Locuri de vizitat în Bucovina – cele mai frumoase trasee cu mașina
Supranumită „Europa în miniatură“, „Țara Fagilor” sau „Elveția Orientului”, Bucovina promite o vacanță reușită oricâte zile ai petrece pe tărâmul ei. Cele mai multe biserici și mănăstiri aflate pe lista UNESCO și cea mai veche biserică din lemn (Putna – 1346) sunt adăpostite cu generozitate în Nordul Moldovei, în ținutul Bucovinei.
Te invităm să descoperi ce locuri de vizitat din Bucovina pot fi incluse în itinerariul călătoriei tale cu mașina prin acest ținut istoric.
- Ce poți vizita în Bucovina: activități și experiențe de neuitat
- Descoperă cele mai frumoase locuri de vizitat în Bucovina
- Cum să călătorești confortabil și sigur către locurile de văzut din Bucovina – Închirieri auto Suceava
Ce poți vizita în Bucovina: activități și experiențe de neuitat
Aventura în Bucovina este o călătorie în timp, un moment de delectare culturală și o incursiune în istoria țării. Descoperă această comoară a României și bucură-te de o vacanță de neuitat și de tot ce poți vizita în Bucovina!
Obiective turistice în Suceava – locuri de neratat, pentru o vacanță de vis
Călătoria noastră începe din orașul de reședință al Bucovinei, Suceava. Aici vei descoperi, în primul rând, misterul și istoria medievală a cetății de scaun a Sucevei, o fortăreață emblematică a Moldovei și un important obiectiv turistic în Suceava.
Însă, pe lăngă impunătoarea cetate, în acest oraș reprezentativ pentru ținutul Bucovinei vei descoperi și alte obiective turistice interesante. Iată ce poți vizita în Suceava:
Cetatea de Scaun a Sucevei
Construită în 1388, Cetatea de Scaun a Sucevei a fost reședință a domnitorilor Moldovei timp de 200 de ani, începând cu Petru I Mușat. Amplasată pe o colină, cetatea oferă o priveliște panoramică asupra orașului Suceava, fiind un loc îndrăgit de iubitorii de fotografii.
Construcția originală a fost distrusă într-un incendiu, în secolul al XVII-lea, ca urmare a unui atac al armatei otomane. Lucrările de renovare din 2004 au dat viață fortăreței, care impresionează prin arhitectura sa, ce păstrează amprenta trecutului tumultos al Moldovei.
Acest obiectiv turistic oferă vizitatorilor o incursiune captivantă în istorie și cultură, revelând secretele unei epoci îndepărtate. În prezent, cetatea reconstruită este inclusă pe lista monumentelor istorice din Suceava și poate fi vizitată de către public.
Programul de vizitare diferă în funcție de perioada anului. În lunile de vară (iunie, iulie, august), cetatea poate fi vizitată de luni până duminică, în intervalul 09:00–22:00, iar pentru a beneficia de ghid, poți vizita cetatea în intervalul 10:00–18:00.
Accesul se face în baza biletului, pe care îl poți achiziționa chiar de la intrare. Costurile sunt următoarele:
– adulți – 21 lei/pers.;
– elevi, studenți cu legitimații valabile – 5.3 lei/pers.;
– pensionari – 10.5 lei/pers.
Pentru a ajunge la Cetate din centrul orașului, mergi pe strada Parcului, apoi la stânga, pe Aleea Cetății, până la baza fortăreței. Vei parcurge acest drum în aproximativ 9 minute, cu mașina.
La Enterprise, ne străduim să facem lucrurile accesibile, astfel încât să te bucuri de călătorii sigure și confortabile. Consultă blogul nostru, pentru a afla mai multe despre procesul de închiriere, procesul de restituire a unei masini inchiriate, precum și alte informații utile din domeniul închirierilor auto.
Muzeul Satului Bucovinean
Muzeul Satului Bucovinean este un alt obiectiv de vizitat în Suceava, o atracție culturală impresionantă, situată în inima municipiului.
