Sfaturi de calatorie  »  7 motive sa vizitezi Bucovina in urmatoarea vacanta

7 motive sa vizitezi Bucovina in urmatoarea vacanta

7 motive sa vizitezi Bucovina in urmatoarea vacanta

Un motiv poate fi biroul nostru din aeroportul Suceava unde te asteapta o suita intreaga de autoturisme pregatite pentru un drum lung in Bucovina.

Supranumita “Europa in miniatura“, “Tara Fagilor” sau “Elvetia Orientului”, Bucovina promite o vacanta reusita oricate zile ai petrecere pe taramul ei. Cele mai multe biserici si manastiri aflate pe lista UNESCO si cea mai veche biserica din lemn (Putna – 1346) sunt adapostite cu generozitate in Nordul Moldovei, in Tinutul Bucovinei. La care se adauga si casa mult iubitului Ion Creanga din Humulesti. Intr-o berlina sau un SUV spatios vom porni la drum lung intr-o calatorie in judetul Suceava.

Cetatea de Scaun a Sucevei

Calatoria noastra incepe din orasul de resedinta a Bucovinei, chiar de la Cetatea de Scaun a Sucevei. Construita in 1388, Cetatea de Scaun a Sucevei a fost resedinta a domnitorilor Moldovei timp de 200 de ani, incepand cu Petru I Musat. Amplasata pe o colina, cetatea ofera o priveliste panoramica a Sucevei, fiind un loc indragit de iubitorii de fotografii. Cetatea originala a fost distrusa intr-un incendiu in secolul al XVII-lea ca urmare a unui atac al armatei otomane. In prezent cetatea reconstruita este inclusa pe lista Monumentelor istorice din Suceava si poate fi vizitata de catre public.

Hanul Domnesc

Cu o istorie de peste 500 de ani, construit in secolul al XVII-lea, hanul intruchipeaza resedinta traditional pentru acele vremuri, in care dregatorii de seama si negustorii erau gazduiti. In prezent cladirea este parte din Muzeul Bucovinei.

Muzeul Satului Bucovinean

Adaposteste case traditionale prezente in satele din zona Bucovinei: biserica, moara de apa, carciuma, gospodarii, unele dintre ele avand expuse si costume populare.

Gura Humorului

Micuta localitate Gura Humorului este locul de intalnire pentru unele dintre cele mai importate obiecitve turistice din Romania: Manastirea Voronet, Manastirea Humor Casa Memoriala “Ciprian Porumbescu” fiind pe lista de onoare. Iar pentru cei care prefera activitatile in aer liber, in apropiere de Gura Humorului se afla Rezervatia naturala Piatra Pinului si Piatra Soimului si Parcul de aventuri “Escalada”.

Manastirea Voronet

Albastrul de Voronet ar putea fi culoarea orasului Gura Humorului. Supranumita “Capela Sixtina a Estului”, Manastirea Voronet este una dintre nestematele Coroanei Moldovei. Acest lacas de cult atrage mii de turisti din toata lumea anual. Ridicata in perioada domniei lui Stefan cel Mare, in 1488, Manastirea si-a pastrat picturile murale prezente pe peretii din interiorul manastirii si, mai ales, pe cei exteriori. In present Manastirea este inclusa in lista Patrimoniului UNESCO.

Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina

Muzeul este unic in Romania, fiind singurul muzeu din tara dedicat obiceiurilor populare din secolul XIX din zona Bucovinei. Vizitatorul este purtat printr-un calendar virtual al sarbatorilor binecunoscute: de la Sfantul Andrei, la cea de Craciun sau de Anul Nou si de cea a Bobotezei, de Sanziene sau diferite sarbatori dedicate activitatilor agricole. Exponatele prezinta scene specifice fiecarui eveniment dintr-o gospodarie traditionala din satele Bucovinei.

Vatra Dornei

“Perla Bucovinei” este preferata de iubitorii sporturilor de munte si de cei care isi doresc o vacanta relaxanta intr-un resort cu ape termale. Parcul National Calimani, Cheile Zugrenilor si rezervatiile forestiere se inscriu pe lista obiectivelor turistice de vizitat in zona Vatra Dornei. Statiunea este situata la 112 km de Suceava, la o altitudine de 802 m. Porneste la drum cu o masina complet echipata din flota Enterprise inchiriata de la reprezentanta noastra din Suceava!

Pana la urmatoarea inchiriere, urmareste-ne pe FacebookLinkedin și Instagram!

Închiriază o mașină
Rezerva-ți mașina de care ai nevoie chiar acum!
Inchirieri contactless
Fă-ți check-in-ul online înainte de a veni să-ți preiei mașina.
Complete Clean Pledge
Ne angajăm să îmbunătățim protocoalele noastre de curățare.

Mai multe articole

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!