Sfaturi de calatorie  »  Fun facts & curiozitati despre Romania – 2020 se incheie!

Fun facts & curiozitati despre Romania – 2020 se incheie!

Fun facts & curiozitati despre Romania  – 2020 se incheie!

Tu cate ai vizitat pana acum?

Cu ocazia incheierii anului 2020 si a sarbatorilor de iarna ne-am intrebat: ce ar fi mai bine decat sa impartasim niste curiozitati despre tara noastra indragita? Romania este fara dar si poate un loc minunat si plin de privelisti unice si imbietoare: de la celebrii munti Carpati si pana la plajele noastre, Romania te va uimi la fiecare pas. Haide sa vedem cate din aceste curiozitati stii, de la intrarea in tara, pana in capitala!

#1. 4G pe locul 1

Suntem invidia intregii lumi cand vine vorba de internet, avand una dintre cele mai bune conexiuni 4G! Nu numai atat, avem onoarea de a ocupa locul 4 in lume dupa cum ne spun cei de la OpenSignal. Cu niste uimitoare viteze de 35.61 MBPS intrecem pana si UK ce au doar 21.12 MBPS. Internetul ne este, deci, rapid, mai ramane doar transportul in comun!

#2. Copycats faimosi

Nu numai Arcul de Triumf este o copie fidela a celui din Franta, avem si propriul nostru „Munte Rashmore”! Pe Defilelul Cazanelor, intre 1994 si 2004, fata lui Decebal (ulimul rege al Daciei) a fost sculptata in roca muntelui, astfel reamintind de celebrii presedinti ai muntilor Rashmore. De asemenea, avem propriul semn „Brasov” ce semana leit cu iconicul „Hollywood sign”.

#3. Avem cel mai frumos drum!

Da, si noi suntem surprinsi, mai ales avand in vedere drumurile noastre in general, insa cautand „cel mai frumos drum din lume” Jeremy Clakson ne-a gasit chiar pe noi! O capodopera a ingineriei, drumul national 7C, sau Transfagarasanul, porneste de la Brasov, culminand la Curtea de Arges, Cetatea Poenari, Cascada capra si Tunelul Capra, si se temina in apropierea comunei Cartisoara. Pe langa minunatele peisaje de neuitat reamintim si putin din istoria sa – drumul a fost construit pentru a facilita deplasarea trupelor romanesti si, de asemenea, a oamenilor, in cazul unei posibile invazii sovietice.

#4. Una din cele mai frumoase librarii

Cand spunem „librarie” unde ni se duce mintea instantaneu daca nu la renumitul Carturesti? Libraria din Centrul Vechi este considerata una din cele mai frumoase din lume, avand o colectie de peste 10.000 de carti, 5.000 de albume si DVDuri si, de asemea, la ultimul etaj un bistro extraordinar. Nici cel de pe Piata Vitoriei nu se lasa mai prejos, fiind cel dintai Carturesti din Bucuresti – si d-abia asteptam sa le putem revizita si sa ne putem relaxa cu o carte buna pentru cat timp ne dorim fara griji si cu un ceai aromat marca Carturesti.

#5. De la Vlad Tepes la Dracula

There is no Dracula! Ca romani stim foarte bine acest lucru, insa trebuie reamintite chiar si mai multe din miturile perpetuate, in special online. Nu numai ca Dracula nu a existat decat ca personaj fictiv in celebrul roman al lui Bram Stoker, el nici macar nu a domnit in Transilvania! Intr-adevar, „Dracula”, sau mai bine zis Vlad Draculea sau Vlad Dracul, cum era cunoscut, a domnit in Tara Romaneasca devenind popular pentru cruzimea sa si celebrul mod de executie (trasul in teapa) adoptat ca tactica pentru a starni frica adversarilor sai. Unele surse ne spun, de asemenea, ca Vlad Tepes nu era deloc o persoana fizic atractiva – unii l-ar descrie chiar ca fiind de-a dreptul respingator! Ironia sortii face ca Tepes sa fi avut si un frate, mai putin celebru fata de fratele sau, insa renumit pentru frumusetea sa, fiind poreclit Radu cel Frumos. Asta da ghinion!

Tu cate din aceste curiozitati ai vazut pana acum? Lasa-ne un comentariu aici sau pe paginile noastre de Facebook, Linkedin sau Instagram si iti vom raspunde cat ai clipi! Iar daca iti pui in minte sa vizitezi aceste „5 minuni ale Romaniei”, te invitam cu drag sa descoperi gama noastra de masini, gata si pregatite de drum pentru tine.

 

Închiriază o mașină
Rezerva-ți mașina de care ai nevoie chiar acum!
Inchirieri contactless
Fă-ți check-in-ul online înainte de a veni să-ți preiei mașina.
Complete Clean Pledge
Ne angajăm să îmbunătățim protocoalele noastre de curățare.

Mai multe articole

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!