Sfaturi de calatorie  »  TOP destinații de vacanță pentru luna septembrie

TOP destinații de vacanță pentru luna septembrie

TOP destinații de vacanță pentru luna septembrie

Septembrie este una dintre cele mai bune luni pentru călătorii dintr-o multitudine de motive. Copiii s-au întors la școală, goana vacanțelor se termină, temperaturile încep să se răcească, există mai multă disponibilitate în locurile populare de vară, iar tarifele pentru hoteluri și biletele de avion încep să scadă.

Barcelona, Spania

Frumosul oraș Barcelona este una dintre cele mai uimitoare destinații ale Spaniei, iar septembrie este un moment ideal pentru o vizită. Mulțimile din lunile de vară pot face cozi lungi la atracțiile de top, cum ar fi La Sagrada Familia, și de multe ori limitează disponibilitatea dacă nu rezervați cu zile înainte.

Străzile din zone populare, cum ar fi istoricul Barri Gòtic și Las Ramblas, pot fi atât de supraaglomerate în sezonul de vârf, încât cea mai mare parte a timpului vostru este petrecut doar mergând de la punctul A la punctul B. Preocupările privind mulțimea sunt diminuate în septembrie, când sunt mai puțini turiști, astfel încât să vă puteți bucura de toate atracțiile și lucrurile distractive de făcut în Barcelona, cu mai puțini oameni și temperaturi mai scăzute.

La începutul lunii septembrie, zilele pot fi încă suficient de calde pentru a merge la ocean, dar plajele de lângă Barcelona nu sunt aglomerate în această perioadă a anului. La sfârșitul lunii, vă puteți bucura de La Merce, o sărbătoare festivă cu parade zilnice, acrobați și divertisment.

Creta, Grecia

Insula grecească Creta este un spectacol senzorial natural cu munți, apă turcoaz, plaje frumoase și păduri de palmieri, care sunt plăcute de experimentat în septembrie. Arbuștii sunt în plină floare, iar temperaturile apei sunt ideale pentru înot și snorkeling.

Lunile de vară, deși sunt încă un moment grozav de vizitat insula, pot deveni destul de calde atunci când vă petreceți zilele în aer liber, plimbându-vă pe străzile orașelor vechi sau explorând situri arheologice precum Knossos. Multe dintre plajele din timpul verii sunt supraaglomerate, dar septembrie vă permite să vă bucurați de nisipurile roz din Elafonissi.

Mulți vizitatori ajung cu avionul sau cu feribotul în Heraklion. Alte orașe turistice populare de pe insulă includ Rethymnon, Chania și Agios Nikolaos.

Pe lângă temperaturile mai răcoroase din septembrie și mai puține persoane, puteți găsi tarife mai mici pentru hoteluri.

Croația

Septembrie este un moment frumos pentru a vizita Croația, când mulțimile locale și străine s-au risipit puțin. În ceea ce privește vremea, este, de asemenea, un moment minunat pentru vizite. Mulți oameni se îndreaptă spre frumosul oraș Dubrovnik. Dacă vă cazați în capitală, veți găsi multe atracții în Zagreb, cum ar fi Catedrala și Muzeul de Istorie Naturală și vă puteți împărți timpul între orașul de sus și orașul de jos. Există o serie de festivaluri care au loc în septembrie, așa că se vor adăuga experienței culturale.

Zborurile către Croația sunt încă în plină desfășurare în septembrie, așa că va exista o disponibilitate amplă, iar transportul la sol, cum ar fi feriboturile și autobuzele, va funcționa în continuare în programul sezonului de vară. Puteți găsi oferte excelente la cazare la hotel, inclusiv stațiuni de lux în septembrie.

Zilele leneșe și încețoșate ale verii s-au încheiat – dar septembrie este noul ianuarie, cum se spune, ceea ce înseamnă că este timpul pentru noi începuturi și noi aventuri.

Dacă în perindările voastre prin Europa ați descoperit alte destinații însorite pe care să le includem în următoarele noastre vacanțe, ne poți scrie despre ele pe Facebook, Instagram sau pe LinkedIn.

Închiriază o mașină
Rezerva-ți mașina de care ai nevoie chiar acum!
Inchirieri contactless
Fă-ți check-in-ul online înainte de a veni să-ți preiei mașina.
Complete Clean Pledge
Ne angajăm să îmbunătățim protocoalele noastre de curățare.

Mai multe articole

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!