Sfaturi de calatorie  »  5 Top mituri pe care credeai ca le stii despre inchirierile auto

5 Top mituri pe care credeai ca le stii despre inchirierile auto

5 Top mituri pe care credeai ca le stii despre inchirierile auto

“Sa inchiriezi este prea scump”, “Trebuie sa platesti pentru daunele altora” si alte mituri pe care le-am auzit de mii de ori despre serviciile de rent-a-car – sunt ele adevarate, totusi?

Astazi ne indreptam atentia catre cele mai cunoscute 5 mituri si preconceptii care te tin de la a inchiria o masina. Multi oameni aleg sa se bazeze pe ceea ce cunosc, ratand astfel, din pacate, multe oportunitati ce ar putea sa le schimbe viata pe termen lung.

#1 – Masinile inchiriate sunt prea scumpe

Unul dintre cele mai perpetuate mituri si cea mai mare grija a celor ce nu au incercat vreodata un serviciu de rent-a-car: este prea scump! Daca ar fi sa aruncam o privire „la rece”, totusi, nu este chiar asa. Cand platesti pentru a inchiria o masina nu platesti numai masina si benzina, ci si pentru o garantie a mai multor lucruri, printre care: curatenia, igienizarea (cruciala in aceasta perioada), asigurarea, confortul personal, siguranta, etc. Si daca te decizi sa mergi cu familia ori intr-un grup restrans oriunde costurile continua sa scada in comparatie cu o calatorie cu trenul sau avionul.

#2 – Cu cat o masina este mai noua, cu atat mai buna

Ei bine, tuturor ne place sa inchirem masini noi… dar nu este intotdeauna motivatia corecta. Atunci cand inchiezi o masina este mai important sa verifici daca serviciul oferit este eficient orice s-ar intampla.

In aceste cazuri nu va conta daca masina este noua sau nu, avand in vedere ca flotele companiilor de rent-a-car sunt, de regula, noi. Cel mai important lucru este sa verificam daca acestea sunt bine intretinute, oricare ar fi cazul. Va recomandam sa verificati bine serviciile din timp si sa alegeti o companie multinationala, deoarece asta va va ajuta enorm in caz ca doriti sa planificati sa iesiti din tara.

#3 – Nimeni nu curata masinile (in mod real)

In special in aceasta perioada nefasta igienizarea si sanitizarea masinilor este un pas vital, iar acest lucru face diferenta dintre un brand ce se respecta si isi respecta clientii si un brand care nu se gandeste la repercusiunile alegerilor sale. Este adevarat ca in anumite companii masurile luate sunt insuficiente, insa acest lucru nu este o realitate universal valabila. La Enterprise curatenia si siguranta sunt pe locul 1, deoarece cunoastem cat de usor este – mai ales in sezonul rece – ca sanatatea noastra sa fie pusa la incercare, iar acest lucru nu este un risc pe care ar trebui sa ni-l asumam.

#4 – Trebuie sa platesti pentru stricaciuni care nu sunt ale tale

Din nou, un mit perpetuat, de multe ori, pe nestiute. La fiecare noua cursa, starea masinii este constatata si verificata. Daca dvs. constatati orice alt defect, dupa preluarea masinii, puteti intotdeauna sa discutati cu reprezentantul companiei de inchirieri. Este mai bine sa va asigurati din timp pentru a evita orice bataie de cap.

#5 – Am inchiriat masina, pot face ce vreau

„Ce tie nu-ti place, altuia nu-i face” ne spune bine-cunoscutul proverb romanesc. Este important sa respectam cel putin un minim de bun simt cand vine vorba despre a imprumuta. Un exercitiu foarte util in acest sens este sa ne gandim „Daca ar fi masina mea si as imprumuta-o cuiva, cum mi-ar placea ca acea persoana sa imi trateze masina?”. Nu esti singurul/a care va conduce aceasta masina si chiar daca mici accidente se pot intampla tuturor, este bine sa fim atenti si sa ii respectam si pe urmatorii conducatori ai masinii si, de asemenea, si compania de inchirieri.

Vei fi bucuros sa afli ca majoritatea oamenilor returneaza masina intr-o stare complet funtionala, iar companiile serioase au grija la orice detalii, astfel incat urmatorul client sa nu fie afectat de nicio intamplare.

Speram ca am lamurit cateva din cele mai populare mituri si v-am adus cu un pas mai aproape de noi. Dorim pe cat de mult sa oferim servicii pe masura renumelui nostru, asa ca pentru orice nelamuriri, intrebari sau constatari lasati-ne un comentariu sau chiar un scurt mesaj si va vom raspune & ghida cat de rapid! Pana data viitoare va reamintim – aveti grija de dvs. & have a safe drive, wherever you’re going!

Urmariti-ne pe Facebook, Linkedin și Instagram!

Închiriază o mașină
Rezerva-ți mașina de care ai nevoie chiar acum!
Inchirieri contactless
Fă-ți check-in-ul online înainte de a veni să-ți preiei mașina.
Complete Clean Pledge
Ne angajăm să îmbunătățim protocoalele noastre de curățare.

Mai multe articole

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!