Sfaturi de calatorie  »  Cele mai spectaculoase drumuri din Europa

Cele mai spectaculoase drumuri din Europa

Cele mai spectaculoase drumuri din Europa

Daca nu ai condus niciodata pe aceste drumuri, acum este momentul!

Privelistile panoramice insotite de culorile absolut minunate ale toamnei iti vor taia rasuflarea, iar aerul curat de munte si linistea te vor relaxa, transformand o simpla calatorie cu masina intr-o experienta de neuitat.

Fara alte adaugiri, aceasta este selectia noastra de drumuri din Europa, pe care trebuie sa conduci macar o data in viata:

DRUMUL COASTEI AMALFI – ITALIA

Pornind din Sorrento pe o ruta de 717 km ce pot fi parcursi cu usurinta in nu mai putin de 9 ore jumatate, si terminandu-se in Salerno, drumul Coastei Amalfi ofera privelisti uimitoare asupra Marii Mediterane si a numeroaselor orase si locuri unde va puteti opri pentru o gustare fantastica sau chiar pentru a innopta.

DRUMUL ALPIN GROSSGLOCKNER – AUSTRIA

Daca sunteti entuziasmati de adrenalina, drumul acesta este perfect pentru a va face inima sa bata cat mai tare, fiind cel mai inalt drum de trecere montana din Austria. Are o altitudine de 2.504 m, si totodata este si una dintre cele mai pitoresti drumetii pe care le puteti gasi în Europa. Are o lungime de 47.8 km si 36 de viraje ce va duc adanc in centrul celui mai mare parc national din Austria, ce are o suprafata de 1.800 km² si se intinde pe provinciile Salzburg, Tirol si Carintia.

TRANSFAGARASAN

Nu puteam face aceasta selectie fara sa mentionam drumul care a fost cotat ca „cel mai bun drum din Europa” de catre Jeremy Clarkson, intr-o renumita emisiune auto. Asadar, mai ales daca sunteti din Romania, o calatorie cu masina pe acest drum este o experienta pe care trebuie s-o aveti cel putin o data in viata. Drumul urca pana la 2.034 metri altitudine si este al doilea cel mai inalt drum pavat din Romania dupa Transalpina, care este, de asemenea, un drum recomandat pentru calatoria dumneavoastra. Tunelurile acoperite de cascade si lacul Balea ofera privelisti frumoase, iar designul rutier spectaculos, face ca acest pas de munte sa fie unic in lume.

CIRCUITUL VERDON GORGE – FRANTA

Daca exista vreodata un motiv pentru a va infrunta frica de inaltimi, circuitul Verdon Gorge poate fi acesta. Circuitul „zigzageaza” in susul si in josul spectaculosului defileu al Verdonului, iar in timp ce strabateti cele mai pitoresti sate franceze, asteptati-va la tone de incovoieri palpitante si de drumuri inguste agatate de stancile de calcar. Printre toate privelistile spectaculoase pe care le ofera acest drum, culoarea turcoaz a raului serpuitor Verdon va va uimi cel mai mult.

DRUMUL SA CALOBRA – SPANIA

Se poate ca pe acesta sa spuneti ca l-ati mai vazut undeva. Foarte probabil, pentru ca a fost folosit in multe filme datorita aspectului sau unic de sarpe.

Are o lungime de doar 13 km si a fost construit manual in intregime, fara ajutorul utilajelor; fiind totodata proiectat intr-un mod in care s-a evitat construirea oricarui tunel de-a lungul sau. Cu mai multe canioane inguste si multe poduri, include peste 50 de curbe periculoase cu o panta medie de pana la 7%.

Desi nu este un drum pentru cei slabi de inima, atmosfera din jur si privelistea Mediteranei din fundal fac din acest drum din Mallorca unul pe care nu vreti sa-l ratati.

Daca in calatoriile voastre prin Europa ati descoperit si alte drumuri spectaculoase pe care sa le includem in urmatoarele noastre road-tripuri, ne puteti scrie despre ele pe Facebook, Instagram sau pe LinkedIn.

Închiriază o mașină
Rezerva-ți mașina de care ai nevoie chiar acum!
Inchirieri contactless
Fă-ți check-in-ul online înainte de a veni să-ți preiei mașina.
Complete Clean Pledge
Ne angajăm să îmbunătățim protocoalele noastre de curățare.

Mai multe articole

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!