Sfaturi de calatorie  »  7 lucururi pe care sa le ai in gentuta de urgenta

7 lucururi pe care sa le ai in gentuta de urgenta

7 lucururi pe care sa le ai in gentuta de urgenta

Esti un calator experimentat, care poate da sfaturi mestesugite despre cum sa iti pregatesti bagajul simplu si eficient. Si pentru ca fiecare are stilul sau de impachetat, cu totul si cu totul personal, nu ne permite sa facem sugestii la acest capitol. Insa poate ca si tie iti va fi de folos lista noastra de lucruri pentru gentuta de urgenta.

  1. Medicamente. Nimeni nu vrea sa se gandeasca la eventualitatea unor probleme de sanatate cand pleaca la drum, insa toti ne facem asigurarea medicala, tocmai pentru a fi prevazatori. Pe langa ea, pentru cazurile in care ai un usor disconfort, iti recomandam sa iei cu tine un analgezic pentru eventualele dureri, un antitermic ca sa nu fi nevoit sa lupti de unul singur cu febra, niste pastile naturale care amelioreaza durerile de gat, niste probiotice pentru cazul in care iti vei schimba regimul alimentar la destinatie, gustand din tot felul de bunatati. Adauga aici si niste plasturi de diverse marimi, este mereu nevoie de ei, si ceva dezinfectant, ca doar e deja parte din rutina ta zilnica.
  2. Masti. Da, este un sfat pandemic, dar cum inca nu stim cand si in ce fel vom scapa de toata nebunia, nu ar fi rau sa ai la tine mai multe masti. Desi cele de unica folosinta iti sunt mai la indemana, noi recomandam sa ai si cateva textile, pentru ca nu expira si le poti avea ca noi de mai multe ori, cu o simpla spalare.
  3. Lotiune care sa te apere de intepaturi, indiferent de insectele care le provoaca. Poti alege intre variantele naturiste, cu uleiuri esentiale si cele care includ substante repelente obtinute chimic. Fie ca optezi pentru produse sub forma de roll on sau spray, important e sa verifici cat de des trebuie sa reaplici produsul si daca pateaza sau nu imbracamintea. Nu ar fi rau sa ai cu tine si ceva pentru cazul in care nu ai scapat atacurilor, exista niste solutii care sa te ajute sa nu ai de-a face cu usturimi sau mancarimi nedorite. Si daca tot vorbim de lotiuni inainte si dupa, nu ar fi rau sa iei si ceva care sa te protejeze de soare, respectiv care sa te ajute sa gestionezi eventualele arsuri.
  4. Baterie externa. Stim ca ai cu tine tot felul de gadget-uri care te ajuta sa ramai conectat la ce se intampla in lume, tocmai de aceea credem ca nu ar fi rau sa investesti intr-o baterie externa de capacitate mare, care sa te ajute in cazul in care nu ajungi pe langa o priza in timp util. Investitia este una neglijabila, iar beneficiile imense, in caz ca ramai fara telefon prin cine stie ce coclauri.
  5. O sticla de apa si niste batoane proteice/fructe uscate/ciocolata. Nu spune nimeni ca trebuie sa te pregatesti pentru o eventuala apocalipsa zombie, insa e bine sa ai la tine ceva in caz de avarie. Nu vor ocupa mult loc, insa iti vor oferi un plus de energie oriunde vei merge.
  6. Cateva ace de cusut, cateva ace de siguranta si 2 papiote (alb si negru). Pentru ca nu stii niciodata unde si cand vei ajunge, asa ca ideal ar fi sa ai toti nasturii bine ancorati.
  7. O lanterna pe baterii (si baterii de schimb pentru ea). Cu totii avem lanterna la telefon, insa stim ca nu ar face fata in anumite situatii. Plus ca uneori ai nevoie de telefon in acelasi timp in care ai nevoie si de lumina, iar bateria va scadea intr-un ritm vertiginos daca folosesti optiunea pe termen lung.

Acum ca te stim pregatit pentru orice, ce mai astepti? Drum bun!

Închiriază o mașină
Rezerva-ți mașina de care ai nevoie chiar acum!
Inchirieri contactless
Fă-ți check-in-ul online înainte de a veni să-ți preiei mașina.
Complete Clean Pledge
Ne angajăm să îmbunătățim protocoalele noastre de curățare.

Mai multe articole

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!