Sfaturi de calatorie  »  Ce vizităm la Berlin?

Ce vizităm la Berlin?

Ce vizităm la Berlin?

Berlin se remarcă printre toate capitalele europene tocmai prin diversitatea sa! Este destinația preferată atât pentru tineri aventuriei, ce își doresc să experimenteze viața de noapte locală, cât și pentru publicul pasionat de artă și cultură, ce va descoperi mutiple stiluri arhitecturale și muzee importante.

Dacă ai în plan o vacanță în capitala Germaniei, nu îți face griji, suntem aici să te ajutăm să îți alegi itinerariul ideal! Nu uita, Enterprise este disponibil și în Germania, așa că poți oricând închiria un autoturism!

Zidul Berlinului

Nu poți ajunge la Berlin și să nu vizitezi cel mai emblematic punct al orașului! Zidul Berlinului este un loc cu mare încărcătură istorică tocmai pentru că acesta împărțea Berlinul estic de cel vestic și împiedica migrarea oamenilor dintr-o parte în alta în perioada nazismului. Deși blocul comunist a căzut în 1989, în multe zone ale orașului încă poți găsi secțiuni din zid, care acum este decorat cu artă stradală. Cele mai populare puncte sunt East Side Gallery și Checkpoint Charlie.

Poarta Brandenburg

Poarta Brandenburg a trecut prin multe momente istorice importante, încă din 1788. Aceasta a fost realizată la ordinul regelui Frederic Wilhelm II al Prusiei și este o adevărată bijuterie neoclasică. Acesta este locul unde a avut inaugurarea lui Adolf Hitler în funcție. În prezent, este vizitată anual de zeci de mii de turiști și este adesea un loc de întâlnire pentru evenimentele stradala importante.

Memorialul Holocaustului

La câteva minute de Poarta Brandenburg se găsește și monumentul dedicat comemorării victimelor Holocaustului. Acesta este format din multiple blocuri de beton ordonate simetric, un loc cu o atmosferă sumbră și rece, ce reprezintă pierderile umane din acea perioadă teribilă. În subteran, memorialul include o cameră care prezintă istoria detaliată a acelei perioade nefaste. Un loc foarte impresionat și important de vizitat!

Piața Alexanderplatz

Alexanderplatz este, de asemenea, un loc marcat de istorie. În perioada nazistă, aici obișnuiau să se desfășoare paradele și demonstrațiile politice. În prezent, este un loc pașnic, unde oamenii se pot plimba și bucura de diferitele magazine cunoscute pentru shopping. Aici se regăsește și Turnul de Televiziune, una dintre cele mai înalte clădiri din Europa, ce se poate vizita. Vei găsi și multe restaurante și baruri în zonă, unde te poți relaxa după o zi lungă.

Germania are multe locații speciale de oferit, așa că explorează toate recomandările noastre pe Facebook, Instagram sau LinkedIn.

Închiriază o mașină
Rezerva-ți mașina de care ai nevoie chiar acum!
Inchirieri contactless
Fă-ți check-in-ul online înainte de a veni să-ți preiei mașina.
Complete Clean Pledge
Ne angajăm să îmbunătățim protocoalele noastre de curățare.

Mai multe articole

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!