Sfaturi de calatorie  »  Despre Parisuri

Despre Parisuri

Despre Parisuri

Parisul este Paris si atat. Exact ca si francezii, care pur si simplu sunt, enervant de autosuficienti pe alocuri, capitala lor da senzatia ca, asa cum e toata lumea binevenita, la fel de bine s-ar putea descurca si daca nu i-ar mai bate turistii strazile, pentru ca, nu-i asa, nimeni nu e cu adevarat indispensabil.

Insa in ciuda acestei senzatii, Parisul trebuie vizitat macar o data in viata. Are cate ceva pentru toti, este pur si simplu imposibil sa ii rezisti.

Exista un Paris cultural. Plin de istorie si arta, pe care nu il poti epuiza cu toate muzeele si galeriile lui nici daca faci doar asta o luna intreaga. Este practic el insusi o opera artistica vie, in venele careia gasesti amintirile trecutului, dar si tendintele indraznete ale viitorului.

Nu conteaza daca iubesti o anume perioada sau doar pictura, arhitectura sau sculptura, te va coplesi oricum cu o abundenta pe care nu ai fi putut sa o intuiesti, oricata imaginatie ai.

Exista un Paris epatant. Dincolo de toate insemnele abundentei din vremurile apuse, orasul te uimeste nu doar cu oportunitatile de shopping in magazinele celor mai renumite branduri, ci si cu proprii sai cetateni, care nu sunt niciodata terni.

Parizienii traiesc pentru a iesi in evidenta, unii fac asta cu gratie, altii aleg sa se exprime ostentativ, prin vestimentatie si nu numai, insa un lucru este cert, notiunea de spectacol al strazii capata alte valente aici.

Merita sa iti iei o cafea si efectiv sa ii privesti miscandu-se, vorbindu-si, traind.

Exista un Paris futuristic.  Are o latura in care pare ca se intrupeaza ceva putin monstruos si apasator, un schelet de metal si sticla, in care se decid marile mize.

Este o varianta a sa demna de film, care reconfirma statutul de mare putere al tarii, completand o imagine urbana foarte versatila.

Exista un Paris boem. Il descoperi fara sa ai harta in mana si doar daca nu te grabesti. Este Parisul despre care ai citit la un moment dat in carti, in care timpul, daca nu se opreste, macar se scurge altfel.

Asta inseamna ca ai obligatia de a te aseza aleatoriu la o terasa cocheta sau de a intra intr-o cafenea mititica si de a sta, tu cu tine, in mijlocul unui iures care incremeneste. Stradutele au farmec singure, dar capata viata si culoare prin oamenii lor, unii artisti pentru ca aleg, altii artisti fara sa stie, fiindca altfel nu pot fi.

Dincolo de spectacolele pentru care merita sa-ti iei bilet, aici ai parte de un spectacol subtil, gratuit. Acela al tihnei si odihnei in visare.

Exista un Paris gastronomic. Unde totul este esential si mereu la superlativ. Vei gasi in el cele mai minunate arome, chiar daca nu vei merge sa cinezi la restaurante cu stele Michelin, fiindca orasul are darul de a se insinua cu amprenta sa luxoasa in fiecare fel de mancare.

Pana si baghetele si un amarat de croissant au alt gust aici, unul opulent, onctuos, desavarsit….

Nu conteaza prea mult ce varianta a Parisului ti se potriveste, atata timp cat ii dai o sansa cu inima deschisa. Bucurati-va de cele mai bune oferte pentru inchirierile auto internationale cu Enterprise, pentru a vedea cat mai multe obiective turistice intr-un timp cat mai scurt.

Închiriază o mașină
Rezerva-ți mașina de care ai nevoie chiar acum!
Inchirieri contactless
Fă-ți check-in-ul online înainte de a veni să-ți preiei mașina.
Complete Clean Pledge
Ne angajăm să îmbunătățim protocoalele noastre de curățare.

Mai multe articole

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!