățare.

Mai multe articole

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!