Un loc captivant pentru cei pasionați de istorie și etnografie. Cunoscut și sub numele de Muzeul Național al Bucovinei, acest muzeu în aer liber pune în valoare patrimoniul cultural arhitectonic de factură populară.
Vizitatorii pot admira exponate ce reflectă viața tradițională bucovineană, iar atmosfera autentică oferă o incursiune fascinantă în istoria tradițiilor locale.
Muzeul adăpostește un mic sat bucovinean, cu locuințe tradiționale, lăcașuri de cult cu arhitectură specifică, moară de apă, cârciumă, gospodării și costume populare specifice zonei.
Ca localizare, muzeul se află în imediata apropiere a Cetății de Scaun a Sucevei, astfel că poți bifa două obiective turistice din Bucovina dintr-un foc.
Pentru o bună organizare, ghidează-te și în funcție de programul de vizitare al muzeului, care este următorul: marți–duminică: 10–18, ultima intrare 17.30, luni–închis, pentru perioada 15 aprilie-29 octombrie.
Pentru o experiență cât mai confortabilă și lipsită de stres, ai nevoie să călătorești în tihnă, să te bucuri de confort și de libertatea de a-ți face programul. Consultă oferta noastră, pentru a alege o variantă rentabilă de a călători, inchiriind o masina pe termen lung.
Hanul Domnesc
După Cetatea de Scaun, unul dintre cele mai interesante locuri de vizitat în Bucovina, îți propunem să descoperi și alte obiective turistice din orașul Suceava.
Cu o istorie de peste 500 de ani, construit în secolul al XVII-lea, hanul întruchipează reședința tradițională a dregătorilor de seamă și a negustorilor. În prezent, clădirea este parte din Muzeul Bucovinei, fiind cunoscută drept cea mai veche clădire medievală conservată din orașul Suceava.
Domnitorul Miron Barnovschi a avut clădirea în proprietate și a donat-o Mitropoliei Sucevei, tocmai în scopul de a o transforma în han. Însă, odată cu ocupația Habsburgică, clădirea devine casă de vânătoare. Din 1962, devine proprietatea statului.
Muzeul Etnografic Hanul Domnesc reconstituie atmosfera vremurilor trecute, în ce privește organizarea și amenajarea camerelor. Există un salon privat, o bucătarie, cămara hanului, sala crâșmei, camera de odihnă și pivnița.
Tot la Muzeul Hanul Domnesc sunt expuse peste 13.000 de elemente reprezentative pentru arta populară, din principalele zone etnografice ale județului: Gura Humorului, Vatra Dornei, Câmpulung Moldovenesc și Rădăuți. Printre aceste elemente regăsim: obiecte de ceramică, textile, podoabe de sărbătoare, obiecte din lemn, os, metal, instrumente muzicale, recuzită pentru obiceiuri de nuntă și Anul Nou, mobilier tradițional, împletituri.
Dacă ai ajuns în Suceava, urmărește indicatoarele pentru a ajunge în centru, unde poți parca mașina și te poți îndrepta spre strada Ciprian Porumbescu, unde se află obiectivul turistic din Bucovina.
Muzeul de Istorie din Suceava
Cu o istorie ce datează încă de la începutul secolului XX, Muzeul de Istorie Suceava este un loc emblematic pentru cei pasionați de cultură.
Cu o expoziție permanentă, ce cuprinde secții de arheologie, istorie, științe ale naturii, artă și memoriale, muzeul oferă o incursiune captivantă în diversitatea istorică și culturală a regiunii. Aici, vizitatorii pot explora artefacte arheologice, costume populare și pot participa la diverse evenimente culturale și expoziții temporare.
Obiective turistice lângă Suceava – descoperă ceramica de la Marginea
Aici, vizitatorii pot descoperi meșteșugul olăritului, o tradiție locală transmisă din generație în generație. Ceramica de la Marginea este renumită pentru culoarea neagră de o nuanță unică.
