Sfaturi de calatorie  »  La mare pe plajele salbatice din Romania

La mare pe plajele salbatice din Romania

La mare pe plajele salbatice din Romania

Timp de 3 luni insorite din an ne bucuram din plin de vara, anotimpul iubirilor cu aroma de aer marin, muza din spatele imnului neoficial al escapadelor la mare, „Eu vara nu dorm”, si de cele mai oportune ocazii de a scapa de griji si inhibitii pe malurile spumoase ale litoralului. Insa, desi verile la mare se lasa de cele mai multe ori cu nopti nedormite si momente de care ne aducem aminte, mai mult sau mai putin, a doua zi, credem ca litoralul romanesc merita sa fie experimentat si prin prisma plajelor lui salbatice.

Asa ca, daca vrei sa te retragi din scena exploziva de la malul Marii Negre, poate cu rulota, cu cortul sau doar pret de o zi, iata cateva dintre locurile care au ramas neimblanzite si s-ar putea sa iti fie pe plac:

Plaja Vadu

La Vadu se gaseste una dintre putinele plaje virgine ramase la noi in tara. Drumul spre plaja Vadu are un aer boem si linistit deoarece, pana ajungi la plaja propriu-zisa, vei trece prin sate care par a fi incremenite in timp. Plaja e acoperita de nisip fin, apa este uimitor de calda si limpede, iar daca te incearca foamea peste zi, vei gasi in apropiere o cherhana care sa iti incante gusturile.

Plaja Golovita

Pentru a ajunge la Plaja Golovita, trebuie sa va aventurati intr-o calatorie de o ora cu barca pornind de la 50 km distanta de Tulcea. Odata ajunsi, te vei putea bucura de liniste si relaxare, vei admira casele albe cu acoperis din stuf si, cu siguranta, vei avea parte de un moment de deconectare de la tot ce inseamna aglomeratie.

Plaja Sfantu Gheorghe

Se spune ca plaja Sfantu Gheorghe este printre cele mai splendide plaje virgine din tara datorita nisipului extrem de fin si a apei limpezi. Desi se afla intr-o zona mai putin accesibila pentru turisti, credem ca merita aventura, nu-i asa?

Plaja Corbu

Aceasta se afla la o distanta de mers cu masina nu foarte mare de plaja Vadu, asa ca daca te afli in trecere prin zona, poti avea ocazia sa le incerci pe amandoua. Plaja Corbu creste incet, dar sigur, in popularitate an de an datorita refugiului si linistii pe care le ofera, iar daca iti doresti sa ramai peste noapte, in satul Corbu vei gasi o multime de localnici ospitalieri care pot oferi cazare si ponturi de calatorie in zona.

Lasa-te dus de val in urmatoarea aventura alaturi de Enterprise, iar daca ai experimentat si tu plajele salbatice din Romania, te asteptam sa ne povestesti pe Facebook, Instagram si Linked In.

Închiriază o mașină
Rezerva-ți mașina de care ai nevoie chiar acum!
Inchirieri contactless
Fă-ți check-in-ul online înainte de a veni să-ți preiei mașina.
Complete Clean Pledge
Ne angajăm să îmbunătățim protocoalele noastre de curățare.

Mai multe articole

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!