Sfaturi de calatorie  »  Locuri de neratat în Târgu-Mureș

Locuri de neratat în Târgu-Mureș

Locuri de neratat în Târgu-Mureș

Se apropie vacanța și ți-ai propus să faci un tur al orașelor interesante din România? Una dintre propunerile noastre este Târgu Mureș, o destinație mai puțin populară ca altele, dar o experiență transilvăneană autentică pe care nu o poți rata! Desigur, avem pregătite pentru tine mai jos câteva locații care te vor convinge de frumusețea locală. 

Nu ești sigur cum să te organizezi pentru drum? Lasă-ne pe noi să ne ocupăm! Vino la Enterprise și închiriază un autoturism în câțiva pași simpli și bucură-te de vacanță!

Cetatea Medievală

Dacă ești pasionat de istorie, nu poți rata acest loc unicat! Ridicată încă din secolul XV-lea, este o atracție turistică importantă și foarte bine conservată, care acum câteva sute de ani era folosită drept apărare împotriva otomanilor și tătarilor. Asigură-te că îți alegi un tur ghidat pentru a afla toate secretele locației. Înăutru vei regăsi și Muzeul de Artă și vei putea admira operele unor artiști români și maghiari locali.

Palatul Culturiii

Construit în stilul Art Nouveau, specific zonei, este o clădire impresionantă pe care merită să o studiezi îndeaproape! În cadrul acestia vei găsi găzduite mai multe muzee, cât și expoziții temporare. Aici vei găsi Muzeul de Istorie, Muzeul de Etnografie și chiar și Biblioteca Județeană. Ia-ți o zi întreagă pentru această vizită și cufundă-te în informație, de la picturi și sculpturi, până la costume tradiționale și obiecte folclorice! Cu siguranță va fi un tur memorabil.

Băile de la Târgu Mureș

După un tur așa de lung, este timpul și pentru relaxare într-un loc special! Băile de la Târgu Mureș, numite și Băile Doboșeni, sunt renumite pentru apele termale și proprietățile terapeutice încă din secolul al XIX-lea. Acestea pe vremuri obișnuiau să fie frecventate chiar de aristocrație și elitele vremurilor, iar acum încă sunt una dintre cele mai populare destinații locale.

Pregătește-te să te bucuri de serviciile spa, masaj, jacuzzi, alături de apa bogată în minerale benefice pentru piele, articulații și musculatură.

Piața Trandafirilor

Plimbă-te în una dintre cele mai mari piețe din Transilvania, unde vei fi înconjurat de trandafiri și alte flori superbe! Piața se află într-o zonă istorică, așa că te poți bucura de arhitectura Art Nouveau, în timp ce descoperi tot ce are piața de oferit! De obicei în weekend se ține un târg local, unde vei găsi fructe și legume proaspete, aduse de la fermierii din zonă. Vei găsi o mulțime de lucruri lucrate manual, perfecte de adus acasă ca suvenir celor dragi! Poate vei alege o ie, o pătură țesută manual, decorațiuni de lemn sau, de ce nu, o sticlă de rachiu!

Tocmai pentru că vei găsi atât de multe bunătăți, îți recomandăm să fii cu poftă pentru gastronomia locală!

Te-am convins? Atunci merită să vezi și cazările recomandate de noi, în articolul acesta.

Pentru mai multe idei, nu uita să ne urmărești pe paginile noastre de Facebook, Instagram sau LinkedIn.

Închiriază o mașină
Rezerva-ți mașina de care ai nevoie chiar acum!
Inchirieri contactless
Fă-ți check-in-ul online înainte de a veni să-ți preiei mașina.
Complete Clean Pledge
Ne angajăm să îmbunătățim protocoalele noastre de curățare.

Mai multe articole

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!