Localitatea este situată la 45 km de Suceava și poți ajunge aici urmând drumul European 85 spre Rădăuti, pe centura orașului, iar apoi Drumul Național 17A.
Obiective turistice din Gura Humorului
Micul oraș din Bucovina a fost inclus în rândul stațiunilor din România în 2005, pe bună dreptate: aici se află câteva obiective de neratat, dacă vrei să explorezi Bucovina în toată splendoarea ei. Odată ajuns aici, ai ocazia să vizitezi câteva obiective culturale, dar și să te bucuri de activități în natură.
Stațiunea Gura Humorului
Din Suceava, îți propunem să continuăm traseul prin Bucovina, spre stațiunea Gura Humorului, aflată la 34 km distanță, pe E58.
Cea mai bună mașină de închiriat pentru o excursie în Bucovina este confortabilă, are spațiu suficient pentru pasageri și bagaje, un consum bun de combustibil și o manevrabilitate bună pe distanțe lungi. La Enterprise, îți oferim o gamă variată de opțiuni de masini de inchiriat din Suceava, astfel încât să explorezi Bucovina fără grija călătoriei.
Stațiunea Gura Humorului este reprezentativă pentru ținutul Bucovinei, deoarece reunește câteva obiective turistice importante din zonă:
- Mănăstirea Voroneț;
- Mănăstirea Humor;
- Casa Memorială „Ciprian Porumbescu”.
Iar pentru cei care preferă activitățile în aer liber, în apropiere de Gura Humorului se află Rezervația Naturală Piatra Pinului, Rezervația Piatra Șoimului și Parcul de Aventuri „Escalada”.
Dacă vei călători spre Gura Humorului din sudul țării, cel mai accesibil traseu este pe E85, prin Focșani-Bacău-Roman-Pașcani, apoi pe DN2, până în Gura Humorului.
Din Brașov, cel mai accesibil traseu este pe E578 până la Toplița, iar apoi pe DJ177A, prin Borsec, până la Gura Humorului.
Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina
Odată ajuns în Gura Humorului, merită să mai zăbovești un pic, pentru a vizita și următorul obiectiv de pe lista locurilor de vizitat în Bucovina, respectiv Muzeul Obiceiurilor Populare din Bucovina.
Muzeul reprezintă o altă atracție turistică din Gura Humorului și este unic în România, fiind singurul muzeu din țară dedicat obiceiurilor populare din secolul XIX, din zona Bucovinei.
Odată ce ajungi la acest obiectiv turistic din Bucovina, ești purtat printr-un calendar virtual al sărbătorilor binecunoscute: de la Sfântul Andrei la Crăciun sau de Anul Nou și Bobotează, Sânziene ori diferite sărbători dedicate activităților agricole.
Exponatele prezintă scene specifice fiecărui eveniment dintr-o gospodărie tradițională din satele Bucovinei.
Locuri de vizitat în Vatra Dornei și împrejurimi
Din Gura Humorului, îți propunem să ne îndreptăm spre o altă stațiune renumită și unul dintre cele mai frumoase locuri de vizitat din Bucovina: Vatra Dornei. Stațiunea este situată la 112 km de Suceava și 76 km de Gura Humorului, la o altitudine de 802m.
„Perla Bucovinei” este preferată de iubitorii sporturilor de munte și de cei care își doresc o vacanță relaxantă, într-un resort cu ape termale. De asemenea, dacă te întrebi unde să te cazezi în Bucovina, este bine să știi că în Vatra Dornei vei găsi hoteluri și pensiuni, stațiunea fiind una dintre atracțiile turistice ale Bucovinei.
Totodată, există și câteva locuri de vizitat în Vatra Dornei, precum: Parcul Național Călimani, Cheile Zugrenilor și rezervațiile forestiere. Aceste atracții din Bucovina se înscriu pe lista obiectivelor turistice de vizitat în zona Vatra Dornei.
Ciocănești – Satul Muzeu
Îți propunem să continuăm călătoria spre un loc de vizitat din Bucovina plin de viață și culoare: satul Ciocănești. Localitatea se află la 24 km de Vatra Dornei și poți ajunge acolo pe E58, iar apoi pe DN 18.
