Sfaturi de calatorie  »  Parcuri Naționale de vizitat în România

Parcuri Naționale de vizitat în România

Parcuri Naționale de vizitat în România

În România ne putem bucura de o varietate incredibilă de reliefuri și resurse naturale, așa că dacă ești un aventurier pasionat de drumeții prin natură, vrei să descoperi sălbăticia sau ești chiar pasionat de sporturi extreme, avem câteva recomandări de neratat pentru tine!

Nu uita, aceste parcuri naturale naționale pot fi în locații mai greu accesibile cu transportul în comun, așa că îți recomandăm să închiriezi un autoturism prin Enterprise, pentru un drum mai facil!

Parcul Național Retezat

Dacă ai drum spre Hunedoara, Parcul Retezat este o oază de natură, fiind unul dintre cele mai bine conservate parcuri naturale din România. Te poți bucura de aerul curat și de priveliștile uimitoare, alegând din traseele marcate, special create pentru turiști. Este un loc cu totul special mai ales datorită celor mai mari lacuri glaciare din țară, precum Zănoga și Bucura. Dacă ești pasionat de alpinism sau ciclism montan, vei găsi de asemenea oportunități de a practica aceste sporturi.

Delta Dunării

O destinație ce nu o poți rata este Delta Dunării, tocmai datorită diversității activităților din zonă. Te poți plimba cu barca pentru a explora frumusețiile naturii. Vei întâlni multiple păsări și animale sălbatice, iar pelicanii sunt un adevărat simbol al locului. Este, de asemenea, un loc potrivit pentru pescuit sau chiar sporturi nautice, precum kitesurfing.

Parcul Național Bucegi

Este unul dintre cele mai populare și cunoscute parcuri naționale din țară, ce îl regăsim în apropiere de Brașov. Este o destinație facilă, având în vedere că aici găsim și Castelul Peleș, Cetatea Râșnov și Peștera Ialomiței. Aici vei găsi Babele, Sfinxul, Cheile Zăloagei și multe alte formațiuni naturale ce creează o panoramă incredibilă. Fauna și flora sunt extrem de diverse. Nu te mira dacă vei zări cerbi, urși bruni sau capre negre.

Parcul Național Cozia

Pregătește-te să admiri Munții Cozia, care ajung la altitudini de peste 1600 metri și oferă o priveliște incredibilă. Și aici poți găsi trasee perfecte pentru plimbări lungi prin natură, iar Cheile Cozia formează un peisaj cu totul special. Poți face hiking, dar te poți bucura și de cascade și piscine naturale, unde te poți răcori în sezonul cald. În zonă există și binecunoscuta Mânăstire Cozia, dacă îți dorești un moment de liniște și introspecție în impresionanta construcție religioasă.

Cauți mai multă inspirație? Atunci ne găsești și pe Facebook, Instagram sau LinkedIn.

Închiriază o mașină
Rezerva-ți mașina de care ai nevoie chiar acum!
Inchirieri contactless
Fă-ți check-in-ul online înainte de a veni să-ți preiei mașina.
Complete Clean Pledge
Ne angajăm să îmbunătățim protocoalele noastre de curățare.

Mai multe articole

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!