Sfaturi de calatorie  »  Locații de neratat în Zagreb

Locații de neratat în Zagreb

Locații de neratat în Zagreb

Zagreb, capitala Croației, este o adevărată bijuterie, un oraș care a prins avânt în rândul turiștilor în ultimii ani. Unul dintre motive poate fi chiar faptul că faimosul serial Game of Thrones a fost filmat în peisajele de coastă incredibile din zonă.

Vei găsi un oraș relaxat, cu iz de vacanță, plin de artă și cultură. Avem multe recomandări pentru tine, însă în primul rând ți-ar prinde bine să rezervi un autoturism prin Enterprise, ca să poți ajunge cu ușurință la destinații! Zagreb sigur te va încânta.

Turnul Lotrscak

Turnul Lotrscak datează din secolul al XIII-lea și nu ai cum să îț ratezi! Este una dintre atracțiile principale ale Zagrebului, un adevărat simbol al orașului. Turnul oferă o panoramă superbă de privit asupra orașului, acesta fiind construit chiar pentru a proteja poarta de sus a orașului împotriva posibililor atacatori. 

De peste o sută de ani, o lovitură de tun sună la prânz pentru a marca trecerea orei și a permite bisericilor din oraș să-și sincronizeze clopotele. Este impresionant!

Tunelul Gric

Tunelul este situat chiar sub partea medievală a orașului, fiind construit în timpul celui de-al Doilea Război Mondial ca adăpost antiaerian. De atunci, a devenit un loc inedit de găzduire a petrecerilor ale Croației în anii 90, iar în prezent este folosit pentru evenimente culturale, galerii temporare de artă sau chiar prezentări de modă! Sigur vei găsi ceva inedit în perioada în care vei pleca!

Lacul Jarun

Acest lac este extrem de popular printre localnici, dar și turiști,  pentru plimbări relaxante. Poți face chiar plimbări cu caiacul sau hidrobiciclete, poți înota în lac. Vei găsi chiar câteva plaje amenajate cu pietriș, pnetru a prinde niște binevenite raze de soare!. Zona este cunoscută și pentru viața de noapte. În apropiere vei găsi o mulțime de baruri și cluburi, ce nu le poți rata!

Strada Tkalciceva

Strada Tkalciceva este locul perfect pentru distracție! Este obligatoriu să ajungi aici dacă vrei cocktailuri la preț bun și DJ care știu să pună petrecerea în mișcare!. Numită după un istoric croat, strada este înconjurată de căsuțe și balcoane romantice, fiind locul perfect și pentru o plimbare în timpul zilei. Aici sigur vei găsi întotdeauna ceva de făcut! Nu uita să te bucuri de gastronomia croată.

Ne poți face oricând o recomandare de călătorie pe paginile noastre de Facebook, Instagram sau LinkedIn.

Închiriază o mașină
Rezerva-ți mașina de care ai nevoie chiar acum!
Inchirieri contactless
Fă-ți check-in-ul online înainte de a veni să-ți preiei mașina.
Complete Clean Pledge
Ne angajăm să îmbunătățim protocoalele noastre de curățare.

Mai multe articole

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!