Odată capitală a Moldovei (din 1388 până în 1565), Suceava este un excelent punct de plecare pentru excursii la numeroasele atracții istorice, culturale și naturale de care se pot bucura turistii în regiunea Bucovinei.
Suceava este, de asemenea, poarta de acces către mănăstirile din Bucovina.
Orașul are câteva atracții remarcabile proprii, printre care Biserica Sfântul Gheorghe, un sit al
Patrimoniului Mondial UNESCO, Muzeul Etnografic al Bucovinei, cu colecția sa valoroasă de
costume populare și exponate de obiecte tradiționale și principalul sit turistic al Sucevei,
rămășițele Curții Domneşti.
Alte obiective turistice din Suceava includ Biserica Mirăuţi din secolul al XIV-lea, Mănăstirea
Zamca și Muzeul Satului Bucovina, dedicat meșteșugului lemnului, etnografiei, istoriei și artei
populare din regiune. Muzeul de Istorie Bucovină prezintă armuri medievale, monede,
armament, instrumente și documente antice.
Biserica Mirauti
Adresa: Str. Mirautilor 17
Cea mai veche biserică din Suceava, Biserica Mirauti a fost fondată de Petru I Mușat în 1375. Până
în 1522 a servit ca biserică de încoronare a Moldovei. Aici a fost încoronat prințul Moldovei
Ștefan cel Mare în 1457, după ce a primit binecuvântarea episcopului. Biserica a fost restaurată
între 1898 și 1901, păstrând designul original.
Curtea Domnească (Cetatea de Scaun)
Adresa: Dealul Cetatii
Construită de Petru Musat la sfârșitul secolului al XIV-lea, cetatea a fost ulterior mărită și
consolidata de Alexandru cel Bun pentru a împiedica invadarea de catre otomani. Stefan cel Mare
(1457 – 1504) a adăugat șanțul, zidurile de apărare înalte de 32 metri și turnurile defensive care i-
au permis să reziste artileriei lui Mehmmed al II-lea, cuceritorul Constantinopolului. Cetatea a
fost în sfârșit aruncată în aer de către turci în 1675. Astăzi, vizitatorii pot vizita rămășițele
impresionantei fortificații și pot admira vederea superbă a orașului.
Hanul Domnesc
Adresa: Str. Ciprian Porumbescu 5
Una dintre cele mai vechi clădiri din Suceava, cu ziduri groase de piatră și tavane arcuite, hanul a servit multă vreme drept punct de întâlnire preferat pentru curtea nobiliară în timp ce se întorceau de la vânătoare; de aici și numele său, Hanul Domnesc. Parterul datează de la începutul secolului al XVII-lea, în timp ce al doilea etaj datează din secolul al XIX-lea, când a servit drept cabană de vânătoare în perioada stăpânirii Habsburgilor. Astăzi, Hanul Domnesc găzduiește Muzeul Etnografic Bucovina.
Biserica Sfântul Gheorghe / Mănăstirea Sfântul Ioan cel Nou
Adresa: Str. Ioan Voda Viteazul
Construită de Bogdan al 3-lea și fiul său, Ștefănița Vodă, între 1514 și 1552, pentru a servi ca Mitropolie a Moldovei, Mănăstirea Sf. Ioan cel Nou este în prezent sediul Arhiepiscopului Suceavei și Rădăuților. Biserica Sfântul Gheorghe adăpostește moaștele Sfântului Ioan cel Nou, aduse în Moldova de Alexandru cel Bun în 1415. Moastele sunt așezate într-un sicriu de argint, bogat decorat cu scene din viața sfântului. Frescele remarcabile exterioare ale bisericii, ilustrând scene din Vechiul și Noul Testament, au fost finalizate în 1534, în timpul domniei lui Petru Rares, o perioadă glorioasă în epoca picturilor religioase.
Găzduit în Hanul Domnesc din secolul al XVI-lea, muzeul prezintă o colecție cuprinzătoare de costume populare, instrumente domestice, meșteșugaresti și alte obiecte tradiționale din mai multe regiuni din Bucovina.
Situat în apropiere de Curtea Regală, acest muzeu în aer liber prezintă o colecție de 80 de clădiri care reprezintă istoria și designul arhitecturii rurale ale Bucovinei, inclusiv o mică biserică din secolul al XVIII-lea din Vama și o moară tipică de apă din Gura Humorului.
Cel mai simplu mod de a vizita mănăstirile pictate este cu mașina; se afla la o distanță de 30 de minute (sau mai puțin) cu masina.
Având în vedere că există o mulțime de atracții turistice nu numai în orașul Suceava, ci și în afara acestuia, închiriati o mașină pentru a vă simplifica călătoria. La noi vă puteți bucura de închirieri auto ieftine, personalizate în funcție de posibilitățile și nevoile dvs. de călătorie. Indiferent daca călătoriți singur sau în compania mai multor persoane, Enterprise Rent a Car are soluția potrivită în ceea ce privește închirierea de mașini, atât pe termen scurt, cât și pe termen lung. Alegeți un deal mai bun și descoperiți orașul după bunul plac!
De neratat în Suceava
Situate în micul sat Cotnari, podgoriile Cotnari sunt renumite pentru delicioasele lor vinuri dulci albe, fabricate din struguri bogați în zahăr și recoltați la sfârșitul toamnei după primul îngheț. Calitatea acestor vinuri se bazează pe o combinație de sol bogat, recolta târzie și prezența unor mucegaiuri speciale (Botritis cinerea). Moldova este cea mai mare regiune producătoare de vin din România. Prințul Ștefan cel Mare a comandat poduri și drumuri asfaltate pentru transportul vinului din podgoriile Cotnari. În afară de degustarea vinului, vizitatorii pot vizita alte atracții ale lui Cotnari, precum pivnițele care datează din timpul lui Ștefan cel Mare (1457-1504), unde peste 6 milioane de litri de vin sunt îmbătrâniți în butoaie de coak.
Aeroportul Internațional Suceava Ștefan cel Mare este un aeroport care deservește orașul Suceava, România. Se află în Salcea, la 12 km est de Suceava și la 30,5 km vest de Botoșani.
Adresa: Orașul Salcea 727475
Cod: SCV
Telefon: 0230 529 999
Pentru a inchiria rapid o masina din Suceava nu trebuie decat sa completezi formularul din aceasta pagina. La preluarea masinii vei avea nevoie permisul de conducere valid al soferului, emis de minim 12 luni, carte de identitate sau pasaport valid si un card de credit/debit embosat, cu suficiente fonduri disponibile pentru depozitul de securitate.
Costurile pentru inchirierea unei masini din Suceava fluctueaza si depind de clasa masinii, de capacitatea ei cilindrica, de sezon si de numarul de zile pentru care inchiriezi.
Inchiriaza o masina din Suceava de la Enterprise si dobandeste libertate de miscare. Iti vei putea organiza calatoria in Bucuresti dupa bunul plac, vei putea explora orasul si imprejurimile si iti vei petrece timpul exact asa cum iti doresti.