Sfaturi de calatorie  »  Cele mai frumoase orășele din Italia

Cele mai frumoase orășele din Italia

Cele mai frumoase orășele din Italia

O vizită în Italia este oricând o idee bună și sperăm ca această listă de orășele frumoase să te inspire pentru o nouă călătorie. Știi că pentru o închiriere, pentru o zi sau pentru întreaga ședere, ne găsești online.

Te prevenim că lista include orășele în care te vei relaxa, vei putea savura cele mai bune soiuri de vin și rețete delicioase și în care vei face cele mai frumoase poze de vacanță. Să începem!

Gallipoli, Puglia

Numele acestui oraș albit de soare, situat pe coasta Ionică a Pugliei, derivă din greacă și înseamnă, într-un mod foarte adecvat chiar, „oraș frumos”. Gallipoli este cocoțat pe o insuliță și unit de continent printr-o șosea, iar centrul său istoric compact dezvăluie un labirint de case văruite în alb și cu un acoperiș plat, curți în stil baroc, pasaje înguste cu arc, câteva biserici glorioase și o fortăreață din secolul al XIII-lea. Restaurante excelente, unde poți gusta peștele și fructele de mare proaspete, în timp ce dincolo de bastioanele sale se află marea strălucitoare, turcoaz și unele dintre cele mai frumoase plaje din Italia.

Montefalco, Umbria

Situat pe tărâmul lumea vinului, fermecătorul oraș medieval Montefalco este sinonim cu Sagrantino, vinul roșu local foarte apreciat, vița-de-vie transformând dealurile din jur într-un roșu intens chiar înainte de recoltarea strugurilor. Cunoscut sub numele de „balconul Umbriei” din cauza vederilor sale panoramice, orașul are cinci porți de intrare, fiecare dintre acestea ducând, printr-o alee pietruită, până în piața centrală rotundă. Nu pleca înainte de a gusta vinul local și de a vizita seria de fresce care datează 1452, semnate de Benozzo Gozzoli, care descrie viața Sfântului Francisc în Convento di San Fortunato.

Orta San Giulio, Piedmont

Lago d’Orta, cel mai mic dintre lacurile italiene, are un aer bucolic și este mult mai puțin cunoscut și turistic decât lacurile Como și Maggiore. Amplasat pe un mic promontoriu de pe malul său de sud-est, orașul medieval încântător Orta San Giulio este un ansamblu de clădiri antice din piatră și alei pietruite construite în jurul falezei de pe malul lacului din Piazza Motta, înțesată cu diverse cafenele. Există trasee minunate pe dealurile din jur, iar o vizită la insula mistică San Giulio este obligatorie. Se spune că Sfântul Iulius a plutit pe insulă pe mantia sa pentru a alunga șerpii și dragonii, după care a înființat o biserică, Bazilica de astăzi, fondată în anul 392 d.Hr.

Matera, Basilicata

Este greu de crezut că Matera, situată în regiunea puțin vizitată a Basilicatei și care strălucește acum, după ce a fost, în 2019, Capitala Europeană a Culturii, a fost unul dintre cele mai defavorizate orașe din vestul Europei până în anii 1950. Desemnat un sit al Patrimoniului Mondial UNESCO, fagurele vechilor locuințe troglodite (sassi) care se află sub orașul medieval în culoarea mierei este acum în mare parte restaurat și ocupat de galerii, restaurante și hoteluri. Dar pentru a-ți face o idee despre cum trebuie să fi fost viața în peșteră, poți vizita fascinanta Casa Grotta di vico Solitario sau chiar dormi într-una dacă nu te deranjează camerele fără ferestre.

Așteptăm poveștile și pozele din vacanța italiană pe canalele noastre de social media: Facebook, Instagram sau pe LinkedIn.

Închiriază o mașină
Rezerva-ți mașina de care ai nevoie chiar acum!
Inchirieri contactless
Fă-ți check-in-ul online înainte de a veni să-ți preiei mașina.
Complete Clean Pledge
Ne angajăm să îmbunătățim protocoalele noastre de curățare.

Mai multe articole

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!