Sfaturi de calatorie  »  Cum a influențat pandemia COVID-19 industria de închirieri auto

Cum a influențat pandemia COVID-19 industria de închirieri auto

Cum a influențat pandemia COVID-19 industria de închirieri auto

În perioada mai – iulie 2020 AMEX a efectuat un studiu comparativ cu anul precedent pentru a afla ce impact a avut pandemia COVID-19 asupra industriei de închirieri auto. Studiul a fost efectuat pe piețele de profil din țări europene ca Franța, Germania, Italia, Spania și Marea Britanie.

Din rezutatele studiului putem observa o creștere a interesului pentru închirierile auto în comparație cu alte tipuri de transport în comun, cum ar fi taxi, transportul public sau chiar cel aerian.

Astfel, după lockdown-ul  insistituit la începutul anului în toate   țările europene, în luna iulie cererile pentru închirierile auto au crescut cu un procent de 40% comparativ cu anul 2019 vs cele pentru transportul asigurat decompanii de ridesharing, care au avut un procent de 32% sau comparativ cu transportul public care a fost ales de doar 27% dintre persoanele participante la studiu.

De asemenea, dacă facem o comparație între lunile iunie și iulie ale acestui an, din bugetul individual alocat pentru transport, domeniul de închirieri auto a avut cea mai mare creștere. Segmentul de închirieri auto a avut o creștere de 73% vs luna precedentă, transportul public a înregistrat o creștere de 70%, în timp ce transportul cu taxi a înregistrat o creștere de 64%. Transportul aerian este în continuare o opțiune de nișă, având o creștere de doar 29%.

Din punct de vedere al opțiunilor de transport alese, vedem o creștere considerabilă a transportului în comun (într-un procent de 60%) în Franța, însă, în Germania, Spania și Marea Britanie, închirierile auto ocupă locuri fruntașe cu procente de creștere de până la 42% (în Germania).

Comparând  sectorul business cu cel de leisure (clienți individuali) putem observa că închirierile auto au înregistrat cea mai mare creștere. În cazul clienților individuali, interesul pentru celelalte mijloace de transport este asemănător, cu diferențe procentuale mici, în timp ce segmentul business prezintă un interes puternic pentru domeniul de închirieri auto (39% versus 16% pentru transportul cu taxi și 13% vs cel cu avionul).

Închirierea unei mașini pentru transportul local a avut o creștere în luna iulie,   înregistrând  un procent de 68% versus 51%, cât a înregistrat în luna iunie. În ceea ce privește transportul public, acesta a avut o creștere mică, de la 16% cât a înregistrat în luna iunie, la 27% în luna iulie.

Vorbind in continuaredespre transportul local cu o mașina închiriată, putem observa o creștere a numarului de zile de inchiriere în iulie 2020 (vs anul trecut) și, implicit, a bugetului alocat. Astfel, dacă în lunile mai – iulie 2019 durata medie de închiriere era de 5 zile, în aceleași luni din acest an, perioada a crescut la 8 sau chiar 10 zile, înregistrate, în medie, in lunia mai.

Creșterea este observată în special în segmentul micilor afaceri: din iulie 2019, când durata medie era de aproape 9 zile, la 12 zile în iulie 2020, înregistrând o creștere de 44%. Segmentul clienților individuali a înregistrat o creștere de 27% (de la 6,2 la 7,9 zile) iar segmentul corporate a avut o creștere de 47% (de la 4.8 zile la 7.1 zile).

Segmentul de închirieri auto a atras noi clienți în lunile mai – iulie, mare parte dintre aceștia fiind persoane care nu dețin un automobil (vorbim de clienți individuali). În luna iulie 32% dintre clienți au fost clienți noi. Această creștere situează luna iulie pe locul I comparativ cu restul lunilor din an, la numărul de clienți noi atrași de această industrie (pe segmentul studiat).

Revenind la o privire de ansamblu a tipurilor de transport alese, vedem o creștere considerabilă a domeniului de închirieri auto în luna iulie comparativ cu transportul public sau taxiurile (și chiar vs transportul aerian). Astfel, dacă în luna ianuarie 57% dintre clienții noi alegeau să folosească transportul în comun, 23% apelau la taxiuri, iar 20% din buget era alocat pentru transportul aerian, în luna iulie 30% dintre clienți s-au întreptat spre închirierea de mașini. 28% au ales mijloacele de transport în comun, 20% la taxiuri și doar 21% la transportul aerian.

In schimb,  procentul clienților vechi, care apelau la serviciile închirierilor auto de la începutul anului, a crescut de la 12%, cât era în ianuarie, la 29%  în luna iulie.

Ca o concluzie, putem observa că închirierea unei mașini a devenit o opțiune favorita pentru un numar tot mai mare de oameni.

Te așteptăm pe site cu o gamă largă de autoturisme pentru închirierile de leisure sau pentru afacerea ta.

Închiriază o mașină
Rezerva-ți mașina de care ai nevoie chiar acum!
Inchirieri contactless
Fă-ți check-in-ul online înainte de a veni să-ți preiei mașina.
Complete Clean Pledge
Ne angajăm să îmbunătățim protocoalele noastre de curățare.

Mai multe articole

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!