Sfaturi de calatorie  »  7 destinații din Europa perfecte pentru surfing

7 destinații din Europa perfecte pentru surfing

7 destinații din Europa perfecte pentru surfing

Ce spui de o vacanță la mare sau la ocean pe care să o dedici surfului și orelor de stat la soare?

Dacă ești pregătit să îmblânzești valurile, am găsit 9 locuri perfect pentru surfing (pe continentul european).

Nazare, Portugalia

Poate regina destinațiilor de surfing, Nazare este un loc legendar în care surferii profesioniști sau cu experiență se întâlnesc an de an. Pe țărmul micuței localități situată în vestul Portugaliei se formează cele mai mari valuri din lume (recordul fiind de aproximativ 30 m).

Biarritz, Franța

Biarritz (Țara Bascilor) este locul perfect pentru primele lecții de surfing. Pereții golfului taie 6 km de coastă pentru a forma șase plaje, fiecare dintre ele creând condiții potrivite pentru surfing de înaltă calitate. În plus, peisajele excepționale și ofertele de cazare te vor convinge că Biarritz este destinația perfectă pentru vacanța ta de surfing. Anglet, o altă stațiune cunoscută pentru surfing (cu 11 plaje), este situată în continuarea stațiunii Biarritz.

San Sebastian, Spania

San Sebastian este, probabil, cea mai frumoasă destinație din Europa. Pozele cu această destinație te vor convinge să-ți rezervi o vacanță aici. Gastronomia locală, traseele de hiking, terasele și plajele sunt doar câteva dintre motivele pentru care această stațiune este în fiecare vară vizitată de mii de turiști.

Pentru surf, kilometrul zero este plaja Zurriola. Aici își dau întâlnire mii de surferi de pe toate continentele. Te vei simți ca și cum te-ai afla în Australia având în vedere numărul de surferi din jurul tău. În San Sebastian, surful este o religie.

Tenby, Marea Britanie

Dacă Robin Hood ar fi făcut surf, ar fi ales Tenby, cu siguranță. Cel puțin, pentru filmul “Robin Hood” plajele din Tenby au fost folosite ca decor. Iar personajul principal cu siguranță ar fi fost foarte bucuros să se afle pe una dintre cele mai frumoase plaje din Europa.

În funcție de nivelul de experiență în surf, poți alege una dintre plajele „Freshwater West”, „West Dale” sau “Marloes” dacă îți dorești mai multă liniște.

Englischner Garten – Munchen, Germania

Da, în Munchen se poate face surf și este o destinație bine cunoscută de către iubitorii ai acestui sport. În câte dintre orașele Europei crezi că poți face surf în apele unui râu învolburat? Doar în frumoasa capitală a zonei Bavaria!

Te provocăm să faci surf pe râul Eisbach în frumoasa și eleganta Englischer Garten. Poți veni oricând, valurile se formează pe tot parcursul anului și te așteaptă în orice moment al zilei. Singura întrebare este: vei îndrăzni să îl confrunți?

Bundoran, Irlanda

Situată în Donegal, cea mai nordică regiune din Irlanda, Bundoran este una dintre multele zone perfecte pentru surf din Donegal Bay. Plaja Tullan le oferă toate condițiile surferilor profesioniști sau cu un grad mare de pregătire, iar cei care sunt în căutarea unei provocări și mai mari, “The Peak” este alegerea perfectă. Cei 2000 de locuitori ai acestei destinații magnifice sunt foarte primitori și deschiși la minte; în fiecare an mii de călători din întreaga lume vin în Irlanda pentru a se bucura de cele mai frumoase valuri ale Europei.

Klitmøller, Danemarca

Iar la finalul listei noastre am lăsat una dintre cele mai “surprinzătoare și înfricoșătoare” destinații de surf din Europa: Klitmøller. Zona este cunoscută și ca “Hawaii-ul înghețat” datorită temperaturii apei, se înțelege! Vântul puternic crează condiții propice pentru iubitorii de windsurfing, iar zona este gazda multor concursuri și evenimente pentru acest sport. În această parte a Danemarcei vei găsi multe alte plaje în care poți practica surful, dar Klitmøller este cea mai frumoasă.

Pregătește-ți costumul de surf, pune deoparte ceara pentru placă, alege-ți mașina potrivită pentru tribul tău  și pornește la drum către cele mai frumoase destinații de surf din Europa.

Închiriază o mașină
Rezerva-ți mașina de care ai nevoie chiar acum!
Inchirieri contactless
Fă-ți check-in-ul online înainte de a veni să-ți preiei mașina.
Complete Clean Pledge
Ne angajăm să îmbunătățim protocoalele noastre de curățare.

Mai multe articole

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!