Sfaturi de calatorie  »  10 lucruri esentiale pentru un road trip

10 lucruri esentiale pentru un road trip

10 lucruri esentiale pentru un road trip

Planuiesti sa pleci în vacanță? Am pregatit o lista de lucruri esentiale pe care trebuie sa le ai în bagaj pentru a avea un road trip excelent!
Este primul tau road trip? Nici o grija! Cu toții am avut prima experiență de călătorie cu mașina și un lucru bun este ca nu trebuie sa înveți din greșeli ci sa te ghidezi după acest articol.
Ne-am gandit ca aceasta lista te-ar putea ajuta, bineinteles ca ea poate fi diferită în funcție de itinerariul tău și cât de mult vei fi pe drum, însă este o lista cu lucruri esentiale.

1. Sticla de apa (sau mai multe)

Sa ramai hidratat ar trebui sa fie prioritatea ta numărul 1. Atunci cand merg cu mașina la drum unii oameni evita sa bea apa sau alte răcoritoare din cauza ca trebuie sa faca mai multe opriri pentru ca nu mereu gasesti o toaleta disponibila, insa asta nu ar trebui sa te oprească din a bea suficientă apă.

O sticlă de apa reutilizabila este întotdeauna o idee buna. Poți bea apa din ea pe drum, o poți lua cu tine cand faci o drumetie, sunt atatea motive pentru care sa ai o sticlă reutilizabila cu tine. O poti reumple ori de cate ori ai nevoie și astfel economisesti cumparand mereu sticle de apa cu ambalaje de unica folosinta.

2. Bani in numerar

Nu te baza doar pe carduri în călătoriile tale! În funcție de unde vei alege sa mergi, plata în numerar s-ar putea sa fie singura opțiune de plata în anumite locuri. Iar sa ai și maruntis în buzunar te poate scuti de stres atunci cand mergi la o toaleta cu plata sau trebuie sa achiți vreo taxa de drum sau de pod. Sa nu uiti de astea!

3. Documente importante

Documentele personale sunt lucruri pe care le porți la tine de obicei, dar este bine întotdeauna sa verifici daca ai și documentele masinii: talonul, polița de asigurare RCA, polita CASCO după caz, chiar și manualul si cartea masinii în cazul în care ai probleme tehnice cu mașina pe drum, îți pot fi de ajutor (nu ne dorim asta însă se poate intampla).
Dacă închiriezi o masina pentru road trip și de obicei nu faci o asigurare extra, ar fi bine ca pentru road trip să o faci.

4. Baterie externă pentru telefon

O baterie descarcata nu este folositoare nimănui. Fie ca vrei sa ramai conectat pe drum sau dacă vrei sa faci fotografii, nu vrei sa ramai fără baterie. Este cu atat mai important sa ai baterie dacă folosești telefonul pe post de navigatie GPS. Ceea ce ne duce la numărul 5…

5. Harti clasice de hartie

Hărțile clasice de hartie suna ca un lucru din trecut, dar sunt foarte utile. De aceea, sunt foarte importante atunci cand calatoresti undeva unde conexiunea la internet nu este foarte buna sau nu vrei sa te bazezi 100% pe telefon.

6. Trusa de prim ajutor

Trusa de prim ajutor trebuie sa fie pe lista atunci cand pleci in road trip. Și cel puțin ar trebui sa ai la tine analgezice pentru durerile de cap sau dinti, pastile pentru stomac și antivomitive.
Dacă ai în plan sa faci și drumetii sau activități de camping in road trip-ul tău, iți sugerăm sa te dotezi și cu bandaje, plasturi și fese sterile (în diferite forme și dimensiuni), foarfeca, creme pentru iritatii sau insecte, spray sau crema dezinfectanta și multe altele.

7. Trusa de cosmetice si igiena

Nu poți pleca de acasă fără o trusa de cosmetice și igienă. Poti adauga și obiecte mai personale la aceasta trusa și cu siguranța acestea pot varia de la persoana la persoana, dar niște lucruri esentiale pe care sa le ai sunt:

– Periuta de dinti
– Pasta de dinti
– Servetele umede si uscate
– Gel dezinfectant pentru maini
– Sampon uscat
– Balsam de buze
– Crema cu protectie solara
– Spray împotriva insectelor

Și o mențiune onorabilă: hartia igienică. În funcție de unde vei călători, hartia igienică poate fi super importantă!

8. Obiecte pentru siguranța mașinii

Este cu atat mai important dacă pleci la un drum mai lung sau pe un teren accidentat sau pe drumuri mai puțin curate: verifica întotdeauna care este starea anvelopelor tale. Intotdeauna!
Dacă poți, ia cateva obiecte dintr-o trusa de siguranța te pot ajuta dacă întâmpini probleme tehnice cu mașina în mijlocul pustietatii. Cabluri de curent pentru baterie sunt obligatorii, la fel ca și lanterna sau o lanternă frontala pentru cap.
De asemenea, dacă vei conduce prin zăpadă, nu uita de anvelopele de iarnă și de lanțurile de zăpadă.

9. Snacksuri

Oh, da! Cine poate rezista unor snacksuri? Sa iei o pauza pentru o masa consistenta pe drum nu este mereu posibil, deci sa iei cateva snacksuri la tine este întotdeauna o idee excelentă!

10. Pungi de plastic sau de hartie pentru gunoi

Poate fi cel mai ușor de uitat lucru de luat în road trip. Sa nu faci mizerie atunci cand pleci in road trip este aproape imposibil de evitat, deci avand la tine cateva pungi de plastic sau de hartie este cea mai buna varianta pentru a aduna gunoiul și pentru a tine masina și drumurile curate.

Sper ca aceasta lista te va ajuta atunci cand iti pregatesti bagajele pentru road trip! Dacă ești un traveler mai experimentat și vrei sa adaugi și alte lucruri la lista ta, nu te oprește nimeni sa faci asta!

Închiriază o mașină
Rezerva-ți mașina de care ai nevoie chiar acum!
Inchirieri contactless
Fă-ți check-in-ul online înainte de a veni să-ți preiei mașina.
Complete Clean Pledge
Ne angajăm să îmbunătățim protocoalele noastre de curățare.

Mai multe articole

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!