Satul este renumit pentru casele pictate cu motive tradiționale, fiind un loc unic în țara noastră. Pe lângă casele pitorești frumos colorate, satul Ciocănești găzduiește și Muzeul Național al Ouălor încondeiate, unde poți descoperi opere de artă în miniatură, realizate pe ouă.
Ciocănești devine o destinație fascinantă pentru cei care doresc să exploreze autenticitatea și tradițiile Bucovinei.
Descoperă cele mai frumoase locuri de vizitat în Bucovina
Bucovina este un ținut încărcat de istorie și tradiție, de o frumusețe aparte. Poate aspectul care a influențat cel mai mult specificul locului îl reprezintă mixul cultural pe care îl regăsim aici. Tradițiile și obiceiurile comunităților de români, ucraineni, ruși, lipoveni, romi s-au împletit armonios și au transformat Bucovina într-o locație fascinantă.
Iată câteva dintre cele mai frumoase locuri pe care să le vizitezi în vacanța cu mașina prin Bucovina:
Obiective turistice din Bucovina: mănăstiri și biserici de patrimoniu
Atunci când auzim Bucovina, mulți dintre noi ne gândim la mănăstirile din Nordul Moldovei. Aceste construcții sunt cele mai reprezentative obiective ale Bucovinei, iar adevărul este că lăcașurile de cult de aici au un farmec aparte. De la frescele foarte bine conservate la istoria din spatele zidurilor, mănăstirile din Bucovina merită să le dedici suficient timp pentru a le vizita și a-ți liniști sufletul.
Mănăstirea Voroneț
Pentru a ajunge la Mănăstirea Voroneț, vom porni pe DJ177D din Gura Humorului, iar aceasta se află la 4 km distanță. Din Suceava, vei avea de mers aproximativ o oră, până vei ajunge la acest obiectiv turistic din Bucovina.
Mănăstirea Voroneț este un important obiectiv turistic din Gura Humorului, fiind inclus în Patrimoniul Mondial UNESCO. Locul impresionează prin frescele sale ce redau scene religioase și evenimente biblice, fiind o destinație de călătorie captivantă pentru iubitorii de istorie și artă.
Supranumită „Capela sixtină a Estului”, Mănăstirea Voroneț este una dintre nestematele Bucovinei. Acest lăcaș de cult atrage, anual, mii de turiști din toată lumea.
Ridicată în perioada domniei lui Ștefan cel Mare, în 1488, mănăstirea impresionează prin picturile murale de pe pereții interiori și exteriori. Vei avea ocazia să descoperi simbolurile și culorile vii care îmbogățesc această bijuterie arhitecturală, precum și nuanța renumită de albastru de Voroneț, ce completează farmecul unic al monumentului.
Mănăstirea Moldovița
Din Ciocănești, poți continua traseul pe DN 17 și DN 17A, pentru a explora două locuri de vizitat din Bucovina ce se regăsesc adesea pe lista obiectivelor religioase din zonă. Este vorba despre Mănăstirea Moldovița și Mănăstirea Sucevița.
Din Suceava, poți ajunge la Mănăstirea Moldovița fie urmând E85 spre centura Rădăuți, apoi pe DN17A spre localitatea Marginea, fie prin Gura Humorului-Frasin. Distanța este aproximativ aceeași, 70 km, și poate fi străbătută în aproximativ o oră și jumătate.
Mănăstirea Moldovița este un important centru monastic, cu o istorie bogată și o arhitectură impresionantă.
Fondată în secolul al XVI-lea, mănăstirea este renumită pentru fațada sa, ce redă scene religioase și evenimente istorice. Culorile vii și detaliile fine ale picturilor conferă unicitatea acestui locaș de cult.
Inclusă în Patrimoniul Mondial UNESCO al Bucovinei, Mănăstirea Moldovița oferă o incursiune în spiritualitatea tradițiilor moldovenești.
