Sfaturi de calatorie  »  Cum ne petreceam noi vacantele

Cum ne petreceam noi vacantele

Cum ne petreceam noi vacantele

Cele mai iubite locuri din Romania

Va mai aduceti aminte cum era sa iesiti in grup la o cana de vin fiert? Sau cum mergeam in Vama de 1 mai ca sa petrecem cu prietenii? Parca a trecut un secol, nu-i asa?

Astazi ne punem pe rememorat deoarece stim ca in curand totul va reveni, incetul cu incetul, la normalitate, iar noi speram in secret ca acest lucru se va inampla pana in vara. 2020 a fost un an greu si inca ne urmareste in noile noastre feluri de a ne gestiona si desfasura vacantele, insa un lucru ramane sigur – calatoriile sunt mult mai distractive cu masina!

Ia sa vedem – care erau destinatiile de top inainte de nebunia aceasta?

#1. Vama Veche

Un clasic – cu totii stim de celebra Vama si getaway-urile de 1 mai, nu-i asa? Chiar daca aceasta locatie se afla practic in Constanta, Vama a fost si va ramane un loc cu totul aparte. Poate nu este un loc atat de bogat in obiective turistice, insa stim toti ca in Vama nu se merge in general pentru locuri istorice, cat relaxare si distractie.

Daca totusi va plictisiti si decideti sa mergeti la o plimbare Cetatea Histria si Muzeul Arheologic Callatis sunt niste alegeri extraordinare.

#2. Brasov

A doua locatie de top este, desigur, Brasovul. Cu o sumedenie de monumente istorice, parcuri de distractii, locuri de ski si nu numai, Brasovul este una din cele mai populare destinatii de vacanta! Centrul Istoric al Brasovului este in sine o nestemata arhitecturala, asa ca la fiecare pas vei putea admira constructii, statui si locatii istorice desavarsite ce au fost cu grija pastrate si prezervate.

#3. Mangalia

Si din nou ne regasim la mare! In afara de a ne bronza, a inota si a petrece „la mare si la soare”, puteti vizita unul din cele mai moderne porturi din Romania, inaugurat in 2011 – Portul Turistic Marina Mangalia. Nu numai atat, va asteapta si multe alte locatii de vis precum Muzeul de Arheologie „Callatis”, Edificiul Bizantin, Geamia “Esmahan Sultan” si Muzeul Marinei.

#4. Delta Dunarii

Esti pasionat de pescuit sau iti place sa te plimbi cu barca la apus de soare (sau rasarit)? Atunci Delta este pentru tine.

Aici nu numai ca vei putea admira mii si mii de specii de copaci si pasari, insa poti vizita si singurele paduri pe nisip din tara: Letea si Caraorman – aici poti gasi si cel mai batran stejar din tara, de circa 400 de ani denumit si „Stejarul ingenuncheat”.

Apropo, stiai ca Delta Dunarii este singura rezervatie in intregime a Biosferei si ca este inclusa in Lista Patrimoniului Universal Cultural?

#5. Sibiu

Declarat capitala culturii Romaniei in 2007, Sibiul si-a meritat pe deplin acest titlu. Acest oras este fara dar si poate plin de istorie si monumente culturale – Teatrul National „Radu Stanca”, Filarmonica de Stat Sibiu, Catedrala Evanghelica, Catedrala Ortodoxa, Biserica reformata, Sinagoga si cele 8 centre culturale sunt doar cateva dintre atractiile turistice de top!

Tu cate din aceste locatii magice ai vizitat pana acum? Lasa-ne un comm aici sau contacteaza-ne pe retelele noastre de social media, Facebook, Instagram, LinkedIn, si tine minte – noi suntem gata de orice calatorie ai planifica – hai si descopera ofertele noastre sau aboneaza-te astazi accesand acest link si afla de toate promotiile, giveaway-urile si ofertele noastre de ultima ora! Uita de grijile transportului de veche generatie si incearca ceva nou!

Închiriază o mașină
Rezerva-ți mașina de care ai nevoie chiar acum!
Inchirieri contactless
Fă-ți check-in-ul online înainte de a veni să-ți preiei mașina.
Complete Clean Pledge
Ne angajăm să îmbunătățim protocoalele noastre de curățare.

Mai multe articole

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!