Sfaturi de calatorie  »  Viena culinară: Gusturile care merită încercate!

Viena culinară: Gusturile care merită încercate!

Viena culinară: Gusturile care merită încercate!

Viena este binecunoscută pentru eleganța sa, un oraș cosmopolit, unde excelența este la ea acasă. În afara nenumăratelor muzee, teatre și spectacole de operetă ce merită frecventate, mai vrem să adăugăm un motiv delicios de a vizita capitala austriacă: pasiunea lor pentru gastronomie.

Ți-am pregătit câteva locații ce nu le poți rata! De asemenea, îți sugerăm să închiriezi un autoturism prin Enterprise ca să poți ajunge cu ușurință la toate restaurantele!

Café Central

Cea mai respectată cafenea din Viena se face remarcată prin cozi interminabile, deschisă încă din 1876. Se spune că personalități precum Freud, Trotsky și Stefan Zweig își savurau cafeaua chiar aici. Chiar dacă vei aștepta puțin mai mult să intri, odată ce ajungi în cafenea vei fi impresionat de arhitectura interioară a acesteia, asemenea unei catedrale.

Merită să îți comanzi un cappucino vienez, cu foarte multă frișcă!

Würstelstande

Așa cum îi zice și numele, standurile de cârnași austrieci au mare succes printre localnici și turiști! Le găsești la tot pasul, în mod special în centrul orașului, unde poți încerca nenumărate tipuri de wurst cu topping-uri delicioase! Trebuie neapărat să încerci!

Café Sacher

Nu ai cum să vizitezi Viena fără să încerci faimosul tort Sacher! Această prăjitură cu ciocolată neagră și caise este un vis savuros, binecunoscută în toată lumea ca fiind creație dedicată Prințului Matternich. Cafeneaua se găsește în cadrul hotelului Sacher. Imbracă-te elegant și simte-te regal!

Figlmuller Wollzeil

Restaurant din centrul Vienei, este binecunoscut pentru șnitețul autentic pe care îl servesc miilor de turiști. Este una din mâncărurile tradiționale austriece, un mod simplu și gustos de a-ți potoli foamea. Servește-l alături de lămâie și cartofi prăjiți. De asemenea, o bere locală rece și spumoasă completează perfect această masă!

Café Korb

Un loc cu încărcătură aristocratică, această cafenea deschisă în 1904 este cunoscută ca având cel mai bun Ștrudel cu mere, desert austriac cunoscut în toată lumea. Fie că alegi să îl servești cu frișcă, înghețată de vanilie sau doar niște zahăr pudrat, te vei simți de poveste! Această cafenea a fost frecventată de-a lungul timpului de mari personalități, inclusiv laureați ai premiului Nobel.

Oricând doriți, ne puteți face o recomandare de călătorie pe paginile noastre de Facebook, Instagram sau LinkedIn.

Închiriază o mașină
Rezerva-ți mașina de care ai nevoie chiar acum!
Inchirieri contactless
Fă-ți check-in-ul online înainte de a veni să-ți preiei mașina.
Complete Clean Pledge
Ne angajăm să îmbunătățim protocoalele noastre de curățare.

Mai multe articole

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!