Mănăstirea Sucevița
O altă destinație turistică deosebită în Bucovina, Mănăstirea Sucevița oferă o experiență autentică și o incursiune în spiritualitatea locului.
Cunoscută pentru picturile de pe zidurile construcției, Mănăstirea Sucevița a fost inclusă în Patrimoniul UNESCO.
Mănăstirea Putna
În continuarea excursiei prin Bucovina, te invităm să mergi pe urmele lui Ștefan cel Mare și să vizitezi un alt obiectiv turistic din Bucovina, a cărui construcție i se datorează domnitorului Moldovei.
Mănăstirea Putna se află la 33 de km de Rădăuți și la 68 de km de Suceava, 97 de kilometri de Gura Humorului, 100 de kilometri de Câmpulung Moldovenesc și 127 de kilometri de Vatra Dornei.
Din Suceava, poți ajunge la mănăstire pe E84 până la Rădăuți, iar de acolo vei continua pe DN2H, până în localitatea Putna. Aici se regăsește prima ctitorie a lui Ștefan cel Mare, motiv pentru care este un important obiectiv turistic din Bucovina.
Alte variante de trasee rutiere pentru a ajunge la Mănăstirea Putna ar fi:
- pe DN2E: Fălticeni – Păltinoasa – Marginea – Vicovu de Jos – DN2H – Mănăstirea Putna;
- pe DN17A: Câmpulung – Vatra Moldoviței – Sucevița – Marginea
- DN2E: Marginea – Vicovu de Jos, DN2H – Mănăstirea Putna;
- DN2: București – Buzău – Focșani – Bacău – Roman – Fălticeni – Suceava, DN2H – Rădăuți – Vicovu de Jos, DN2H – Mănăstirea Putna.
Chiar de pe vremea domnitorului, la mănăstire se predau greaca, slavona, astronomia, retorica și alte discipline umaniste. Astfel, mănăstirea devine un cunoscut centru cultural în zona Balcanilor.
În 1653, mănăstirea este distrusă de oștile cazace, iar sub domnia lui Vasile Lupu, încep lucrările de refacere. Însă, odată cu ocupația habsburgică, mănăstirea suferă ample modificări. Ulterior, la începutul secolului XX, este restaurată.
Cum să călătorești confortabil și sigur către locurile de văzut din Bucovina – Închirieri auto Suceava
Vacanța cu familia este, fără îndoială, un moment mult așteptat, pentru care este nevoie, însă, de multă organizare. În acest sens, o mașină de închiriat pentru călătorie te poate scuti de câteva aspecte importante legate de excursie, iar avantajele închirierii unei mașini pentru a vizita obiectivele turistice din Bucovina depășesc simpla comoditate.
Știind că transportul este asigurat, îți permiți să te concentrezi asupra activităților de vacanță fără să îți faci griji cu privire la problemele logistice. Acest confort contribuie semnificativ la o experiență de vacanță mai plăcută.
În al doilea rând, opțiunea de închiriere auto îți oferă mai multă siguranță că vei călători cu un vehicul perfect pentru nevoile tale. Fie că vei călători în cuplu, fie că vei merge în vacanță cu un grup de prieteni sau cu familia, cu mașina de dimensiunea potrivită, te asiguri că toată lumea călătorește confortabil.
O călătorie cu familia în Bucovina este o aventură interesantă, iar închirierea mașinii potrivite poate îmbunătăți această experiență. Te invitam sa ne dai TAG pe Facebook sau pe instagram, din următorul roadtrip cu mașina închiriată de la noi!
De asemenea, închirierea unei mașini poate oferi beneficii atât pentru călătoriile de afaceri, cât și pentru cele de agrement, oferindu-ți mai multă libertate de mișcare.
Un alt beneficiu notabil al unei mașini de închiriat este facilitatea de economisire a costurilor și a energiei tale. Cu o mașină închiriată, vei scăpa de grija de a achiziționa bilete de călătorie și de a-ți organiza activitățile în funcție de programul autobuzelor sau al trenurilor. În plus, poți beneficia de reduceri sau de tarife mai bune pentru rezervările din timp; astfel, îți poți ajusta bugetul în consecință.
