Sfaturi de calatorie  »  Ce si unde mancam in Cluj?

Ce si unde mancam in Cluj?

Ce si unde mancam in Cluj?

Clujul este in sine un oras cu adevarat frumos, are de toate, spatii verzi, cladiri istorice, viata culturala. Daca mai pui la socoteala si oamenii, devine de-a dreptul minunat. E adevarat ca poate pentru un bucurestean obisnuit cu ritmul-furtuna, se prea poate ca toate lucrurile sa para mai incete acolo, insa cand vine vorba de masa, aceasta tihna este cheia savurarii bucatelor si experientei culinare, asa ca este mai mult decat binevenita.

La Cluj poti manca orice, fiindca versatilitatea urbei este valabila si pentru multele sale bucatarii bine reprezentate. Insa daca tot esti acolo, parca o mancare ardeleneasca surade oricui, nu-i asa?

Poti merge la Roata

Trebuie neaparat sa iti faci rezervare, indiferenta de ziua sau ora la care doresti sa le treci pragul, pentru ca li s-a dus vestea si faima asta inseamna ca e destul de greu sa gasesti un loc daca esti oaspete neanuntat. Ideal ar fi sa iti lasi masina acasa, pentru ca aici gazdele sunt tare ospitaliere si te intampina cu cateva grade la pahar, care sa iti deschida apetitul si sa iti dezlege limba. Nu poti da gres cu niciun preparat, insa va fi tare greu sa alegi, pentru ca au efectiv de toate si absolut orice suna bine. Portiile sunt maricele, asa ca nu te avanta sa comanzi din prima doua feluri si desert, pentru ca vei pleca sigur cu niste caserole. Nu spune nimeni ca mancarea lor nu e buna si a doua zi, dar ar fi mai indicat sa mergi pur si simplu si maine la ei, sa mananci totul cald si proaspat si sa iti tragi si sufletul pe indelete.

Despre Varzarie iti poate povesti absolut orice clujean, pentru ca e un local de legenda.

Si legenda asta chiar isi pastreaza cu cinste vechiul, localul a ramas blocat asumat in era ceausista, acesta fiindu-i si farmecul. Acesta si mancarea, bineinteles. Varza lor a la Cluj este pur si simplu exact ce trebuie sa fie, iar experienta Epocii de Aur de neratat. Singura mare schimbare, de apreciat de altfel, este cea referitoare la servicii, personalul e incantat pe bune ca esti acolo si se poarta tare frumos.

La Valachia este coplesitor

Nu locul in sine face asta, ci platourile. Aici ai sansa sa realizezi ca, desi te laudai ca esti un mare gurmand, nu iti cunoscusei inca piatra de incercare. Indiferent daca vorbim de aperitive sau fel principal, platourile par ca nu se mai termina. Diversitatea lor te face sa gusti, sa tot gusti, si sa mai gusti un pic. E bine sa iti iei cu tine insotitori de nadejde, sa mergeti dupa o zi de post negru si sa alegeti cumpatat, pentru ca pana la urma nimeni nu va opreste sa mai comandati un eventual supliment daca e cazul, desi povestea spune ca nu a fost cazul niciodata…

Zama este un restaurant al carui farmec rezida in preparate, dar si in denumirile lor deopotriva

Daca nu cunosti un clujean sau un ardelean vajnic pe care sa il inviti cu tine la masa, lucrurile se complica si iti raman doar vreo cateva feluri de mancare inteligibile in meniu, restul fiind asa fain denumite prin regionalisme, insa atat de criptic. Pozele ajuta si ele intrucatva, dar nu cat sa te poti baza pe asta. Deci mergi la Zama nu doar pentru mancare gustoasa, ci si pentru un curs de limba romana neaosa si tare vie.

Desi poate nu e traditionala in clasicul sens al cuvantului, Fabrica de bere Ursus este un loc pe care nu poti sau nu trebuie sa il ratezi.

Stai linistit, au o multime de feluri traditionale incluse in meniu, iar celorlalte, de peste mari si tari, daca le alaturi niste bere pe care o vezi facuta sub ochii tai, 100% romaneasca, se cheama ca le-ai „obtinut cetatenia” J

Daca ai de mers la Cluj cu masina, lasa deoparte pachetelul de acasa si produsele de prin  benzinarii, vei gasi destule de-ale gurii care sa te faca sa te intorci aici cu placere oricand.

Închiriază o mașină
Rezerva-ți mașina de care ai nevoie chiar acum!
Inchirieri contactless
Fă-ți check-in-ul online înainte de a veni să-ți preiei mașina.
Complete Clean Pledge
Ne angajăm să îmbunătățim protocoalele noastre de curățare.

Mai multe articole

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!