Sfaturi de calatorie  »  Ce vizităm pe Coasta de Azur?

Ce vizităm pe Coasta de Azur?

Ce vizităm pe Coasta de Azur?

Nu se poate să nu fi auzit de Riviera Franceza și frumusețile ei exuberante! De la plajele aurii, apa cristalină, arhitectura colorată și veselă, până la castele medievale, pline de pilde istorice! Dacă plănuiești o astfel de vacanță, pregătește-te să fii uimit! Ai o multitudine de locații excentrice, dar și sătuce mai puțin populare, pe care merită să le vizitezi!

Îți recomandăm să închiriezi un autoturism prin Enterprise pentru un transport mai facil. Te vei opri des să te minunezi de panoramele inedite!

Nisa

Cel mai mare și populat oraș din Riviera Franceză este Nisa. Este clar o alegere potrivită, fiind unul dintre cele mai bune locuri de vizitat din Franța, unde nu lipsesc de lucruri de văzut sau de făcut.

Cea mai emblematică atracție pe care orașul o are de oferit este „Promenade des Anglais”, o faleză impresionantă unde vei găsi o multitudine de restaurante și baruri, cu vederea la Marea Mediterană. Trebuie neapărat gastronomia locală, mai ales stridiile și creveții proaspeți!

Cannes

Cu toții știm Cannes-ul pentru emblematicul Festival De film, care se ține încă din 1946. De aceea, micuța stațiune este acum renumită pentru extravaganța locuitorilor, un oraș unde poți întâlni des vedete hollywoodiene. Vizitează Palais de Cannes, locul unde se ține festivalul, și plimbă-te pe Croisette, faleza principală, plină de restaurante și boutique-uri ale designerilor francezi.

Saint Tropez

Saint-Tropez, un alt oraș stațiune de pe Riviera Franceză, are propriile sale avantaje. Deoarece orașul se află și mai la sud decât Cannes, clima sa este puțin mai caldă, iar plajele mai mari. Odinioară un sat de pescari, străzile înguste și buticuri ale acestui oraș fermecător atrag milioane de vizitatori pe an. Dacă te pasionează viața de noapte, clar aici vei găsi mereu o nouă petrecere pe un iacht!

Grasse

Sursa

Considerată capitala mondială a parfumurilor, este locul perfect unde să te lași purtat de mirosul esențelor speciale! Nu poți veni în Grasse fără să mergi până la muzeul și fabrica Fragnond, unde vei învăța nenumărate lucruri despre istoria celor mai importante parfumuri. Sa nu uităm de Catedrala Nodre Dame de Puy și muzeele locale de artă.

Dacă Franța îți sună minunat și o ai în vedere ca următoarea destinație, îți recomandăm să citești și articolul nostru despre Paris și nenumăratele locuri prin care impresionează!

Oricând doriți, ne puteți face o recomandare de călătorie pe paginile noastre de Facebook, Instagram sau LinkedIn.

Închiriază o mașină
Rezerva-ți mașina de care ai nevoie chiar acum!
Inchirieri contactless
Fă-ți check-in-ul online înainte de a veni să-ți preiei mașina.
Complete Clean Pledge
Ne angajăm să îmbunătățim protocoalele noastre de curățare.

Mai multe articole

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!