Alegând soluțiile de mobilitate de tip rent-a-car, poți vizita obiectivele turistice din Bucovina în ordinea preferată și îți poți aloca oricât timp ai nevoie. Poți începe să explorezi zona imediat după sosire, folosindu-ți pe deplin timpul pentru a descoperi bijuteriile ascunse ale Bucovinei.
Așadar, secretul unei experiențe de călătorie confortabile, personalizate, care să îți satisfacă nevoile de mobilitate, poate consta în alegerea mijlocului de transport potrivit. În timp ce transportul public vine cu limitări de spațiu, confort și timp, închirierea unui autoturism îți permite să alegi mașina perfectă pentru cerințele tale.
Ai nevoie de un portbagaj încăpător, de un anumit număr de locuri sau poate preferi o marcă specifică? La Enterprise ai acces la o varietate de modele de vehicule, în fiecare locație. Ia legătura cu noi pentru a te bucura de călătorii confortabile și aboneaza-te la newsletter, pentru a beneficia de 25 de € reducere la următoarea închiriere.
Cu o planificare atentă, selectarea celei mai bune mașini de închiriat, înțelegerea politicilor de închiriere și prioritizarea siguranței, vei fi mai bine pregătit pentru o călătorie memorabilă.
De ce să alegi Enterprise pentru a călători în cele mai interesante locuri de vizitat în Moldova și Bucovina
Pentru cei care nu au avut niciodată ocazia să închirieze o mașină, poate părea că întregul proces este extrem de complicat și nu compensează avantajele. Însă, alegând serviciile unei companii de încredere, precum Enterprise, poți fi sigur că totul va funcționa conform așteptărilor tale.
Totodată, dacă îți dorești o vacanță liniștită, cu plimbări pe străzi pitorești și în care explorezi locuri în ritmul tău, o mașină de închiriat este o opțiune mai potrivită decât transportul public.
Enterprise poate fi un partener de încredere pe parcursul călătoriei tale; un partener care face ca experiența inchirierii unei masini sa devină simplă și sigură.
Poate cel mai mare avantaj al închirierii unei mașini este că îți permite să fii propriul ghid și îți oferă o mai mare flexibilitate în călătorii. Astfel, beneficiezi de o experiență reală și personalizată a Bucovinei, ceea ce îți permite să-ți faci programul în funcție de preferințele tale și să ajungi în toate locurile de vizitat din Moldova.
La Enterprise, îți punem la dispoziție o varietate de opțiuni, atunci când vine vorba de buget și confort, astfel că vei găsi cu ușurință o mașină accesibilă și care îți îndeplinește așteptările. Mai mult decât o mașină de închiriat, îți oferim libertatea de a explora locurile frumoase din Bucovina în propriul ritm, de a-ți crea itinerariul și de a-ți planifica vacanța în consecință.
În plus, serviciile noastre de închirieri auto sunt disponibile în 100 de piețe la nivel global, astfel încât este foarte simplu să închiriezi o mașină aproape oriunde s-ar întâmpla să călătorești.
Așadar, indiferent că vrei să zăbovești în sălile unui muzeu, să vizitezi magazinele sau să te plimbi și să admiri peisajele, o mașină de închiriat este o modalitate bună de a explora pe îndelete locurile de vizitat din Bucovina.
Surse foto:
Shutterstock.com, Shutterstock.com, Shutterstock.com, Shutterstock.com, Shutterstock.com, Shutterstock.com, Shutterstock.com, Shutterstock.com, Shutterstock.com, Shutterstock.com, Shutterstock.com,Shutterstock.com, Shutterstock.com, Shutterstock.com, Shutterstock.com, Shutterstock.com, Shutterstock.com, Shutterstock.com, Shutterstock.com, Shutterstock.com, Shutterstock.com, Shutterstock.com, Shutterstock.com