București – Top 5 muzee de vizitat
Bucureștiul, capitala contrastantă a României, unde întotdeauna se întâmplă ceva interesant! Oraș binecunoscut pentru varietatea vieții de noapte și oferta gastronomică, turișii străini au numai cuvinte de laudă la adresa ospitalității românești! Vrei să dai o tură? Ce ai zice de data asta să explorezi și partea culturală a orașului? Am pregătit noi o lista specială pentru tine! Tot ce trebuie să mai faci este să închiriezi o mașină Enterprise și să pleci la drum!
Muzeul Satului
Muzeul Satului este, cu siguranță, una dintre cele mai bune alegeri, având în vedere luxul de a combina o plimbare prin natură cu un muzeu ce îți simulează viața românească la sat, în funcție de perioadă și zonă tradițională. Ai peste 150 de case la dispoziție pe care le poti explora. Este alegerea perfectă pentru cei mici, dar și pentru turiștii străini, care pot experimenta live viața la sat și înțelegerea obiceiurilor străvechi.
Muzeul Naţional de Istorie Naturală Grigore Antipa
Înființat în 1830, Muzeul Antipa este unul dintre cele mai longevive instituţii de cercetare a biodiversităţii şi de educare a publicului din România. Facil de accesat în centrul Bucureștiului, acesta dispune de o colecție impresionantă de mamifere, păsări, moluşte, peşti, fosile de diverse tipuri, diferite minerale şi monede aparţinând popoarelor greceşti, romane şi bizantine. Este unul dintre cele mai populare muzee și locul ideal de vizitat dacă ești fascinat de natură și animale!
MARe – Muzeul de Artă Recentă
Muzeul de Artă Recentă este destinația perfectă pentru cei pasionați de tot ceea ce înseamnă creație artistică sau design modern. Colecția permanentă construiește o călătorie unică prin arta românească, din perioada dictaturii comuniste până la Revoluția din 1989, urmată de influența schimbărilor politice asupra aspectului social. Colecția MARe cuprinde peste 550 de lucrări realizate de artiști români : pictură, sculptură, instalație, fotografie, obiect, colaje, artă conceptuală și video. MARe abordează teme contrastante ale artei românești, fiind astfel vizita perfectă pentru un update artistic.
Casa Ceaușescu – Palatul Primăverii
“Casa Ceaușescu” a fost reşedinţa privată a soţilor Nicolae şi Elena Ceauşescu, şi a copiilor acestora, Nicu, Zoia şi Valentin, pentru aproape 25 de ani, în timpul comunismului. Deși un punct dureros al istoriei românești, acesta spune o poveste reală a luxului, excesului și egoismului perioadei.
Locuința a fost ridicată în mijlocul anilor 60 și merită explorată mai ales de noile generații, pentru a primi o perspectivă diferită a comunismului românesc, o diferență tranșantă între cultul personalității și traiul oamenilor de rând.
Expoziția impresionează și printr-o vastă colecție de tablouri semnate de Octav Băncilă, Camil Ressu, Rudolf Cumpăna, Dumitru Ghiață, George Baron Lowendal, precum și o mulțime de tapiserii sau mozaicuri lucrate manual. O vizita ce merită făcută o dată în viață, pe care nu o vei uita prea curând!
Observatorul Astronomic
Observatorul poate să devină locul perfect de vizitat seara, dupa ora 18:00, când restul muzeelor sunt deja închise. De ce? Prin dotările și facilitățile sale, ca o fereastră deschisă spre cer, acesta oferă tuturor vizitatorilor posibilitatea urmăririi prin lunetă a spectacolului bolții cerești. Poți admira stele, planete, constelații, o experiență profundă atât pentru copii, cât și adulți. În această lună, se poate observa Jupiter în fiecare seară senină.