Sfaturi de calatorie  »  Cele mai bune călătorii rutiere din Elveția

Cele mai bune călătorii rutiere din Elveția

Cele mai bune călătorii rutiere din Elveția

Elveția ar putea părea micuță pe hartă, cu cea mai mare parte a terenurilor acoperite de Munții Alpi, dar această mică națiune europeană are o mulțime de șosele abrupte. Oriunde te-ai duce, te afli într-un drum contorsionat: drumurile se desfășoară de-a lungul țărmurilor marilor lacuri și ghețari, trecători de munte până la castele medievale de basm și pe drumurile mari, fiecare cotitură glorioasă te face să țipi până la oprire și să cânți cu încântare.

Încheierea perfectă este: Marele Tur de 1600 km (994 mile) al Elveției, o tură epică, bine semnalizată a țării, care leagă 12 situri ale Patrimoniului Mondial Unesco și arată națiunea alpină din unghiurile sale cele mai măgulitoare.

Iată care sunt cele mai bune călătorii rutiere din Elveția

Pasul Furka

Cea mai bună excursie rutieră pentru ghețari și vârfuri muntoase

Obergoms–Andermatt; 35 km

Wow-urile vor fi mereu buzele tale și Alpii nu-ți părăsesc niciodată oglinda retrovizoare în timpul acestei călătorii uimitor de abruptă, șerpuitoare. Vei avea multe momente în care îți vei dori să oprești mașina și să-ți apuci camera foto în această călătorie, de la îndepărtata vale a Goms din Valais până la munții Andermatt în Uri.

Dacă te simți ca Bond la volan, nu este o coincidență: acest drum a apărut în scena urmăririi auto din filmul Goldfinger din 1964 și scoate la iveală 007 în toată lumea.

Traseul rural Appenzell

Cea mai bună călătorie rutieră pentru Elveția rurală

Appenzell–St Moritz; 200 km

Inima rurală și populară a Elveției bate cel mai tare în regiunea Appenzell, ghemuindu-se până în Liechtenstein, în nord-estul țării. Este o regiune grozav de necunoscută pentru o călătorie rutieră, cu țara de lactate care dă loc unor orașe cu fresce bogate. O săptămână? Realizabil. Două săptămâni? Parcă sună mai bine…

Traseul trece pe lângă muntele Säntis (la vârful căruia se pot vedea șase țări), cele șapte vârfuri de calcar ondulate ale lanțului Churfirsten și frumosul cătun medieval Werdenberg, înainte de a traversa micul, dar minunatul Liechtenstein, cu o oprire esențială la capitala sa cu vârful castelului, Vaduz.

Munții se ridică din ce în ce mai sus pe măsură ce navighezi spre sud, spre Maienfeld, înconjurat de viță de vie – decorul iubitei cărți elvețiene pentru copii Heidi – și Podul Salginatobel care se întinde pe defilee, o ispravă inginerească descrisă ca o operă de artă.

Vârfurile din sudul Elveției

Cea mai bună excursie pentru peisaj montan

Lugano–Zermatt; 264 km

Alpii sunt tovarășul tău constant în această călătorie încântătoare prin munții înalți din sudul Elveției, care cuprinde atât pasurile Gotthard, cât și Pasurile Furka. Vei dori să-i acorzi cel puțin o săptămână pentru a-i face dreptate.

Începe de la sfârșitul traseului, pe malul lacului Lugano, care se îndreaptă spre Italia și oferă o fotografie de dolce vita în piețele sale cu cafenele și parcurile mărginite de palmieri. De aici, drumul se îndreaptă spre nord spre Locarno – un alt spectator, cu grădinile sale botanice și orașul vechi renascentist plin de palazzi – și Bellinzona, Patrimoniul Mondial UNESCO, cu trioul său de fortărețe medievale aflate pe deal.

Limba trece de la italiană la germană pe măsură ce porniți spre nord, în Alpi propriu-zis și Airolo la poalele Pasului Gotthard. Această călătorie este pur și simplu prea bună pentru a te grăbi, așa că ia în considerare timpul pentru o pauză în Andermatt, unde te așteaptă natură sălbatică, drumeții la altitudine înaltă și peisaj alpin senzațional.

Sfat de planificare: alege cel puțin o săptămână  – de preferință mai mult pentru vacanța ta în Elveția.

Închiriază o mașină
Rezerva-ți mașina de care ai nevoie chiar acum!
Inchirieri contactless
Fă-ți check-in-ul online înainte de a veni să-ți preiei mașina.
Complete Clean Pledge
Ne angajăm să îmbunătățim protocoalele noastre de curățare.

Mai multe articole

Aboneaza-te și primești o reducere de 25€ pentru urmatoarea rezervare!