Sfaturi de calatorie  »  Închirieri auto pe termen lung, merită?

Închirieri auto pe termen lung, merită?

Închirieri auto pe termen lung, merită?

Ai auzit de închirieri auto pe termen lung? Citește în continuare pentru a afla mai multe despre toate avantajele și cât economisesti închiriind o mașină pentru perioade mai lungi! Închirierile anuale și lunare sunt foarte similare cu închirierea de mașini deja tradițională, dar cu o diferență mare: durata închirierii.

Spre deosebire de închirierile de mașini obișnuite, utilizate adesea pentru călătorii, weekend-uri sau ocazii mai specifice, scopul închirierilor de mașini pe termen lung este puțin diferit. Acesta este un serviciu destinat persoanelor care au nevoie de o mașină pentru viața lor de zi cu zi, nu doar sporadic – o mașină proprie.

Cum funcționează închirierea pe termen lung?

Închirierea pe termen lung a mașinilor este foarte similară cu cea a închirierii pe termen scurt, dar pe o durată mai lungă. Dacă ai închiriat o mașină înainte, indiferent dacă este vorba de o vacanță lungă sau de o escapadă de weekend, știi deja multe despre asta și ce implica.

Cel mai mare avantaj este că, dacă păstrezi mașina pentru o perioadă mai lungă de timp, companiile de închiriere tind să ofere o reducere substantiala la tariful de închiriere. În general, este progresivă, deci cu cât perioada contractată este mai lungă, cu atât economisesti mai mult.

Reducerea poate varia și depinde de categoria de mașina și de limita de kilometri pe care o alegeți. Poate fi o mie, doua sau trei mii de kilometri sau mai mult pe lună. Totul este foarte flexibil, astfel încât să găsești o ofertă convenabilă pentru tine.

Cu închirierea auto lunară, poți păstra mașina de la una la câteva luni și poți reînnoi contractul în funcție de nevoile tale. Dacă dorești să returnezi mașina din timp, este bine OK! Atâta timp cât numărul minim de zile de închiriere din contract a trecut.

Care sunt avantajele inchirierii auto pe termen lung?

Închirierea unei mașini pe lună sau an are atât de multe avantaje, așa că am întocmit o listă.

Cheltuieli mai mici

Unul dintre principalele avantaje ale închirierii unei mașini pentru o perioadă mai lungă de timp este fără îndoială prețul. În multe cazuri, închirierea unei mașini pentru o perioada mai lunga este mai ieftină decât a avea propria mașină. Pe lângă faptul că este mai ieftin decât să detii o mașină, poate fi mai ieftin și decât să închiriezi o mașină pentru perioade scurte.

Acest lucru se datorează faptului că, dacă o persoană intenționează deja să închirieze pentru o perioadă puțin mai lungă de trei săptămâni, de exemplu, închirierea unei mașini pe lună poate compensa cu exactitate reducerea ratei menționate mai sus. Dacă datele se potrivesc planurilor tale, aceasta este o idee bună!

Zero birocrație

Când închiriezi o mașină de la Enterprise Rent A Car, aceasta rămâne responsabilă pentru toată birocrația implicată în a deține o mașină: documentație, asigurare CASCO & RCA, întreținere, anvelope de vara/iarna, taxe, și altele. Aceasta înseamnă că mașina rămâne la tine, ca și când ar fi a ta în fiecare zi, dar fără grija revizuirii sau reînnoirii documentației.

Flexibilitate

Enterprise Rent A Car îți permite să returnezi mașina oricand doresti. Dacă aveți nevoie de mașină mai mult timp, nu este nici o problemă: închirierea poate fi prelungită atât timp cât este necesar. Dacă dorești să o returnezi mai devreme, acorda atenție perioadei minime: cea mai ieftină rată lunară este în general valabilă pentru închirieri de 28 de zile sau mai mult.

Conduceți întotdeauna o mașină nouă

Mirosul acela de mașină nouă este deosebit, nu? Dacă îți place experiența de a conduce diferite mașini, îți va plăcea și închirierea auto pe termen lung. Închirierea auto face posibil ca visul de a avea întotdeauna o mașină nouă să devină realitate (ceea ce este destul de dificil atunci când cumperi o mașină, nu-i așa?).

