Sfaturi de calatorie  »  Cele mai bune stațiuni de ski din Franța

Cele mai bune stațiuni de ski din Franța

Cele mai bune stațiuni de ski din Franța

A început numărătoarea inversă pentru sezonul de schi 2022/23. Și dacă încă vă întrebați ce să alegeți, puteți trece Franța în fruntea listei.

Trois Vallées se pregătește să găzduiască Campionatele Mondiale de schi alpin din februarie, iar asta a adus un nou val de restaurante și hoteluri de schi poziționate direct pe pârtie și Eurostarul care are cursă directă sâmbătă, putem spune că stațiunile de schi din Franța sunt din nou în formă.

Val d’Isère

Cunoscut pentru: zăpadă garantată

Val d’Isère are toate facilitățile unei stațiuni perfecte: pârtii de schi de clasă mondială, opțiuni de cazare care acoperă toate gusturile, de la simple cazări în sistem self-catering la hoteluri somptuoase, viață de noapte vibrantă (Dick’s Tea Bar este o instituție alpină) și chiar o biserică desprinsă dintr-o carte de povești din secolul al XVII-lea.

Cu sezonul care durează de la sfârșitul lunii noiembrie până la începutul lunii mai, este și o stațiune de schi cu zăpadă garantată. Și, deși probabil că nu este alegerea de top pentru începători, schiorii experimentați își pot exersa abilitățile pe pârtiile negre și piscurile abrupte.

În Val d’Isère există și o scenă gastronomică serioasă – accesibilă doar pe schiuri, L’Edelweiss servește cele mai bune feluri de mezeluri locale și foie gras de casă, în timp ce în oraș, L’Atelier d’Edmond, cu stele Michelin, îndeplinește toate fanteziile culinare într-un decor impecabil. Noul restaurant LouLou din Airelles Val d’Isère se transformă repede în cel mai căutat loc din stațiune.

Unde să stați: dacă aveți o fascinație pentru înălțimi și ambiții de a fi primul pe pistă în fiecare dimineață, rezervați-vă un loc în Le Refuge de Solaise, o fostă stație de telecabină, transformată în cel mai înalt hotel din Franța, cu priveliști superbe asupra munților din toate unghiurile.

La Clusaz

Cunoscut pentru: schiori de week-end

La doar câțiva pași de frumosul oraș Annecy, situat pe malul lacului și la doar o oră de mers cu mașina de Geneva, subestimatul La Clusaz este fermecător și este considerat unul dintre cele mai bine păstrate secrete ale Franței.

Datorită apropierii sale de aeroport, mulți britanici și-au cumpărat cabane sau apartamente aici, dar satul francez încă păstrează încă un farmec galic revigorant nealterat.

Nu este cea mai înaltă stațiune (rezervă la mijlocul sezonului pentru cea mai bună zăpadă), dar împreună cu Le Grand Bornard din apropiere, există aproape 150 km de pârtii de care se pot bucura toate categoriile de schiori.

Totul, de la cazare la restaurante, este mult mai accesibil decât ați găsi în altă parte – și, fiind locul de naștere al brânzei Reblochon, farfurii de tartiflette care înfundă arterele sunt foarte ieftine.

Unde să stai: De departe cel mai inteligent loc de cazare din oraș, Au Coeur du Village Hotel & Spa are două restaurante foarte bune, un centru spa și un magazin de închiriere de schiuri, făcând ieșirea pe pârtii încă din prima zi o sărbătoare.

Courchevel

Cunoscut pentru: relaxare la soare

Stațiunea deluxe Courchevel, este cunonscută pentru pârtiile de schi senzaționale, pentru restaurantele fabuloase și hotelurile deluxe.

Un sistem de telescaun modern revigorant de rapid deservește 150 km de pârtii îngrijite numai în Courchevel; dincolo de asta, toți cei 600 km din Trois Vallées – nava-mamă a schiului european – sunt la îndemână.

Începătorii se pot relaxa cu turele blânde pe pârtiile pentru începători, Moriond și Le Praz.

Unde să stați: în afara Parisului, Courchevel are mai multe hoteluri de cinci stele decât veți găsi oriunde altundeva în Franța.

Nume mari, cum ar fi Cheval Blanc, Aman și Six Senses, și-au pus toate amprentele aici, în timp ce sora mai mică a lui The Pig Hotels, Portetta, oferă lux la un preț mai puțin usturător.

Știți că pentru o închiriere, pentru o zi sau pentru întreaga ședere, ne găsiți online.

Ne puteți scrie despre aventurile voastre  pe Facebook, Instagram sau pe LinkedIn.

Închiriază o mașină
Rezerva-ți mașina de care ai nevoie chiar acum!
Inchirieri contactless
Fă-ți check-in-ul online înainte de a veni să-ți preiei mașina.
Complete Clean Pledge
Ne angajăm să îmbunătățim protocoalele noastre de curățare.

Mai multe articole

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!