Sfaturi de calatorie  »  Ce trebuie sa stii inainte de a inchiria o masina iarna

Ce trebuie sa stii inainte de a inchiria o masina iarna

Ce trebuie sa stii inainte de a inchiria o masina iarna

Pe cat de pitoresti sunt peisajele pe timp de iarna, pe atat de stresante pot fi drumurile lungi pe sosele inzapezite. Insa, daca Mos Craciun reuseste sa ajunga cu bine in toate colturile lumii, pe zapada, polei sau ploi, suntem convinsi ca exista metode prin care noi toti sa le venim de hac celor mai complicate trasee pe timp de iarna. In acest articol vei gasi cateva sfaturi pentru un drum de iarna linistit.

Condu cu grija

Da, pentru o calatorie pe timp de iarna in siguranta este foarte important sa conduci cu grija, la o viteza redusa si cu o distanta considerabila fata de cel din fata ta. In aceasta perioada trebuie sa ii iei in considerare, mai mult ca in alte sezoane, cand carosabilul nu este acoperit de polei sau de zapada, pe ceilalti participanti la trafic.

Iti recomandam sa iei in calcul o fereastra mai mare de timp alocat calatoriei catre destinatia dorita. In locul unui traseu grabit, rezerva cateva ore chiar in plus, care te vor ajuta sa ramai focusat la trafic pe toata perioada calatoriei.

Alege o masina cu sistem ABS

Pentru drumurile de iarna, cand carosabilul este acoperit de zapada, masinile ideale sunt cele cu tractiune integrala sau cele cu tractiune fata. In orice caz, inainte de a inchiria o masina pe timp de iarna, te sfatuim sa verifici daca aceasta este dotata cu sistem ABS. Acesta te ajuta sa mentii masina sub control in cazul in care esti nevoit sa franezi brusc.

Revenim la ideea de a pastra o distanta considerabila fata de masina din fata ta. Adaugand la aceasta idee si necesitatea unui sistem ABS, pentru a evita coliziunea sau deraparea de pe carosabil. Insa, nu trebuie sa te bazezi 100% nici pe anvelopele puternice, nici pe un sistem ABS impecabil sau pe tractiunea integrala.

Cea mai buna solutie de protectie este viteza redusa.

Alege o masina asemanatoare cu cele pe care le-ai condus deja

Daca esti obisnuit sa conduci o berlina, trecerea la un SUV poate necesita un timp de ajustare. Volanul va fi putin mai mare fata de cel cu care esti obisnuit, scaunul va fi mai inalt, punctul mort va fi pozitionat intr-un alt loc.

Pentru calatoriile pe timp de iarna iti recomandam sa pastrezi aceeasi clasa de masina cu care esti obisnuit, daca nu iti rezervi timp sa te obisnuiesti cu masina noua, inainte de a porni la drum lung. Inainte de a te hotara asupra unui model de masina, aloca-ti putin timp sa te acomodezi cu particularitatile ei: porneste GPS-ul, vezi care sunt avertizarile sonore pentru punctul mort (sa nu te sperii in mijlocul drumului).

Daca nu te simti confortabil cu masina in parcare, alege un alt model alaturi de care sa faci o echipa perfecta.

Aprovizioneaza-te cu cele necesare pentru drum

Asigura-te ca rezervorul este plin (combustibil = caldura), pune pe lista si haine groase sau o patura. Este putin probabil sa ramaneti inzapeziti sau pentru mult timp blocati in trafic, dar este mai bine sa le aveti la voi.

Iar pentru si mai multa siguranta, puteti adauga in kit-ul de drum de iarna si o lanterna, cateva sticle cu apa, cateva gustari si o baterie externa pentru incarcarea telefoanelor. Si poate si o lopata, poate va fi nevoie de ea.

Tine numerele de urgenta aproape si asigurarea si mai aproape

Pastreaza contractul de inchiriere la indemana si alege o asigurare acoperitoare, pentru toate cazurile.

Condu cu atentie, cu rabdare, iar daca iti doresti sa cuceresti dealurile si muntii inzapeziti cu viteza, alege o pereche de schiuri, un snowboard sau o sanie performanta. Asa cum face si Mos Craciun!

Oriunde vei decide sa conduci in aceasta iarna, Enterprise se va asigura ca vei ajunge acolo cu bine!

Asteptam poze din calatoriile voastre pe canalele de Social Media: Facebook, Instagram sau pe LinkedIn.

Închiriază o mașină
Rezerva-ți mașina de care ai nevoie chiar acum!
Inchirieri contactless
Fă-ți check-in-ul online înainte de a veni să-ți preiei mașina.
Complete Clean Pledge
Ne angajăm să îmbunătățim protocoalele noastre de curățare.

Mai multe articole

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!