Ce si unde mancam in Bucuresti?
Recomandarile culinare ale Bucurestiului sunt imposibil de facut la modul general. Pentru ca exista trilioane de variante care nu depind doar de gustul si preferintele clientilor, ci de specific, buget, ocazie. Mai jos aveti cateva variante cu specific romanesc with a twist, cum ar spune americanii.
Locatiile sunt de nisa, au popularitate strict in patratica lor si nu par ca isi doresc mai mult de atat, pentru ca exact aceste caracteristici clare le-au adus clientela potrivita, pe care apoi bucatele au fidelizat-o.
Soro lume
Daca aveti vreo nostalgie gastronomica a vacantelor la tara la bunici, aici sunt sanse mari sa va mai potoliti dorul. Pentru ca se gateste dupa tehnici vechi, cu echipamente cat se poate de neaose (au test, afumatoare, si cate si mai cate) si cu ingrediente de la mama lor.
Meniul e surprinzator, oamenii nu doar ca reinventeaza niste retete stramosesti, dar le aduc cumva in prezent fara a le stirbi din gust sau din farmec. Rezultatul? Niste preparate surprinzatoare, foarte bine dozate, care te fac sa vrei sa iti rezervi o masa pe viata la ei.
Noua
Cu ceva mai multa vechime pe piata decat recomandarea anterioara, si aici regasim bunatati din amintire puse in scena-farfurie de nu le mai recunosti.
Sunt multe de savurat, ca oamenii astia chiar se pricep la gatit, asa ca ar fi bine sa va luati un meniu cu feluri prestabilite, practic o experienta Noua care, pe langa pretul mai convenabil decat cel al achizitionarii separate a produselor, te si face sa te simti ca un nobil invitat la palat, prin fata caruia se perinda feluri peste feluri. Oricum alegi, sigur nu vei pleca dezamagit…
Mantuleasa 40
Aici se pune accentul si pe cantitate, nu doar pe calitate. Stilul de bucatariteste onest, fara pretentii, dar si fara compromisuri in ceea ce priveste gustul. Practic, daca ai fi vrut sa iti mai trimita bunica pachet, exact ca in studentie, sunt sanse mari ca aici sa gasesti in meniu fix ce puteai lua si de la tren duminica seara.
Gasesti zacusca si muraturi, toate pregatite de ei, platouri pentru cei care isi amintesc cat de prost se manca in cantinele din Regie si inca vor sa compenseze cu bunataturi indestulatoare, bors cu cocos si taietei de casa, parizer prajit cum nu credeai ca mai stie cineva sa faca si niste papanasi dumnezeiesti, cu dulceata 100% naturala, care te ajuta sa uiti de orice stres si grija.
Preturile sunt si ele la fel de cinstite ca preparatele, asa ca pleci nu doar cu burta plina, ci si cu portofelul la fel.
Lacrimi si Sfinti
A fost o locatie despre care s-a vorbit mult la deschidere si despre care, in ciuda trecerii timpului, inca se mai vorbeste. Are charisma, exact ca si proprietarul, are zvac, tot ca si el si te bucura cu niste preparate care nu sunt doar gustoase, ci si original prezentate, deci putem pune clar pe lista calitatilor locatiei si umorul.
Nu vei manca chiar pana sa dai cu degetul, dar vei manca bine, in adevaratul sens al cuvantului si mai ales vei avea ocazia sa (de)gusti lucruri inedite, despre care ai citit poate prin cartile de bucate descoperite prafuite prin vreun pod.
Bodega La Mahala
Daca vrei sa te intorci in timp, aici nu trebuie sa faci mari eforturi. Ai fete de masa in patratele, ai telefon cu fir si puteai chiar admira o Rapire din Serai pe un perete la un moment dat.
Daca iti doresti o seara relaxata cu prietenii, fie ca sa va amintiti cu totii cum era pe vremea aia, fie, daca sunteti mai tinerei, sa incercati sa va imaginati cum era, vei gasi aici si mancarurile care sa ajute. Preparatele propuse nu sunt multe la numar, dar au de partea lor calitatea impecabila a ingredientelor si simplitatea retetelor care sa le aduca frumos la lumina.
Daca vrei jumari, ciorba de cartofi cu afumatura, carnati de plescoi sau placinta cu varza murata, tine-te bine, le au pe toate si va fi tare greu sa te hotarasti.
Bucataria romaneasca, pe care o cam ignoram sau subevaluam de cele mai multe ori, nu e nici moarta, nici searbada, nici depasita, daca stii locurile potrivite…