Sfaturi de calatorie  »  5 muzee uimitoare din Europa

5 muzee uimitoare din Europa

5 muzee uimitoare din Europa

Hai sa calatorim si sa vizitam cele mai interesante si mai bune muzee din Europa! Consulta lista noastra speciala cu top 5 muzee din Europa.

Cultura, istorie si cunoastere. Cine intra intr-un muzeu nu pleaca niciodata la fel, nu-i asa? Muzeele ne pot duce in alte vremuri si epoci, ne permit sa invatam din societatile antice si sa intelegem fiintele umane putin mai bine.

Avand in vedere acest lucru, am facut o lista cu cele mai uimitoare muzee din Europa! Cate dintre ele ati vizitat deja? Pe care doriti sa le vizitati cel mai mult?

Muzeul Luvru din Paris, Franta

Luvrul este absolut unul dintre cele mai renumite muzee din lume! Cu traseele sale stabilite in Paris, cel mai romantic si mai turistic oras de pe planeta, Luvrul este unul dintre acele muzee pe care pur si simplu nu le poti rata. Poti petrece multe zile vizitand galeriile sale si totusi nu vei reusi sa vezi totul!

Cel mai mare muzeu de arta din lume, evident, nu ar dezamagi niciun vizitator. Suprafata sa gigantica este casa a mii de obiecte din multe epoci, care detin obiecte din preistorie pana in vremurile recente. Deschisa in 1793, cladirea care serveste ca locuinta a Luvrului, numita Palatul Luvru, este o atractie turistica in sine nu doar in interior, ci si in exterior.

Pentru iubitorii de arta, zona Muzeului Luvru din Paris are multe de oferit. Muzeul d’Orsay, Muzeul Rodin si Muzeul Eugene Delacroix sunt doar cateva dintre muzeele pe care le vei gasi in apropiere.

Muzeul Prado din Madrid, Spania

Muzeul Prado sau Museo del Prado este unul dintre cele mai importante muzee din Europa si din lume! Situat in Madrid, Spania, muzeul si-a deschis portile pentru prima data in 1819 si acum primeste peste 2,5 milioane de vizitatori in fiecare an. Cladirea este magnifica, in stil neoclasic si contine in interiorul sau mii de piese spaniole si europene.

Muzeul Prado are, desigur, o mare importanta pentru arta spaniola. Artisti precum Diego Velazquez, El Greco, Francisco Goya, printre alti pictori spanioli, se gasesc in interiorul acestor pereti.

Dincolo de picturi, in interiorul Muzeului Prado veti gasi, de asemenea, sculpturi, desene, timbre, obiecte si multe altele.

Cine isi planifica acum o calatorie la Madrid? Langa Museo del Prado vei gasi alte atractii turistice precum Parcul Buen Retiro („Buen Retiro” inseamna „refugiu placut”), unde poti gasi frumosul Palat de Cristal, multe fantani si gradini.

National Gallery din Londra, Marea Britanie

Galeria Nationala din Londra s-ar putea sa nu fie cea mai mare din oras, dar aici accentul nu se pune pe cantitate, ci pe importanta pieselor din interiorul peretilor Galeriei.

Cu „doar” 2.300 de tablouri, colectia s-a format atunci cand guvernul britanic a achizitionat tablouri de la un colectionar si este in mare parte facuta din donatii. Acolo vei gasi picturi de la artisti renumiti precum Leonardo da Vinci, Sandro Botticelli si multi altii.

Galeria Nationala este, de asemenea, al 4-lea cel mai vizitat muzeu din lume, chiar aproape in clasament de Luvru, Muzeul Britanic si Met.

Muzeul Acopole din Atena, Grecia

Muzeul Acropole este situat in Atena, Grecia. Pun pariu ca te gandesti ca si acesta este unul dintre cele mai vechi de aici, dar nu este deloc cazul! Muzeul Acropolei si-a deschis portile in 2009, inlocuind vechea structura care a fost finalizata in 1874. Astazi, cladirea moderna este pregatita sa reziste la cutremure si este un contrast frumos fata de sculpturile din 500 i.Hr.

Colectia din Muzeul Acropolei, dupa cum iti poti imagina, este realizata aproape complet din descoperiri arheologice din Acropola insasi inca din secolul al XIX-lea. Intr-o tara cu atat de multa istorie precum Grecia, este usor de vazut cum descoperirile nu se termina niciodata, nu?

Daca intentionezi sa faci o calatorie la Atena, sa stii ca Muzeul Acropolei si Templul lui Zeus sunt aproape unul de altul, la doar 10 minute de mers pe jos.

Galeria Academiei din Florenta, Italia

Galleria dell’Accademia di Firenze sau Galeria Academiei din Florenta, asa cum sugereaza si numele, se afla in Florenta, Italia. Diferit de multe dintre muzeele mentionate pe lista, Galleria are o colectie axata pe o perioada de timp, de la 1300 la 1600

Deschisa in 1784, Galleria dell’Accademia este renumita in cea mai mare parte pentru ca este casa permanenta a originalului David al lui Michelangelo, in interiorul zidurilor acestui muzeu din 1873. In afara de aceasta, se gasesc si alte lucrari ale lui Michelangelo, precum si picturi de nume cunoscute precum Sandro Botticelli si o colectie incredibila de instrumente muzicale.

Închiriază o mașină
Rezerva-ți mașina de care ai nevoie chiar acum!
Inchirieri contactless
Fă-ți check-in-ul online înainte de a veni să-ți preiei mașina.
Complete Clean Pledge
Ne angajăm să îmbunătățim protocoalele noastre de curățare.

Mai multe articole

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!