Sfaturi de calatorie  »  Ce vizităm în Bruxelles?

Ce vizităm în Bruxelles?

Ce vizităm în Bruxelles?

Bruxelles, capitala Belgiei, este un oraș cu adevărat cosmopolit, un reper pentru multe alte capitale din Europa. Este destinația potrivită atunci când ești în căutarea unui loc divers, bogat în istorie și atracții turistice ce te vor da pe spate! Să nu uităm că este locul unde vei mânca cei mai buni cartofi prăjiți și vafe cu înghețată!

Ți-am pregătit câteva atracții pe care nu le poți rata. Îți recomandăm să închiriezi un autoturism prin Enterprise, ca să te poți bucura eficient de timpul tău în Belgia!

Grand Place

Aflată în centrul orașului, cu siguranță nu îți va scăpa! Numită Patrimoniu Mondial UNESCO, Piața Centrală îți va tăia respirația: vei vedea primăria, o clădire impresionantă ce datează din secolul al cincisprezecelea. Zona este plină de magazine și suveniruri, iar dacă vii în perioada sărbătorilor vei prinde Târgul de Crăciun!

Parlamentul European

Vizitarea Parlamentului European este cu siguranță ceva special! Locul este deschis pentru vizite către grupuri ghidate, fiind un mod interesant de a înțelege mai bine cum funcționează democrația parlamentară a Uniunii Europene. Aici se iau zilnic decizii importante ce vizează viața tuturor europenilor. Poți afla mai multe despre activitatea, istoria și funcționarea instituției și ale UE. 

Atomium

Atomium este un adevărat simbol al orașului. Acesta a fost creat inițial pentru Târgul Mondial de la Bruxelles în 1958, dar acum funcționează ca muzeu, cu expoziții ce se schimbă anual, și restaurant. Intreaga structură are o înălțime de 102 metri. Proiectat de inginerul André Waterkeyn, reperul simbolizează importanța științei. 

Manneken Piss

Este unul dintre cele mai faimoase și simpatice simboluri ale orașului. Nu poți veni în Bruxelles fără să vezi Manneken Pis! Este o statuie mică de bronz a unui băiețel care face pipi în fântâna de dedesubt. Cu ocazia sărbătorilor și altor evenimente, localnicii îmbracă statuia, lucru devenit deja tradiție. Turiștii se îngrămădesc din toate colțurile pentru a face poze!

Oricând doriți, ne puteți face o recomandare de călătorie pe paginile noastre de Facebook, Instagram sau LinkedIn.

Închiriază o mașină
Rezerva-ți mașina de care ai nevoie chiar acum!
Inchirieri contactless
Fă-ți check-in-ul online înainte de a veni să-ți preiei mașina.
Complete Clean Pledge
Ne angajăm să îmbunătățim protocoalele noastre de curățare.

Mai multe articole

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!