Sfaturi de calatorie  »  Cand tinerii insuratei pornesc la drum

Cand tinerii insuratei pornesc la drum

Cand tinerii insuratei pornesc la drum

Luna de miere este rasplata pentru faptul ca mirii au reusit sa supravietuiasca stresului organizarii unei nunti. O rasplata binemeritata, pe care ar trebui sa o valorifice la maximum, fiindca vacante vor mai fi, dar una dedicata exclusiv iubirii lor nu prea.

Dincolo de cliseele de prin filmele americane, in care proaspetii insuratei pleaca direct de la petrecere in calatoria vietii lor, in sunet de clopotei si alte alamuri care sa le vesteasca primii pasi in calitate de cuplu oficial, primul nostru sfat ar fi sa iti planifici plecarea la macar o zi distanta de incheierea petrecerii, pentru simplul motiv ca iti trebuie un moment de respiro. Vei vrea sa dormi, sa nu mai ai programul calculat la minut, sa iti poti face bagajele in tihna si, culmea, sa te si bucuri de omul de langa tine.

Ca in cazul oricarei calatorii, mai ales daca este o calatorie internationala, poti sa te organizezi pe cont propriu sau sa apelezi la serviciile unei agentii de turism, ambele variante avand o serie de avantaje. Daca iti place sa detii controlul si vrei sa ai si o doza sporita de eficienta financiara, vei face un research de unul singur si te vei ocupa de rezervari. Daca vrei ca totul sa fie pregatit pentru tine in cele mai mici detalii, fara batai de cap, mergi pe mana profesionistilor si nu vei regreta. Ce trebuie sa tii minte musai este ca toata lumea trebuie sa afle ca sunteti in luna de miere, pentru ca asta se va reflecta in calitatea serviciilor si in surprize placute din partea gazdelor. De obicei se primesc upgrade-uri gratuite in ceea ce priveste cazarea sau fructe si sampanie din partea casei, gesturi care te fac sa te simti cu adevarat rasfatat.

In ceea ce priveste destinatia, lucrurile sunt foarte personale, depind mult de ce va place sa faceti impreuna, de cat de aventurosi sunteti dar si de cat de mult v-a obosit toata tevatura cu nunta. Cert este ca trebuie sa va rezervati macar cateva zile de leneveala. Asadar, daca sunteti genul care bifeaza cel putin zece obiective turistice pe zi, nu zice nimeni sa nu le punctati in acelasi ritm si in luna de miere, doar sa va lasati si ceva ragaz de program liber. Opriti-va la cafeneaua romantica, in loc doar sa ii faceti o poza in treacat. Admirati privelistea pana va saturati. Fotografiati-va unul pe celalalt in fiecare coltisor care vi se pare fermecator. Este poate singura escapada in care timpul nu ar trebui sa va fie dusman…

Destinatia depinde mult si de buget

Nu exista o reteta standard pentru o luna de miere reusita, atata timp cat va iubiti, va fi frumos oriunde. Nu excludeti destinatiile din tara, mai ales in contextul pandemic in care trecerea granitelor necesita pregatiri speciale si are o doza sporita de risc. Daca vreti neaparat sa plecati in strainatate, luati in calcul atat locatiile romantice, pe care le asociem cu totii automat unui astfel de prilej, cat si pe cele mai putin traditionale, care va vor exprima spiriul original. Puteti merge pe plaje exotice, dar la fel de bine puteti alege si o calatorie inedita cu trenul, spre exemplu. Puteti opta pentru un road trip in care sa popositi dupa bunul plac pe oriunde va poarta drumul si va tresare inima, sau puteti apela la o croaziera care sa imbine statul la soare cu turismul in varianta lui clasica, in care se puncteaza cele mai populare repere la fiecare oprire.

Indiferent ce alegeti, esential este sa va interesati in amanunt despre specificul calatoriei. Vedeti informatii oficiale de pe website-ul Ministerului Afacerilor Externe, dar cautati si povesti recente pe care oamenii le publica pe forumuri. Este important sa stiti daca va sunt necesare imunizari sau tratamente specifice, daca exista niste bariere culturale pe care ar fi bine sa nu le incalcati fara sa vreti sau daca exista vreun risc asociat calatoriei.

In ceea ce priveste durata, nu degeaba i se spune luna de miere, la modul ideal ar fi bine sa dureze cat mai mult. Desi cei mai multi dintre noi ne limitam de obicei la un concediu de o saptamana, nu uitati ca este o calatorie unica in viata din punct de vedere al semnificatiei, asa ca, chiar daca nu va avea probabil patru saptamani si ceva, cum ii este denumirea, ar fi bine sa dureze macar jumatate din acest interval, ca sa va debarasati cu adevarat de rutina si griji si sa va reconectati la voi insiva si unul la celalalt.

Este prima calatorie a familiei voastre, cinstiti-o cum trebuie si bucurati-va de ea…

Alege masina dorita si bucura-te de beneficiile unui contract de inchiriere pe termen lung. Poti rezerva online sau la unui dintre punctele noastre de livrare din tara sau din strainatate.

Ne gasesti si pe canalele de Social Media: Facebook, Instagram sau pe LinkedIn.

Închiriază o mașină
Rezerva-ți mașina de care ai nevoie chiar acum!
Inchirieri contactless
Fă-ți check-in-ul online înainte de a veni să-ți preiei mașina.
Complete Clean Pledge
Ne angajăm să îmbunătățim protocoalele noastre de curățare.

Mai multe articole

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!