Sfaturi de calatorie  »  Destinatii de primavara in Europa: unde sa calatoresti in sezonul florilor

Destinatii de primavara in Europa: unde sa calatoresti in sezonul florilor

Destinatii de primavara in Europa: unde sa calatoresti in sezonul florilor

Primavara este momentul perfect pentru a explora frumusetea Europei, cand natura renaste si orasele se trezesc la viata. De la peisaje infloritoare la festivaluri vibrante și gastronomie delicioasa, exista o multime de motive pentru care sa iti indrepti pasii catre aceste destinatii.

Iata cateva dintre cele mai interesante idei de city break de primavara in Europa:

Provence, Franta

Provence este celebra pentru campurile sale de lavanda si peisajele de poveste. Primavara acestea se umplu de culori vii, iar orasele pitoresti precum Avignon si Aix-en-Provence te vor incanta cu arhitectura lor medievala si cu deliciile culinare locale.

O alta atractie este Valea Rhone, care are o istorie veche de secole in productia de vinuri, in special sortimentele de vin rosu. Exista dovezi ca vita de vie a fost cultivata in Marsilia incepand cu secolul al IV-lea i.Hr.

Te poti bucura de o seara calduroasa de primavara vizitand o crama istorica si sa cunosti familia a caror stramosi au gestionat crama timp de secole. Aici poti face si degustari de vin asociate cu aperitive de branzeturi locale.

Mult mai blanda decat vara, primavara este un moment perfect pentru a face drumetii prin Provence. Multe sate din regiune gazduiesc ruine ale cladirilor din era romana si cea medievala. Nu rata elegantul Chateau de Lacoste, unde Marquis de Sade a locuit intre 1769 și 1772.

Amsterdam, Olanda

Daca doresti sa vizitezi Keukenhof, cel mai bine este sa iti cumperi biletul online. In acest fel, vei evita coada de la casa de bilete. Un bilet costa 23,00 EUR si stocurile sunt epuizate in mod regulat. De aceea, cea mai sigura varianta este achizitia lor online.

Olanda te asteapta cu multe atractii, dincolo de acest festival de culori si simturi olfactive.

Poti opta si pentru tururi complete care includ mai multe destinatii de interes turistic cum ar fi: vizitarea muzeului Van Gogh, intrare la Keukenhof, tur ghidat cu autocarul de la Amsterdam la festivalul de flori Keukenhof, vizita in culise la o ferma de bulbi, inclusiv intalnirea cu familia care o adiministreaza sau un tur unic pe jos pe campurile de bulbi, cu privelisti excelente pentru fotografii.

Barcelona, Spania

Primavara in Barcelona inseamna festivaluri, muzica si o atmosfera vibranta.

Daca esti fan Jonas Brothers, ai ocazia sa ii vezi pe data de 25 mai in concert la Palau San Jordi, unde vor canta ultimele hituri, dar si melodii vechi de pe cele 5 albume.

Barcelona are multe surprize primavara aceasta. Descopera operele lui Gaudí, relaxeaza-te pe plajele insorite si bucura-te de gastronomia mediteraneana intr-un cadru incomparabil.

Un city break in Barcelona nu te va dezamagi!

Toscana, Italia

Toscana este un adevarat paradis in orice moment al anului, dar in primavara devine deosebit de fermecatoare. Invata arta bucatariei toscane printr-o lectie de gatit, exploreaza satele medievale si savureaza vinurile locale in mijlocul peisajelor toscane.

Situl din Patrimoniul Mondial UNESCO al Val d’Orcia este aparte primavara. Dealurile sunt verzi, macii infloresc si este momentul perfect pentru o excursie cu masina!

Iti recomandam sa vizitezi orase si sate precum: Pienza, Montepulciano, Bagno Vignoni, Monticchiello, San Quirico d’Orcia, Montalcino.

Daca nu poti ajunge in Val d’Orcia, traseul cu masina in Chianti este de asemenea placut, viile sunt bogate si arborii de maslin infloresc.

Lisabona, Portugalia

Cu temperaturi blande si o atmosfera imbietoare, Lisabona este o destinatie ideala in sezonul ciresilor infloriti. Te poti plimba pe strazile inguste ale orasului vechi, ascultand muzica fado intr-un bar traditional si savurand delicioasa bucatarie portugheza.

Insulele Grecesti

Insulele grecesti sunt spectaculoase in orice moment al anului, dar primavara beneficiaza de temperaturi placute si de mai putini turisti. Alege insula care te atrage cel mai mult si bucura-te de plajele cu nisip fin, de apele cristaline si de ospitalitatea greceasca.

Indiferent de destinatia aleasa, primavara in Europa este un moment minunat pentru a calatori si a descoperi frumusetile si bogatiile acestui continent eclectic in peisaj si cultura.

Asadar, pregateste-ti bagajele, inchiriaza o masina Enterprise si fa-ti planurile pentru o escapada de neuitat in aceasta primavara!

Pentru o reducere de 25€ la urmatoarea inchiriere, va invitam sa va abonati la newsletter-ul nostru, iar daca doriti sa impartasiti cu noi recomandarile voastre de vacanta, va asteptam pe paginile noastre de Facebook, Instagram si LinkedIn.

Închiriază o mașină
Rezerva-ți mașina de care ai nevoie chiar acum!
Inchirieri contactless
Fă-ți check-in-ul online înainte de a veni să-ți preiei mașina.
Complete Clean Pledge
Ne angajăm să îmbunătățim protocoalele noastre de curățare.

Mai multe articole

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!