Sfaturi de calatorie  »  #Redescoperim Romania – Rezervatii si Parcuri Nationale pe care le putem vizita in aceasta vara

#Redescoperim Romania – Rezervatii si Parcuri Nationale pe care le putem vizita in aceasta vara

#Redescoperim Romania – Rezervatii si Parcuri Nationale pe care le putem vizita in aceasta vara

Cascada Bigar s-a prabusit. Vestea ne-a instristat si ne-a confirmat inca o data ca “azi” este cel mai bun moment pentru planificarea urmatoarei calatorii. Nu mai amana si porneste la drum, catre cele mai frumoase parcuri nationale din Romania!

Rezervatia de zimbri Neamt

Rezervatia de zimbri “Dragos-Voda” din judetul Neamt este o arie protejata care se intinde pe o suprafata de 11.500 de hectare. Parcul Natural Vanatori – Neamt, care gazduieste aceasta rezervatie adaposteste si cateva exemplare de ursi, cerbi si caprioare. Zimbrii aflati aici sunt impartiti in 3 categorii: cei lasati in libertate, cei care trec prin procesul de aclimatizare si cei gazduiti in scop turistic.

In Romania sunt amenajate alte 3 areale in care zimbrii sunt tinuti in semicaptivitate (la Neagra-Bucsani, judetul Dambovita) si in captivitate (la Valea Zimbrilor, judetul Buzau si Padurea Silvut, judetul Hunedoara).

Sanctuarul pentru ursi LiBEARty

Zarnesti este casa pentru peste 100 de ursi salvati din diverse locuri din Romania. Ursuleti de toate varstele pot fi admirati in vizitele ghidate organizate in limba romana sau engleza. Pot fi organizate si tururi private (VIP sau Super VIP), pentru grupuri restranse, de pana la 8 participanti. Turul Super VIP se desfasoara intr-un areal inchis de 1.4 herctare in care ursii pot fi observati din masina.

Geoparcul International UNESCO Tara Hategului

De la prezentul zimbrilor si ursilor va propunem o calatorie in trecut, cu 4.5 miliarde de ani in urma.  Geoparcul International Tara Hagetului a fost casa dinozaurilor pitici si a reptilelor zburatoare, ale caror oua au fost descoperite aici. In Geoparc sunt expuse 3 machete care infatiseaza dinozauri pitici in diferite ipostaze si trei ciuburi de dinozauri.

In plus, puteti include pe lista de vizitare si Casa Vulcanilor din comunca Densus, Casa Miniaturilor din comuna Totesti, Casa Dinozaurilor Pitici si Casa Traditiilor din satul Sinpetru (comuna Sintamaria Orlea) sau expozitia „Balauri, dragoni, dinozauri” din orasul Hateg.

Vulcanii noroiosi de la Paclele Mici si Paclele Mari

Aria protejata Paclele Mici este situata in apropiere de comuna Berca, din judetul Buzau. Vulcanii noroiosi din zona Berca sunt considerati unici in lume datorita numarului mare de vulcani activi si fosili prezenti intr-un areal atat de mic. Vulcanii au cratere de diverse marimi, de pana la 1.5 metri. Paclele Mari se afla tot in judetul Buzau, in apropiere de comuna Scortoasa. Aici veti intalni si cateva animale protejate: testoasa de balta si soparla de padure.

Parcul National Cheile Nerei Beusnita

Casa cascadei Bigar, Parcul National Cheilei Nerei Beusnita este situat in judetul Caras Severin. El impresioneaza prin peisajele care-ti vor taia respiratia si-ti vor consuma bateria aparatului foto. Raul Nera strabate zona carstica formand obiective celebre ca binecunoscutele Cascada Bigar, Cheile Nerei, Cheile Susarei sau cascadele Susara si Moceris.

Parcul National este preferat de catre iubitorii de alpinism, abrupturile calcaroase fiind de multe ori folosite ca teren de escaladare. In zona poate fi vizitata si o serie de monumente istorice care includ cateva biserici ortodoxe si romano catolice, din secolele XVIII si XIX.

Lasa-te inspirat de blogul nostru si porneste la drum lung catre Litoralul Romanesc. In ultimul articol am redescoperit Top 5 plaje de care ne este dor. Iar pentru fanii muntelui am ales cele mai bune locatii pentru o drumetie in inima muntilor. Aici vei gasi o lista de lucruri de care trebuie sa tii cont inainte de a inchiria o masina. Inchiriaza o masina din flota Enterprise si porneste la drum catre urmatoarea ta vacanta in Romania!

Închiriază o mașină
Rezerva-ți mașina de care ai nevoie chiar acum!
Inchirieri contactless
Fă-ți check-in-ul online înainte de a veni să-ți preiei mașina.
Complete Clean Pledge
Ne angajăm să îmbunătățim protocoalele noastre de curățare.

Mai multe articole

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!