Nu este nevoie să îți faci griji cu privire la asigurare sau întreținere.

Deoarece mașina nu este efectiv a ta, nu este responsabilitatea ta să-ți faci griji cu privire la asigurare și la reînnoirea acesteia, precum și la întreținere.

Dificultate la revânzare? Niciodata!

Vânzarea unei mașini nu este o sarcină ușoară. Pe deoparte, lăsarea mașinii la reprezentanță în momentul schimbului este cea mai ușoară, dar este și locul în care se pierd cei mai mulți bani. Vânzarea în privat evită pierderile financiare, dar poate dura timp și necesită răbdare. Când închiriezi o mașină pentru perioade lungi de timp, nu există motive să-ți faci griji în legătură cu asta. Pentru a-ti schimba mașina, vorbesti doar cu compania de închirieri auto – fără pierderi!

Cât costă închirierea unei mașini timp de o lună?

Prețul unei mașini de închiriat pe lună va depinde de unele variabile:

Câți kilometri crezi că veți conduce mașina: cu cât mai mulți kilometri, desigur, cu atât este mai mare suma de plătit; și categoria de mașini: cu cât clasa este mai mare, cu atât și rata poate crește. Clasa din care poți alege mașinile pentru închiriere cuprinde economy, compact, estate, crossover, suv sau chiar passenger van.

Închirierea pe termen lung este o opțiune pentru mine?

Închirierea auto anuală sau lunară este pentru cei care nu simt nevoia să aibă o mașină pe numele lor. Odată cu creșterea economiei colaborative (Sharing Economy), chiar a serviciilor de sănătate și siguranță care urmăresc să împărtășească experiențe și chiar bunuri, aceasta este o tendință care trebuie urmată îndeaproape în următorii ani. Dacă îți place întotdeauna să ai o mașină nouă și să o schimbi destul de des (în fiecare an, de exemplu), acest serviciu poate funcționa foarte bine și pentru tine! Acest lucru se datorează faptului că cheltuielile și amortizarea mașinii sunt adesea mult mai mari decât chiria lunară.

Și mai sunt: ​​închirierea în loc de cumpărare are un avantaj care rămâne adesea ascuns. Cumpărarea unei mașini înseamnă că banii tai rămân blocați o perioadă, chiar dacă decizi să vinzi după o perioadă. Când închiriezi, banii pe care îi cheltui pentru achiziție pot continua să fie investiți. Merită să faci calculele și să îți examinezi investițiile și situația financiară.

Realizarea calculelor: cumpărarea unei mașini față de închirierea lunară

Deși oferă flexibilitate și ușurință tuturor, economiile potențiale făcute pot varia foarte mult în funcție de situația financiară. Cumpărarea unei mașini în numerar sau finanțată, de exemplu, este primul lucru care va face o mare diferență în răspunsul la întrebarea „merită să închiriezi o mașină în loc să o cumperi?”

Prin urmare, sugestia noastră este să iti studiezi situația și să îți faci o imagine de ansamblu a cât de mult s-ar investi în cumpărarea și închirierea unei mașini. Nu uita să adăugi – pentru achiziție, taxa de înscriere, celelalte taxe, asigurările, și altele, care sunt deja incluse într-o rata de închiriere lunară.

Care sunt cerințele pentru închirierea unei mașini?

  • Pentru a închiria o mașina de la Enterprise Rent-A-Car trebuie să ai cel puțin 21 ani impliniti.
  • Trebuie să ai un permis de conducere national valabil timp de cel puțin doi ani.
  • Un card de credit în numele tău cu suficiente fonduri disponibile pentru depunere
  • Garanție de plată a taxei lunare de închiriere.

Ce ai zice sa incepi sa faci o căutare?

Dacă ești interesat de închirieri auto pe termen lung, profita de ocazie pentru a face o căutare pe Enterprise.ro. Pe site, poți compara categoriile de mașini atât timp cât dorești.

Închiriază o mașină
Rezerva-ți mașina de care ai nevoie chiar acum!
Inchirieri contactless
Fă-ți check-in-ul online înainte de a veni să-ți preiei mașina.
Complete Clean Pledge
Ne angajăm să îmbunătățim protocoalele noastre de curățare.

Mai multe articole

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!