Sfaturi de calatorie  »  Dragostea trece prin stomac: descopera regiunile Romaniei prin prisma bucatariilor specifice

Dragostea trece prin stomac: descopera regiunile Romaniei prin prisma bucatariilor specifice

Dragostea trece prin stomac: descopera regiunile Romaniei prin prisma bucatariilor specifice

Gastronomia romaneasca, la fel ca si cultura, reflecta, prin fiecare fel de mancare, vasta istorie a tarii. Din cele mai vechi timpuri, ocupatiile de baza ale romanilor au fost agricultura, cresterea animalelor si vanatoarea, astfel ca bucataria romaneasca s-a bucurat mai tot timpul de o gama variata de produse vegetale, produse din carne si lactate traditionale.

Astazi, turistii aleg, din ce in ce mai des, sa deguste preparate traditionale in locurile pe care le viziteaza, insa avand la dispozitie o varietate atat de mare de preparete, ce ar trebui incercat prima data atunci cand vizitam diferite regiuni?

Transilvania 

Se stie faptul ca Transilvania este un loc al oamenilor cumpatati care pun accent pe lucrul facut bine si cu cap. Astfel, transilvanenii si-au dezvoltat in timp un gust specific, greu de trecut cu vederea, fiind o combinatie unica de mancaruri traditionale romanesti, maghiare si germane. Mancarurile traditionale transilvanene pe care nu le puteti rata includ tocana ardeleana de vita, varza de Cluj si gombotii de prune. Fara doar si poate, acestea sunt preparate care ne bucura papilele gustative ori de cate ori avem ocazia sa le incercam. Un deliciu!

Dobrogea

Pentru fanii preparatelor din peste, Dobrogea reprezinta raiul pe pamant. Cu sute de retete traditionale pastrate din cele mai apuse timpuri, dobrogenii isi incanta in fiecare an oaspetii asezati la masa cu arome imbietoare, un gust aparte si feluri de mancare cu adevarat memorabile. Asadar, daca urmatoarea vacanta se anunta a fi in Dobrogea, trebuie neaparat sa incercati plachia dobrogeana, malasolca, borsul de peste si bocanetele din Dobrogea de Nord.

Moldova

Cu grija si maestria gospodinelor din Moldova, ingredientele se transforma in mancaruri alese, care mai de care mai delicioase. Zona Moldovei este iubita de turisti pentru obiceiurile care inca se mai pastreaza vii si pentru gustul traditional „ca la mama acasa”. Daca pasii urmatoarei calatorii va vor purta in aceasta minunata zona, trebuie sa incercati neaparat parjoalele moldovenesti, ciorba radauteana, mucenicii si faimoasele placinte poale-n brau.

Oltenia

Este bine cunoscut faptul ca un ingredient central si de referinta al gastronomiei oltenesti este prazul, iar oltenii au dezvoltat retete care sa il puna in valoare in cele mai variate moduri. Fie ca vorbim de ciorba, supa-crema, tarta sau tocana de praz cu masline, gustul sau este cel mai valorificat in gastronomia olteneasca. Maiestria oltenilor in bucatarie nu se opreste, totusi, doar la preparatele din praz, turistii mai putand gusta in aceasta zona si raci oltenesti, saramura de scrumbie sau pui copt in paine-n test.

Chiar daca fiecare regiune vine la pachet cu nuantele ei gastronomice specifice, bucataria romaneasca exprima totusi o unitate a gustului: gustul greu de definit in cuvinte, gustul care ne aminteste de bucatele mamei si gustul care ne face sa ne fie mereu dor de casa.

Va asteptam sa impartasiti cu noi sugestiile si recomandarile voastre de calatorie pe paginile noastre de Facebook, Instagram si LinkedIn.

Închiriază o mașină
Rezerva-ți mașina de care ai nevoie chiar acum!
Inchirieri contactless
Fă-ți check-in-ul online înainte de a veni să-ți preiei mașina.
Complete Clean Pledge
Ne angajăm să îmbunătățim protocoalele noastre de curățare.

Mai multe articole

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!