Sfaturi de calatorie  »  10 motive sa vizitezi Romania

10 motive sa vizitezi Romania

10 motive sa vizitezi Romania

Inca nu ti-ai facut planurile de vacanta? Este un moment potrivit sa iti faci bagajele si sa pleci in vacanta in Romania, doar stii deja ca ai ce vizita, de la peisaje unice de iti taie reasuflarea, cultura si traditii la orice pas dar si mancare delicioasa si oameni prietenosi.

Romania are incluse in Patrimoniul Mondial UNEsCO 6 situri culturale (Bisericile din Moldova, Manastirea Horezu, satele cu biserici fortificate din transilvania, cetatile dacice din Muntii Orastiei, centrul istoric al sighisoarei si bisericile de lemn din Maramures) si doua situri naturale (Delta Dunarii si padurile seculare si virgine de fag din Carpati si alte regiuni ale Europei).

Pregateste-ti bagajele, rezerva-ti o masina de la Enterprise Rent-a-Car si porneste intr-o calatorie de neuitat print tara. sunt o multime de motive sa-ti faci vacanta in Romania anul acesta.

Iata mai jos o lista cu 10 motive pentru a-ti petrece vacanta in tara, insa lista poate fi extinsa la cel putin 100 de motive:

Sighisoara

Sighisoara este un exemplu de oras fortificat medieval ce a jucat un rol important strategic si comercial in Europa de-a lungul secolelor. a fost inclus in patrimoniul UNESCO inca de la inceputul anilor ‘90 si in fiecare an se organizau in timpul verii diferite evenimente culturale si de divertisment.

In apropiere de Sighisoara in satul Cund te poti caza la Valea Verde Retreat la una dintre casele sau apartamentele din complex si te poti avea una dintre cele mai autentice experiente ale satului transilvanean si poti descoperi natura in ritmul tau.

Delta Dunarii

Delta Dunarii gazduieste peste 360 de specii de pasari si 45 de specii de peste de apa dulce in vaste si numeroasele sale lacuri, mlastini si canale. aici poti vizita de asemenea Padurea Letea, unde poti vedea ultimii cai salbatici din Europa sau sa mergi in satul unde Dunarea se varsa in Marea Neagra, la sfantu Gheorghe. O optiune excelenta de cazare este Green Village Resort 4* unde poti avea parte de o experienta autentica a satului dar cu un confort al spatiilor de cazare deosebit si cu servicii excelente.

Viscri

Viscri a fost declarat in 1999 un site din patrimoniul mondial. aceasta asezare izolata a devenit foarte populara printre turisti din intreaga lume datorita Printului charles, care a cumparat o casa aici si a devenit principalul sponsor al fundatiei pentru satele sasesti. Printul Charles viziteaza cel putin o data pe an Viscri.

Castelul Peles

Castelul Peles, a fost primul castel din Europa care a avut incalzire centrala si electricitate si a fost construit ca resedinta de vara din sinaia a Regelui Carol i.

Castelul Bran

Castelul Bran care mai este cunoscut sub numele de Castelul lui Dracula este un muzeu deschis pentru turisti cu galerii de arta si mobilier.

Manastirea Voronet

Manastirea Voronet numita si “Capela sixtina a Estului” este cea mai pitoreasca comoara a Romaniei cu pereti vopsiti atat la interior cat si la exterior cu nuante intense de albastru cunoscut ca “albastru de Voronet”. Compozitia inca ramane un mister neelucidat chiar si acum dupa mai bine de 500 de ani de la constructia sa.

Sibiu

Orasul Sibiu, fosta capitala europeana a culturii in 2007 a devenit unul dintre cele mai frumoase orase din Romania pe care merita sa il vizitezi in orice anotimp, fiind cunoscut si pentru Piata de Craciun de la sibiu, foarte populara printre turistii de toate varstele.

Transfagarasan

Transfagarasanul este idealul oricarui sofer datorita curbelor sale impresionante. acestui drum i s-a dus vestea si in afara granitelor tarii atragand numerosi turisti de peste hotare. Este un drum greu de parcurs insa foarte spectaculos ata din punct de vedere al curbelor cat mai ales al peisajului care ramane in urma atunci cand conduci.

Cimitirul Vesel

Cimitirul Vesel de la sapanta este singurul cimitir din lume din care iesi zambind. Este singurul care iti transmite buna dispozitie. Merita sa bati drumul pana aproape de granita cu Ucraina pentru a vizita satul care a invatat sa sfideze moartea si sa o priveasca vesel, cimitirul fiind presarat cu cruci pictate in culori vesele ce contin scene ilustrate din viata celor trecuti in nefiinta si epitafe hazlii.

Salina Turda

Salina Turda aflata la 30 de km de Cluj-Napoca si la cateva sute de metrii sub pamant, este o adevarata lume subterana cu doar 10 grade Celsius, ideala pentru a te ascunde de arsita verii. Un adevar oras de sare creat de om si natura pentru a-ti oferi o oaza de sanatate balneara si agrement pentru toata familia.

Oricare ar fi planurile tale de vacanta, Enterprise Rent-a-Car este aici sa te ajute daca ai nevoie sa inchiriezi o masina pentru calatoriile tale. iti recomandam cu caldura sa testezi sistemul de rezervari online, in care vei gasi cele mai bune tarife pentru inchiriere auto si informatii actualizate in timp real despre masinile din flota noastra.

Poti contacta unul dintre cele 10 birourile de inchirieri auto din orasul tau sau care iti este mai aproape de casa.

Închiriază o mașină
Rezerva-ți mașina de care ai nevoie chiar acum!
Inchirieri contactless
Fă-ți check-in-ul online înainte de a veni să-ți preiei mașina.
Complete Clean Pledge
Ne angajăm să îmbunătățim protocoalele noastre de curățare.

Mai multe articole

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!