Sfaturi de calatorie  »  Destinatii europene din filme celebre pe care sa le vizitezi in aceasta toamna

Destinatii europene din filme celebre pe care sa le vizitezi in aceasta toamna

Destinatii europene din filme celebre pe care sa le vizitezi in aceasta toamna

In acest articol va invitam sa vizitati destinatiile europene care au fost gazda filmelor celebre cum sunt Chocolat, Pride and Prejudice sau Harry Potter. Oriunde in Europa ne veti gasi cu masina potrivita pentru excursia voastra pe platourile de filmare!

Chocolat (Franta)

Filmul a fost plasat in zona Burgundia din Franta, a carei capitala este Dijon. Savurati faimosul lor Pinot Noir in timp ce admirati castele istorice, dintre care unele au fost transformate in hoteluri de lux. In binecunoscutul film, cladirile satului medieval Flavigny-sur-Ozerain devin vedetele filmului. De asemenea, puteti face un tur al muzeului textil si al bisericilor antice.

Aprilie fermecat  (Italia)

Puteti avea un aprilie minunat, sau o plimbare memorabila in orice alta luna in Portofini, Italia, locul in care “Enchanted April” a fost filmat. Castello Brown, un castel din secolul al 15-lea a fost gazda acestui film. O data ajunsi in Portofino, puteti vizita castelul Brown, transformat in muzeu, puteti face o excursie cu barca pe Marea Meditarana, puteti vizita manastirea medievala San Girolamo (din secolul al XIII-ea) sau va puteti bucura de o amiaza relaxanta in gradinile din frumosul oras italian.

Goana după hoţ (Franta)

Cary Grant si Grace Kelly, protagonistii filmului, ne invita sa vizitam Riviera Franceza, locul in care a fost filmata productia. Le Bar-sur-Loup si Tourettes-sur-Loup sunt primele pe lista de vizitat, urmate de Beausoleil Alpes-Maritames. Pentru o experienta deosebita, va invitam sa vizitati Principatul Monaco, locul in care Grace Kelly a devenit printesa la doar un an dupa lansarea filmului.

Mandrie si prejudecata (Anglia)

Productia din 2005 a fost filmata in intregime in Derbyshire, din centrul Angliei. Aici veti gasi Casa Chatsworth, unde puteti vedea fresca din casa domnului Darcy. Odata ajunsi aici, puteti vizita orasul Derby (Biserica Catedralei tuturor Sfinților) si Muzeul și Galeria de Artă Derby.

Harry Potter (Anglia)

In timp ce aceste filme au fost filmate în toata Marea Britanie, unele dintre cele mai populare locatii din filmele Harry Potter sunt din Scotia. Lacul din afara scolii Hogwarts a fost filmat la doua lacuri – Loch Morar, care se presupune ca are un monstru fantastic numit Mogar care il bantuie si Loch Shiel, foarte atractiv datorita pasarilor care-l viziteaza des. Luati trenul cu aburi Jacobite peste viaductul Glenfinnan din Scotia, care a servit drept decor pentru trenul Hogwarts.

Mamma Mia! (Grecia)

Aceasta comedie a fost filmata pe mica insula Skopelos din Grecia. Luati feribotul spre Skopelos si stati pe plaja Kastani, unde a fost filmata o mare parte din film.

In plus, pentru filmare a fost folosit un mic sat din partea de nord-est a peninsulei Pelion, cunoscut pentru peisajul sau montan.

In Bruges (Belgia)

Acest thriller-comedie intunecata prezinta tot ce are Bruges mai frumos. Acest film, care este centrat in jurul a doi asasini care sunt blocati in Bruges, a fost filmat aproape in intregime in Belgia.

Puteti sta la Hotelul Relais Bourgondisch Cruyce, care este foarte prezentat in film. In plus, asigurati-va ca vizitati Clopotul Bruges si Muzeul Groeninge, care au fost scena multor fotografii superbe.

Daca in perindarile voastre prin Europa ati descoperit alte zone incluse in productii cinematografice pe care sa le includem in urmatoarele noastre vacante, ne puteti scrie despre ele pe Facebook, Instagram sau pe LinkedIn.

Închiriază o mașină
Rezerva-ți mașina de care ai nevoie chiar acum!
Inchirieri contactless
Fă-ți check-in-ul online înainte de a veni să-ți preiei mașina.
Complete Clean Pledge
Ne angajăm să îmbunătățim protocoalele noastre de curățare.

Mai multe articole

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!