Sfaturi de calatorie  »  Destinații în care este vară chiar și în octombrie

Destinații în care este vară chiar și în octombrie

Destinații în care este vară chiar și în octombrie

În fiecare an, octombrie este luna perfectă pentru a pleca în vacanță. Școlile s-au deschis, așa că aeroporturile sunt (sperăm) mai puțin aglomerate, este o vreme plăcută, mai ales în sudul Europei, iar cazările au un tarif considerabil mai mic față de lunile precedente!

Am selectat pentru tine câteva destinații în care vara s-a decis să mai rămână puțin, de la coasta de Sud a Spaniei, până la insulele Portugaliei.

Azore, Portugalia

Temperatura medie în octombrie: 21℃

Incredibil de verzi, Insulele Azore te vor întâmpina cu peisaje incredibil de exotice. Deși parte din teritoriul portughez, ele se află la 1.600 de km de continent, aruncate glorios în derivă în mijlocul Atlanticului.

Aici, exploratorii (sau, mai degrabă, Lisboetas și surferii) găsesc o lume pierdută de lacuri vulcanice albastru-verde, vulcani noroioși clocotind și cascade care se aruncă de pe stâncile verzi – un fel de Islandă privită în oglindă, unde o climă subtropicală aduce soare pe tot parcursul anului (un tărâm de foc, fără gheață).

São Miguel, cea mai mare insulă, are liniștea a unui teritoriu neexplorat, dar cu confortul cotidian.

La Gomera, Insulele Canare

Temperatura medie în octombrie: 20℃

Insula Canară „secretă” este situată departe de surorile sale, pe care le vizităm în fiecare iarnă. Liniștită și izolată, La Gomera este un rai pentru căutătorii de aventură: cărări de drumeții spectaculoase brăzdează văile cu peisaj de junglă și se întind pe stânci tăiate abrupt. Insula este accesibilă doar cu feribotul din Tenerife.

Nu este un loc care să te plimbi în papuci de plajă – deși  iubitorii de drumeții par mulțumiți să-și încheie ziua pe plaja cu pietriș din liniștita Playa Santiago. Vremea din octombrie este ideală pentru plimbări în natură și aproape garantat vei avea parte de zile însorite.

În plus, există o mulțime de locuri în care vă puteți relaxa la restaurantele care servesc fructe de mare aduse din port sau plimbându-vă pe străduțele cochete din capitala San Sebastián.

Sicilia, Italia

Temperatura medie în octombrie: 21℃

Această insulă ar putea face, din punct de vedere tehnic, parte din Italia, dar Sicilia pare să fie în întregime propriul ei teritoriu. Cadrul său – prins în Mediterana între coasta de sud a Italiei și nordul Africii – a avut ca rezultat o juxtapunere interesantă de mâncare, arhitectură și cultură.

Linia de coastă este foarte atrăgătoare pentru turiști, în timp ce vulcanii activi setează un fundal inedit pentru câteva dintre orașele insulei. Cea mai mare insulă din Marea Mediterană se întâmplă să fie, de asemenea, una dintre cele mai gastronomice – de la Palermo la Catania la Noto, restaurantele servesc mâncăruri vechi de secole folosind ingrediente extraordinare cultivate în acel sol vulcanic.

O vacanță în Siclia îți va rămâne în suflet mult timp!

Valletta, Malta

Temperatura medie în octombrie: 25℃

Situată în Mediterană, între Sicilia și coasta tunisiană, Malta este binecuvântată cu o climă extraordinar de însorită (chiar și în decembrie, vei vedea mai mult de cinci ore de soare pe zi).

Capitala sa, Valletta, este o încântare: forturi de culoarea mierii și străzi pietruite, piețe alintate de soare și baruri care servesc vinuri de soi situate pe aleile orașului, biserici care se mândresc cu lucrări originale de Caravaggio și o mulțime de hoteluri de design.

Toate acestea și cu multă apă în jur. Apropo de asta, fă-ți timp pentru explorarea insulei în afara orașului, unde vei găsi plaje cu nisip, sate pitorești de pescari și lagune cu un albastru incredibil, perfecte pentru leneveală.

Dacă în perindările voastre prin Europa ați descoperit alte destinații însorite pe care să le includem în următoarele noastre vacanțe, ne poți scrie despre ele pe Facebook, Instagram sau pe LinkedIn.

Închiriază o mașină
Rezerva-ți mașina de care ai nevoie chiar acum!
Inchirieri contactless
Fă-ți check-in-ul online înainte de a veni să-ți preiei mașina.
Complete Clean Pledge
Ne angajăm să îmbunătățim protocoalele noastre de curățare.

Mai multe articole

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!