Sfaturi de calatorie  »  Top obiective turistice în Maramureș

Top obiective turistice în Maramureș

Top obiective turistice în Maramureș

Maramureș este o destinație românească de neratat, dacă ești un mare iubitor de cultură și port popular! Aici este locul unde tradițiile sunt păstrate vii și autentice, o adevărată oaza, atât pentru turiști locali, cât și internaționali!

Dacă este prima oară când vizitezi această zonă, sunt câteva locuri pe care nu te putem lăsa să le ratezi! Descoperă-le mai jos și nu uita că poți oricând să închiriezi un autoturism prin Enterprise și să ajungi cu ușurință în fiecare loc.

Cimitirul Vesel de la Săpânța

În mod normal, asociem cimitirele cu sentimente de tristețe și dor, însă cei din satul Săpânța văd viața cu alți ochi și o consideră un adevărat dar. Așa că aici vei găsi Cimitirul Vesel, un cimitir unicat în lume, care primește 50.000 de turiști anual din toată lumea. De ce este vesel? Toate crucile sunt pictate multicolor și includ mici pilde, povestioare amuzante despre viața fiecărui om. Este un loc primitor, care îți aduce o energie bună și merită vizitat!

Mocănița de pe Valea Vaserului

Mocănița este o locomotivă ce face un traseu superb printre munți, încă din 1932! Vei avea o vedere incredibilă, prin zone cu natură sălbatică! Bucură-te de aceste ore de călătorie, iar la capăt de linie, în gara Paltin, vei găsi nenumărate locuri unde să te poți bucura de gastronomia locală! O călătorie completă cu Mocănița durează 6 ore, așa că rezervă-ți o zi întreagă pentru această activitate.

Parcul Național Munții Rodnei

Este al doilea cel mai mare parc național, după Domogled – Valea Cernei. Aici te vei putea bucura de natura sălbatică datorită nenumăratelor trasee existente. Dacă hobby-urile tale includ ciclismul sau alpinismul, cu atât mai mult vei fi pasionat de acest loc! Să nu uităm de fauna sălbatică cu te care poți întâlni, precum urbul brun, cerbul, râsul.

Lacul albastru din Baia Sprie

Acest lac este unicat în Europa și este o zonă protejată, ce face parte din Parcul Natural Munții Maramureșului. Culoarea apei variază în funcție de sezon și temperaturi, oscilând între un turcoaz uimitor sau un albastru intens. Lacul se află în locul unei foste mine, iar substanțele rămase de atunci, precum melanteritul și sulfatul de fier, formează aceste nuanțe incredibile. Te poți bucura de priveliște și de o plimbare sănătoasă prin pădure, la aer curat.

Ce zici? Te-am convins? Te mai așteaptă nenumărate obiective turistice! Dacă vrei să vezi și alte locații tradiționale din România, dă click aici.

Dacă vrei să mai citești și alte sugestii legate de călătorii, ne găsești și pe Facebook, Instagram sau LinkedIn.

Închiriază o mașină
Rezerva-ți mașina de care ai nevoie chiar acum!
Inchirieri contactless
Fă-ți check-in-ul online înainte de a veni să-ți preiei mașina.
Complete Clean Pledge
Ne angajăm să îmbunătățim protocoalele noastre de curățare.

Mai multe articole

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!