Sfaturi de calatorie  »  Ce sporturi extreme practicăm în România

Ce sporturi extreme practicăm în România

Ce sporturi extreme practicăm în România

România are ceva pentru fiecare tip de turist! Dacă ești în căutare de tradiții, te poți duce în Bucovina sau în Transilvania.  Dacă ești în căutare de cultură arhitecturală, poți merge în Oradea, Cluj- Napoca sau Sibiu. Pentru viață de noapte, în București. Cu toate astea, dacă spiritul tău aventurier cere o nouă experiență, unde te duci? Ei bine, avem noi câteva sugestii de activități și îți vom spune și unde le poți desfășura!

Waterboard

Dacă îți place să mergi la ski sau să te dai cu placa, ce zici de o experiență asemănătoare, dar în sezonul cald? Sporturile nautice precum waterboard-ul, care combină principiile din surfing, snowboarding și ski nautic, sunt la mare căutare acum, iar vara le poți încerca în Mamaia și restul stațiunilor de pe litoral! Vei fi instruit și ajutat de către experți. Dacă nu îți este la îndemână să ajungi pe litoral, poți încerca astfel de sesiuni și pe lacul Snagov.

Bungee Jumping

Bungee Jumping-l este o senzație incredibilă, pe care o poti experimenta sărind la Barajul Vidraru, unde vei simți o eliberare puternică!  Aici vei găsi cel mai inalt punct de lansare cu coarda elastica din Europa, sărind de la aproape 166 m înălțime. O altă opțiune pentru astfel de senzații este la Cheile Rasnoavei. Nu îți face griji, vei fi alături de alpiniști profesioniști, care îți vor monitoriza saltul.

Mountainbiking

Un sport ce începe să prindă având nu numai printre localnici, cât și printre turiștii străini veniți în România este mountaibiking-ul! Relieful divers și peisajele incredibile fac țara noastră să fie mediul prielnic pentru astfel de activități. Vei descoperi multiple trasee montane de biking in Bucegi, Piatra Craiului, Postăvaru, Piatra Mare și Zărnești, unde adesea se organizează excursii pentru cicliști montanti. Asigură-te că ai echipamentul potrivit, închiriază un autoturism ca să ajungi în siguranță la destinație și pregătește-te de aventură!

Alpinism

Cluburile de alpinism din România sunt mediul potrivit unde poți învăța în siguranță cățăratul în aer liber, pe munte, cât și pe pereti interiori. Acesta nu este un sport ce poate fi practicat la liber, fiind periculos și având nevoie de o bună pregătire înainte. Te poți înscrie la cursuri de specialitate in orașe precum Bucuresti, Cluj, Timișoara, Bacău și Constanța. De aici până la a escalada în Carpați este un drum plin de aventură, ce merită orice efort!

Dacă ești în căutarea celor mai frumoase stațiuni de ski din România, poți afla mai multe în acest articol.

Pentru mai multe idei, nu uita să ne urmărești pe paginile noastre de Facebook, Instagram sau LinkedIn.

Închiriază o mașină
Rezerva-ți mașina de care ai nevoie chiar acum!
Inchirieri contactless
Fă-ți check-in-ul online înainte de a veni să-ți preiei mașina.
Complete Clean Pledge
Ne angajăm să îmbunătățim protocoalele noastre de curățare.

Mai multe articole

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!