Sfaturi de calatorie  »  Cum sa te pregatesti pentru un drum lung

Cum sa te pregatesti pentru un drum lung

Cum sa te pregatesti pentru un drum lung

De cate ori plecam in vacanta apare marea provocare: bagajul! Ce sa luam cu noi si cum sa ne organizam mai bine pentru un drum lung?

Cu totii am trecut prin experienta primei vacante cu masina si cu siguranta am fi vrut sa avem lista de bifat pentru un bagaj perfect! Si noi suntem in cautarea acestei liste! Dar pana atunci, avem cateva elementele pe care le avem in vedere inainte de a porni la un drum lung cu masina (inchiriata):

Sticla de apa (sticlele)

Hidratarea este foarte importanta indiferent de luna in care calatorim (nu doar vara). Mai ales cand pornim la un drum lung, in care benzinariile sau magazinele de la care ne putem alimenta nu sunt atat de dese. Cele mai practice si ecologice sunt sticlele de apa refolosibile! Acestea pot fi luate si in excursiile de o zi sau in drumetiile facute pe drum, plus ca sunt si practice, ecologice si ocupa mai putin spatiu in masina si sunt mai putine lucruri de strans la final, cand trebuie sa returnezi masina!

Bani cash

Uneori e greu sa gasesti si in oras un bancomat, mai ales ca de multe ori cautam o anumita banca! Iar atunci cand vorbim de drumuri lungi in tara, unde si semnalul de la telefon este inca in cautare, este important sa avem bani cash la noi! In zonele izolate (din Romania sau orice tara) de cele mai multe ori este acceptata doar plata in numerar. Astfel, pentru mai multa siguranta, este bine sa avem un buget mimim pentru cheltuieli in numerar.

Documente personale importante

Documentele de stricta necesitate sunt tinute de multi dintre noi in portofel. Dar nu strica sa avem o reverificare inainte de plecare. Mai ales ca nu ne dorim sa constatam la cateva sute de kilometri de casa ca am uitat un document important in cealalta geanta! Iar cand inchiriezi masina, este important sa verifici ca sunt toate documentele necesare: actele masinii, asigurarea si nu uita sa cumperi rovigneta!

Incarcatorul pentru telefon

Un telefon incarcat este mai bun decat unul cu o baterie moarta! Folosit pe post de copilot, aparat foto, DJ sau un banal mod de comunicare, telefonul nostru va fi folosit la maximum in timpul vacantei! Iar incarcatorul trebuie sa fie nelipsit din bagajul tau!

Cutia cu medicamente

In orice masina inchiriata de Enterprise vei gasi trusa de prim ajutor cu obiecte de uz general: pansamente, dezinfectant, plasturi etc. pe care le poti folosi oricand. Cu toate astea, iti recomandam sa pregatesti si o mica trusa cu medicamentele de care este posibil sa ai nevoie: antinevralgice, pentru problemele de stomac sau antivomitive. Iar pentru zilele de vara nu uitati de crema de soare!

Jocuri care sa va tina ocupati pe drum

Un drum lung poate ajunge la un moment dat sa fie si plictisitor. De aceea, o lista de activitati care sa-i implice sau sa-i atraga pe toti pasagerii este oricand binevenita! Fie vorbim despre un audiobook sau o inregistrare de la un spectacol de stand-up comedy sau diverse jocuri, acestea vor face ca timpul petrecut in masina sa para mai scurt. Chiar: cate jocuri incap intr-o valiza?

Toate lucrurile mici, dar importante

Sunt cateva lucruri la care te gandesti doar cand ai nevoie de ele: umbrela, crema de soare (pe care am mentionat-o mai sus), haina de ploaie, parazapezi sau o palarie. Adaugarea acestor obiecte pe lista ta te-ar putea scuti de o alergatura si de neplaceri cum ar fi insolatiile.

Articole care pot spori confortul in masina

Da, drumul lung inseamna ca vei petrece mult timp in masina. Iar confortul este foarte important, din motive evidente. De aceea, pe lista noastra de articole esentiale, adaugam intotdeauna perne de calatorie, o paturica pentru cei mici si un termos cu o bautura calda!

Gustarele

Cine le poate rezista? Pasageri vor fi cu siguranta incantati, iar pentru sofer e mai linistitor drumul pana la locul stabilit pentru servirea unei mese calde. Fie ca vorbim de sandvisuri, o selectie de fructe, legume sau alune, ciocolatele sau dulcele preferat, iti vei multumi mai tarziu pentru aceasta alegere!

Punga cu pungi

Daca tot vorbim de gustarele, sa nu uitam si de cateva pungi in care sa adunam ambalajele aferente!

Alege masina potrivita pentru vacanta ta, direct pe site sau la unul dintre birourile Enterprise Romania si hai la drum!

Ce spui, esti gata sa planifici urmatoarea iesire la drum lung? Daca da, vino si descopera gama noastra de automobile ce te vor duce in vacanta ta de vis, oricat de departe si pe orice vreme sau teren. Pentru orice intrebari sau detalii, nu ezita sa ne contactezi pe site-ul nostru sau pe canalele noastre de social media: Facebook, LinkedIn si Instagram.

Închiriază o mașină
Rezerva-ți mașina de care ai nevoie chiar acum!
Inchirieri contactless
Fă-ți check-in-ul online înainte de a veni să-ți preiei mașina.
Complete Clean Pledge
Ne angajăm să îmbunătățim protocoalele noastre de curățare.

Mai multe articole

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!