Sfaturi de calatorie  »  Vara aceasta, viziteaza „Drumul Regal” al Romaniei

Vara aceasta, viziteaza „Drumul Regal” al Romaniei

Vara aceasta, viziteaza „Drumul Regal” al Romaniei

Este aproape imposibil sa nu fi auzit macar o data de Transalpina –  cea mai inalta sosea si unul dintre cele mai apreciate obiective turistice din Romania. Pe parcursul celor 148 de km ai sai, Drumul Regelui este impanzit la tot pasul de locuri uimitoare care te vor face sa te opresti si sa te minunezi pentru cateva clipe, iar in cazul in care Transalpina se afla pe „bucket list-ul” tau de vacanta, am adunat cateva aspecte care sa te faca sa nu mai amani momentul si sa pornesti la drum.

  1. Mai aproape de cer (cu un minim de efort fizic)

In cel mai inalt punct, Transalpina atinge 2145 m, iar pentru iubitorii de munte si peisaje impresionante care nu au mereu energia de a lua potecile la pas, este important sa stiti ca drumul strabate 6 lanturi muntoase (Cindrel, Şureanu, Lotru, Parâng, Latoriţei, Căpăţânii) care pot fi cutreierate cu privirea direct de la volanul masinii.

  1. Pe urmele regilor

Pana in anul 1939, traseul purta denumirea de „Poteca Dracului”. Lucrarile de refacere a drumului au durat 5 ani si au fost incepute la indemnul Regelui Carol al II-lea, care a si participat la inaugurare alaturi de fiul sau, viitorul Rege Mihai I.  Regele Carol a parcurs tot traseul in 8 ore la volanul unei masini de teren in care se  mai aflau fiul sau, prim-ministrul de la vremea respectiva si sotia acestuia.

  1. Slalom printre munti

Daca poti tine piept cu tarie „raului de masina”, s-ar putea ca Transalpina sa fie o incantare pentru tine. Chiar daca o mare parte din traseu prezinta serpuiri mai mult sau mai putin unduioase, se spune ca drumul dintre Obarsia Lotrului si Ranca are cele mai spectaculoase serpentine. Pe ici si pe colo poti zari cate un cioban carunt alaturi de turma lui si stane care parca se agata de versantii muntilor cu ultima putere.

  1. Obiectivele turistice

Transalpina este, fara indoiala, o oaza de frumusete. Pe parcursul traseului poti gasi o varietate mare de obiective ce merita sa fie vizitate si sunt potrivite pentru toate gusturile. Printre locurile ce merita vazute, daca ai in plan sa strabati Transalpina, noi iti sugeram sa iti faci timp pentru un ocol la Pestera Muierii, un selfie cu panorama Lacului Galcescu sau un moment de reculegere la Manastirea Polovragi.

In final, tot ce mai ramane de facut este plinul la masina, sa deschizi harta si sa pornesti in aventura verii, iar daca decizi sa urmezi Drumul Regelui, speram sa ramai la fel de impresionat cum am fost si noi. Pentru o planificare imbatabila, te sfatuim ca in iunie sa fii cu ochii pe data oficiala a deschiderii soselei Transalpina. Gata, hai la drum!

Pentru orice destinatie ati opta, in tara sau in strainatate, Enterprise va asteapta cu masina potrivita pentru voi, in peste 9500 de locatii internationale, pe care le gasiti accesand acest link.  Daca doriti sa inchiriati o masina, va asteptam la noi pe site, iar daca va abonati la newsletterul nostru, va asteapta 25% reducere pentru prima inchiriere.

Oricand doriti, ne puteti face o recomandare de calatorie pe paginile noastre de FacebookInstagram sau LinkedIn.

Închiriază o mașină
Rezerva-ți mașina de care ai nevoie chiar acum!
Inchirieri contactless
Fă-ți check-in-ul online înainte de a veni să-ți preiei mașina.
Complete Clean Pledge
Ne angajăm să îmbunătățim protocoalele noastre de curățare.

Mai multe articole

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!