Sfaturi de calatorie  »  Ce vizităm în Varșovia?

Ce vizităm în Varșovia?

Ce vizităm în Varșovia?

Capitala Poloniei, Varșovia, este un oraș plin de viață și divers! Acesta este binecunoscut pentru faptul că, deși 85% din oraș a fost iremediabil distrus în timpul războiului, acesta a reușit să ajungă la forma inițială, iar acum adună zeci de mii de turiști în fiecare an. Haide să explorăm împreună cele mai cunoscute atracții turistice!

Varșovia este un oraș mare și aglomerat, așa că îți recomandăm să închiriezi un autoturism prin Enteprise, pentru a călători mai ușor prin oraș și împrejurimi!

Centrul Istoric

După experiențele Varșoviei din secolul al XX-lea, centrul vechi este cu atât mai interesant de vizitat, având în vedere reconstrucția detaliată și fidelă versiunii din 1962. Este ca și cum ai păși într-o carte de istorie și nu îți va veni să crezi că în urmă cu 70 de ani zona era o grămadă de resturi și rămășițe. Zona a primit statutul de patrimoniu mondial UNESCO.

Vei iubi arhitectura pastelată, acompaniată de terase animate.

Parcul Lazienski

Cel mai mare parc din Varșovia, de peste 76 de hectare, este o plăcere de vizitat! Aici vei găsi un monument dedicat marelui compozitor Frederic Chopin și te vei bucura să vezi că în weekendurile călduroase din primăvară/vară se țin spectacole de vioară în aer liber!

Muzeul POLIN – Istoria Evreilor Polonezi

Acest muzeu emoționant documentează istoria milenială a evreilor din Polonia. POLIN se află în partea de nord a fostului ghetou din Varșovia și cuprinde artefacte autentice, reconstrucții și expoziții interactive pentru a explica modul în care Polonia a devenit casa pentru cea mai mare comunitate evreiască din Europa.

Castelul Regal

Castelul se găsește chiar în apropiere de Centrul Vechi și impresionează prin frumusețea sa. Acesta poate fi vizitat și merită să îți iei 2-3 ore din zi pentru un tur cu ghid, pentru a putea înțelege importanța acestuia și admira arhitectura specifică din 1600.

Palatul Culturii și Științei

Este una dintre clădirile simbol ale orașului, un cadou al lui Stalin, în timpul comunismului, ce încă provoacă multă controversă și revoltă chiar printre localnici. Este o clădire masivă, ce găzduiește multiple muzee și evenimente, dar cel mai interesant este că etajul 30 oferă un view panoramic deosebit al orașului.

Oricând doriți, ne puteți face o recomandare de călătorie pe paginile noastre de Facebook, Instagram sau LinkedIn.

Închiriază o mașină
Rezerva-ți mașina de care ai nevoie chiar acum!
Inchirieri contactless
Fă-ți check-in-ul online înainte de a veni să-ți preiei mașina.
Complete Clean Pledge
Ne angajăm să îmbunătățim protocoalele noastre de curățare.

Mai multe articole

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!